Jump to content
Wednesday 17 July 2024

medic

Medlemmar
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About medic

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ok. Är det plastskruven som är själva bromsen eller sitter det en vanlig skruv under plast höljet?
 2. Jag fick motorn stulen förra hösten. Har nu en -06 Mercury 90hk, firman som satte dit motorn monterade helt nya gas och vxl vajrar. Trots detta så känns gasen trög och jag måste lägga ansenlig kraft när jag ska föra reglaget framåt. Har kollat vajrarnas dragning och kan inte se någon skarp böj som skulle kunna orsaka att vajern löper trögt. Någon som har förslag på vad som kan vara fel? Kan hela reglaget vara dåligt? Mkt tacksam för hjälp.
 3. medic

  Köpa ny ratt

  Jag ska köpa ny ratt till min micore 550 gt . Men det verkar finnas en del olika styrsystem, när jag kollar på rattar så är det olika "skåror" längst ner på dem. Vissa har 1,2 eller 3 skåror. Hur vet man vilken ratt och styrning man har? Teleflex,ultraflex osv.
 4. medic

  Begagnad motor

  Hur "farligt" är det med en begagnad motor som gått som trolling motor respektive gått i saltvatten?? Alla säljare säger olika, håller på att kolla på en Suzuki 2010 som gått 500timmar och merparten som trolling. Hur "farligt" är det? Motorn är enl säljare serv enl schema och bytt olja var 100 timme. Har även kollat på motorer som gått i saltvatten men då säger vissa säljare att det inte heller är något vidare?? blir motorerna så slitna för saltvatten?
 5. medic

  övermotorisera

  Jag har en micore 550 där motorn blev stulen, har nu hittat en ny motor. Men den nya motorn är en 115 hk 2t, enligt ce märkningen på båten så är den godkänd för 75 kw vilket blir ca 100 hk. Blir det jävligt tokigt att haka på en sån motor?
 6. medic

  Begagnad motor

  Ett problem jag märker nu när jag sonderar ny motor är att många plockar av motorn från båt och lägger på en transport pall. Så många går inte att prova eller ta komptest på. En annan fråga är hur mycket extra hästkrafter vågar man köpa? Min micore 550 är specad för 50-90 hk, vågar man köpa en 115 till den eller kommer den att bete sig konstigt?
 7. medic

  Begagnad motor

  Har som många andra fått min båtmotor stulen.(skjuts för lite i Sverige) Kollar runt på begagnade motorer, är helt ny på detta område och hann köra nya båten 3 timmar.. Men min fråga är om en motor är från låt säga - 04 men bara gått 3-400 timmar. Är det då ålder eller timmar man ska kolla på förutsatt att den är servad som det bör. Alltså är äldre motorer bara skit eller är det timmar man kollar på? Många motorer på blocket är -01-06 men med få gångtimmar. Är det bara att förkasta och leta dyrare och nyare. Satt tidigare en Yamaha 50 hk-05 på micore 550 gt. Har dessutom hittat en mercery optimax på en firma som heter jobs marin.. dock verkar denna firma fått väldigt dåligt rykte så frågan är om man vågar köpa där.
 8. medic

  landskapsflagga

  Har blivit med båt för första gången i livet, och undrar nu om det är acceptabelt i dessa kretsar att flagga båten med landskapsflagga eller är det endast den svenska flaggan som får användas?
 9. Fråga/fundering 1: Jag har en Micore 550 gt där rutan börjar bli dålig, spruckit på ett ställe och Micro sprickor på flera ställen. 3000 skulle åf ha för en ny, min fundering är om någon här inne gjort en ny egen ruta av poly plast. Borde inte vara någon större svårighet att värma och bocka en ca 5 mm skiva och sedan borra skruvhål. Fråga 2:Är det någon här som köpt EVA däck matta typ isoteek från wish? Finns stort utbud till mycket bättre priser men undrar lite på kvaliteten?
 10. Jag har köpt min första båt och kan såklart inte låta bli att fixa med den. Tänkte göra en stor service på den, med alla oljor, filter, tändstift och impeller sats. Men jag undrar om det är någon här inne som köper delar utomlands? Tänkte om priset är bättre än här hemma? Och vilken sida kan ni isåfall rekommendera? Motorn är en Yamaha 50 hk 4takt -05
 11. medic

  båtköp Åland

  Är på väg att köpa min första båt. Hittat en micore på åland, men en liten fundering ang denna båt. Skulle kolla med trafikverket ang att registrera trailern i Sverige vilket inte var några större problem, dock så skulle de ha ngt papper från tullen så jag ringde till dem. Då sa de att moms måste betalas när jag tar in båten till Sverige eftersom åland inte är ett eu land. När jag pratar med säljaren så säger han att båten är köpt ny i Sverige av föregående ägare. Min fråga är då om moms måste betalas igen på samma båt? Känns ju som momsen kommer att överstiga värdet på objektet om man ska betala moms två gånger. Försökte ringa tullen med de nya uppgifterna men de hade stängt för påsk, och köp kommer eventuellt att ske nästa vecka så jag är i stort behov av att räta ut frågetecknet.
×
×
 • Create New...