Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Each1Teach1

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Each1Teach1

  • Placering
    Landkrabba
  1. Ledsen för dålig förklaring, jag är väldigt oteknisk. Verkstan har sagt att stången är krökt och att det är ett vanligt fel på gamla Selva-motorer. Den når inte hela vägen fram och den ska vara justerad för fram/neutral. Problemet nu är att oavsett vad jag gör är den bara i växel "framåt". Jag startar motor, framåt, jag försöker lägga i neutral eller back, inget händer. Framåt hela tiden. Jag har får dålig kunskap och förstår knappt mekaniken. Vad gör vajern? Och varför sitter den fast i en roterande "krok". Kan jag "för hand" göra något annat för att få i neutral?
  2. Jag har en Selva 6 hk utombordare som har en krökt växelstång, vilket gör att den ska vara inställd på fram/neutral eller back/neutral. Växelstången når inte till både fram och bak helt enkelt. Problemet: Nu när jag slänger på motorn på båten så går dan bara framåt. Jag kan inte på något sätt få den att gå till neutral. Finns det något jag kan göra (som väldigt okunnig) för att lösa detta eller måste jag lämna in den på verkstad. Den har inte blivit servad i år och stått i mitt garage hela 2019.
  3. Enkel fundering. Vad för mått ska kättingen ha som jag köper. Givetvis en viss längd men tänker mer på diametern för att kunna fästa i stöttan. Tack på förhand
×
×
  • Skapa nytt...