Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

peli2

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    16
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

6 Neutral

Om peli2

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Nu mer inne på en arm som går att svänga ut inifrån. Tittat på RAM mount som verkar vara riktigt bra. Finns det andra lösningar är RAM mount?
  2. Skall montera fäste för GPS. Behöver ta bort träpanel på insidan. Hur brukar dessa sitta fast? Känns som den kanske är limmad.
  3. Gick bra att ta mig hela vägen från Baggensfjärden till Bullandö med vår Aphrodite 25 med djupgående 1,5m. Med det var på håret! Bron 11,5 meter var inget problem men vid Fiskdjupet vid gula markeringen fastnade vi när vi gick med låg hastighet. Backade loss och körde sedan med hög hastighet igenom. Kände tydligt hur kölen gick genom dyn Tack Peter_K och alla som gav mig mod att försöka.
  4. Fick motorproblem och fick vända hem innan. Nytt försök vid månadsskiftet.
  5. Lärorikt här. Tack. Kommer inte koppla bort vid gång i fortsättningen.
  6. Brukar stänga av huvudbrytaren när jag inte använder batteriet. Sätter alltså på motorhuvudbrytaren vid motorstart. Kanske onödigt att stänga av denna vid färd? Men i detta fall var det väl bra eftersom nu hade jag kraft kvar att starta motorn igen din sista biten efter segling in i hamn.
  7. Batterier var inte urladdade. Drivs cirkulationspumpen av motorbatteriet? Hade stängt av huvudbrytaren till motorbatteriet. Kan det vara orsaken att om både generatorn int laddar och huvudbrytaren är av?
  8. Såg inte först men generatorremmen hade ramlat av! Om cirkulationspumpen är eldriven som Stormfocken skriver är väl det förklaringen till överhettning. Nu sitter den fast plus spänd enligt instruktionsbok.
  9. Tack! Sjövatten kommer ut. Vet inte om cirkulationspumpen fungerar. Behöver en mobil MD5 reparatör.
  10. Såg ut som ångan kom ur det lilla hålet under locket.
  11. Kraftig ångrök ur expansionskärl efter 10 minuters gång. Stängde av motorn och seglade hem igen. Vad kan det bero på? Motor MD5.
  12. Tack Peter. Broöppningen hade jag koll på. För ev annan läsare i tråden finns info om broöppning i Strömma här: https://www.sjofartsverket.se/sv/tjanster/kanaler-slussar-broar/strommabron/
  13. Tack! Albin 78 har också djupgående 1,5 m? Gick du med masten på hela vägen?
  14. Skall ta mig med segelbåt med djup 1,5 m från Baggensfjärden till Bullandö. Någon som vet om det går hela vägen? Fiskdjupet verkar vara mest kritiskt.
×
×
  • Skapa nytt...