Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

Gits

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Gits

  • Placering
    Landkrabba

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej PLM. Denna värmare verkar bara ha en hastighet, plus en termostat som tänder och släcker brännaren. I tillägg finns ett ventilationsläge, då bara fläkten går. Men ägaren låter aldrig värmaren gå under natten när de sover, han startar den en stund innan de går till kojs och kör den på max temp tills det blir varmt och gott, då de stoppar den.
  2. Det verkar vara ett LDR-motstånd. Men det är avbrott i den, jag har försökt att simulera dess funktion med ett motstånd, fast utan resultat. Har även "tvångsöppnat magnetventilen bara för att se om den fortsätter att brinna efter avslutad tändsekvens. Men det verkar vara dubbel säkerhet då även bränslepumpen lägger av. Ska fortsätta testa lite till, vill gärna veta exakt vad som felas innan jag lägger några pengar på detta. Dessutom är det ju en liten utmaning att kunna få den att fungera, speciellt när jag aldrig har sett en sådan värmare tidigare.
  3. Det verkar vara ett LDR-motstånd. Men det är avbrott i den, jag har försökt att simulera dess funktion med ett motstånd, fast utan resultat. Har även "tvångsöppnat magnetventilen bara för att se om den fortsätter att brinna efter avslutad tändsekvens. Men det verkar vara dubbel säkerhet då även bränslepumpen lägger av. Ska fortsätta testa lite till, vill gärna veta exakt vad som felas innan jag lägger några pengar på detta. Dessutom är det ju en liten utmaning att kunna få den att fungera, speciellt när jag aldrig har sett en sådan värmare tidigare.
  4. Gits

    Ardic 40D

    Hjälper en vän med att få liv i en Aredic 40D dieselvärmare. Till att börja med ville den inte tända alls eftersom bränslepumpen inte fungerade. Efter att fått liv i pumpen samt rengjord brännkammare tänder den nu som den ska, men brinner bara ca. ½ minut, då magnetventilen för bränslet stänger. Jag har kommit fram till att den troliga orsaken är en defekt flamvakt, den ser ingen flamman. När jag mäter på den visar det sig att det är avbrott i denna (open circuit). Enligt en upplysningar jag fått har denna typ av flamvakt normalt en resistans av 100Ω, som minskar när den ser flamman. Jag har försökt att med hjälp av en dekaderbox simulera flamvaktens funktion med ett begynnelsemotstånd av 100Ω och när lågan tänder dra ner till 50Ω. Men med samma resultat, magnetventilen slår igen efter ca. ½ minut. Innan jag köper en ny flamvakt vill jag gärna veta att styrenheten fungerar som den ska. Någon som har någon erfarenhet av att meka med dessa värmare och har några tips att komma med?
×
×
  • Skapa nytt...