Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

jacjoa

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av jacjoa

  1. Google är bekant för mig med. Det jag funderar på har jag dock inte lyckats söka fram. Det kanske inte heller framgick tillräckligt tydligt i mitt första inlägg. Det jag främst funderar på är hur båten balanseras med en nyare fyrtaktare på 70-80 hk som ju är tyngre än en 70 hk tvåtakt som den ursprungligen såldes med. Har den t.ex. tillräckligt med bärighet i aktern för att klara 50 kg extra motorvikt? Det har jag inte hittat vare sig här på forumet eller någon annan stans.
  2. Hej 535GT! Jag har sökt efter bästa förmåga här på forumet men inte hittat det jag sökte. Du får gärna länka till det som redan finns skrivet.
  3. Jag har en Uttern 520 HT som jag tänkt byta motor på. Sitter 50hk på nu och det är för lite. Den är typad för max 70hk (på den tiden det var tvåtakt som gällde). Funderar på hur mycket vikt man kan hänga på akterspegeln. T.ex. en 80hk Yamaha fyrtakt väger närmare 170 kg. Har tänkt hitta en bättre begagnad motor av ekonomiska skäl, annars hade valet nog varit en ny 75hk Evinrude e-tec. Är det någon som har erfarenhet av denna båt och vad den klarar att bära på akterspegeln?
  4. Hej! Har en Honda BF50A från 1999 där tidigare ägare inte haft helt koll på växelhuset - var inte så mycket olja kvar där och packningen runt propelleraxeln behöver bytas. Är det någon som har en servicemanual eller annan beskrivning på hur man går tillväga för att byta packningar och behöver man några specialverktyg?
  5. @Rolle85 Jag är nyfiken på vad du jämför med för båt när det gäller sjövärdigheten. Eftersom i princip alla andra verkar väldigt nöjda med sina båtar. Även i flera tester har den fått goda resultat. Har även läst dina andra inlägg här på forumet om dina erfarenheter av denna båten, trist att det varit så mycket problem.
  6. stewe, vet du när problem med gångjärn och läckage åtgärdades och om det är något man kan ordna i efterhand?
  7. Tack ChristerN och batrookie för denna info. Det låter ju i alla fall som att man kan känna sig ganska ok även med en något äldre motor om man känner att den verkar riktigt omhändertagen. Det är väl som med bilar, man kan aldrig vara säker på vad det är man får för "bonus" på köpet. Då är det bara att hålla utkik och hoppas att beg-marknaden snart vaknar till liv!
  8. Hej! Jag har kommit fram till att jag vill ha båt till sommaren och efter mycket läsande här på Maringuiden och andra ställen har jag just nu fastnat för Yamarin 59 HT. Jag gillar HT-konceptet och har läst mycket positiva kommentarer och recensioner om Yamarinen. De exemplar jag har hittat på marknaden just nu är från 2005-2008, således 10-13 år gamla. För själva båten är det ju inget konstigt så länge den är väl underhållen. Men jag funderar på hur det är med motorer som närmar sig 15 år. Det är Yamaha F115 som hänger på de båtar jag sett. Kommer man landa i att behöva byta motor eller kan man räkna med att dessa maskiner håller ett antal år till? Någon som har erfarenhet av lite äldre fyrtaktare?
×
×
  • Skapa nytt...