Jump to content
Thursday 06 October 2022

peli2

Medlemmar
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About peli2

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gick bra att ta mig hela vägen från Baggensfjärden till Bullandö med vår Aphrodite 25 med djupgående 1,5m. Med det var på håret! Bron 11,5 meter var inget problem men vid Fiskdjupet vid gula markeringen fastnade vi när vi gick med låg hastighet. Backade loss och körde sedan med hög hastighet igenom. Kände tydligt hur kölen gick genom dyn Tack Peter_K och alla som gav mig mod att försöka.
 2. Fick motorproblem och fick vända hem innan. Nytt försök vid månadsskiftet.
 3. Lärorikt här. Tack. Kommer inte koppla bort vid gång i fortsättningen.
 4. Brukar stänga av huvudbrytaren när jag inte använder batteriet. Sätter alltså på motorhuvudbrytaren vid motorstart. Kanske onödigt att stänga av denna vid färd? Men i detta fall var det väl bra eftersom nu hade jag kraft kvar att starta motorn igen din sista biten efter segling in i hamn.
 5. Batterier var inte urladdade. Drivs cirkulationspumpen av motorbatteriet? Hade stängt av huvudbrytaren till motorbatteriet. Kan det vara orsaken att om både generatorn int laddar och huvudbrytaren är av?
 6. Såg inte först men generatorremmen hade ramlat av! Om cirkulationspumpen är eldriven som Stormfocken skriver är väl det förklaringen till överhettning. Nu sitter den fast plus spänd enligt instruktionsbok.
 7. Tack! Sjövatten kommer ut. Vet inte om cirkulationspumpen fungerar. Behöver en mobil MD5 reparatör.
 8. Såg ut som ångan kom ur det lilla hålet under locket.
 9. Kraftig ångrök ur expansionskärl efter 10 minuters gång. Stängde av motorn och seglade hem igen. Vad kan det bero på? Motor MD5.
 10. Tack Peter. Broöppningen hade jag koll på. För ev annan läsare i tråden finns info om broöppning i Strömma här: https://www.sjofartsverket.se/sv/tjanster/kanaler-slussar-broar/strommabron/
 11. Stort tack! Provar imorgon
 12. Tack! Albin 78 har också djupgående 1,5 m? Gick du med masten på hela vägen?
 13. Skall ta mig med segelbåt med djup 1,5 m från Baggensfjärden till Bullandö. Någon som vet om det går hela vägen? Fiskdjupet verkar vara mest kritiskt.
 14. peli2

  Byte glykol MD5

  Tänkte byta glykolen i systemet för sötvattenkylning. Hur gör jag? Tappar jag ur vätskan ur avtappningshålet under luftfiltret? Behöver termostaten demonteras? När jag fyllt på ny glykol, hur får jag runt den i motorn? Räcker det med att vrida på tändningsnyckeln? Är det något som behöver luftas efteråt?
×
×
 • Create New...