Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Saratuve

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Saratuve

  1. Tack för era tips! Värdefullt! vi testar o måla taket o rullar dynorna med textilfärg! 😄 vi har själva försökt få bort möglet men inte lyckats, o sen har en rekonditionerare även testat utan resultat så de återstår tyvärr bara målning eller omklädning, o de tycker vi tar för mycke tid!
  2. Bifogar bild på tak med fläckar på tak o Manchesterdynan... vi upplever inte att de e någon doft till följd av svartmögel o har som sagt fått de konstaterat att det är helt ofarligt. vi har lite ont om tid så att klä om taket känns för tidsödande. De finns firmor som målar om tak i båtar så de borde inte va helt omöjligt o få de bra, o enligt den person ja pratar med skulle isåfall en akrylfärg funka bra... Om ja förstått rätt borde akryl även fungera bra på tygklädsel då de en följsam färg men ja kanske har fel?
  3. Tack för tipsen! Nej, det är relativt kostsamt o tar mycket tid om vi skulle göra de själv. Det är rätt mycket prickar så trot vi ändå ska ge oss på ett försök. Va i kontakt med en som rekonditionerar båtar men han kunde inte måla uppåt, annars rekommenderade han vinylfärg!
  4. Tyvärr kan vi inte ta av dem o det är dessutom halva i skinn... har du nån erfarenhet av att måla dynor i Manchester? tack ändå för tipset!
  5. Hej! Är de någon som har erfarenhet av att måla ett innertak bestående av nån form av textil? (Lite osäker på materialet, båten är en amerikansk daycruiser maxum 28) vi är inne på att köpa sprayburkar man målar bilinredningar med, vinylspray, o såklart rengöra ordentligt innan. vi har några ofarliga svartmögel fläckar som inte går bort (rekonditionerare har kikat på de) som vi tänkte testa o måla över! sen har vi Manchestertyg på sätena nedanför, går de o måla med samma färg? tacksam för svar! Sara
  6. Du satte huvudet på spiken! Vi har en maxum 27fot, och bordet kommer vara skyddat av kapell. Tack för tipset, dock tror jag att de blir för komplicerat för mig att göra själv. Vi har ekplankor liggande och tänkte be om hjälp med att få den hyvlad o tillsågad i rätt modell. Tips på hur tjock bordet borde va för o bli hållbart?
  7. Hej! Vi skall byta bort vårt nuvarande bord i plast uppe på däck o ja funderar på att designa ett själv! Jag vet att teak är de bästa materialet men hade de inte funkat med att göra det i ek o sedan behandla? någon som har erfarenhet eller tips om detta? Vad är bäst att behandla det med? Väldigt tacksam för svar! hälsningar sara
  8. Tack för tipsen! Har du förslag på vad för surt samt alkaliskt medel vi kan använda?
  9. Tack makro! vi ska testa det! Har du eller någon annan erfarenhet av att måla om tygtaket?
  10. Hej! Vi har en maxum 27 fot där vi tyvärr fått mögelangrepp i taket o på något ställe på väggen, efter en vattenläcka. Finns det något bra sätt att få bort de svarta mögelfläckarna eller kan man måla om taket? Isåfall med vad för färg? Vi har testat klorin och diskmedel o jag lyckas inte gnugga bort fläckarna (vågar inte ta allt för hårt heller med rädsla för o skada taket). Vore super tacksam för svar! Hälsningar Sara
×
×
  • Skapa nytt...