Jump to content
Friday 09 June 2023

HumptyDumpty

Medlemmar
 • Content Count

  125
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by HumptyDumpty

 1. Du får nog nöja dig med ett budgetalternativ, Targa 31 säljs bara med 2 x D6-400 så då kanske du har råd . . . Jag vill ha en ny BMW M5 och den mycket billigare än din dröm och ändå har jag inte råd . . . Jag tror att du får trösta dig själv med lite begagnade alternativ. Den här ser ut som ett kanonköp om du tycker att 4 mille är mycket https://www.blocket.se/goteborg/Targa_31__07__2x_D6_350_81063296.htm?ca=15&w=3
 2. Kom ihåg dina ord när du säljer . . . https://gds.se/material/urstark-reparation-med-glasfiber
 3. Detta bör fungera även för dig, spara lite pengar?
 4. Känner ju inte till dina omständigheter men gör man det bara 2 ggr per år så kanske man ska fundera på en 30-kärra med LGF-skylt, det är ofta stor skillnad mellan 30 och 80 i pris.
 5. Finns det några byggare i Sverige som tar på sig uppdrag på kundritning, tex en plywood/epoxy-konstruktion liknande Tolman Alaskan Skiff? Exempel
 6. Din kamrat Bhemac verkar vara imponerade dedikerad till sin hobby och snygg lösning för övrigt. Så, vad ska jag göra: 1 - köp elvinsch, batteri, laddare med eller utan extra brytblock. 2 - köp brytblock och byt band mot vajer/dyneema. 3 - gilla läget, dvs köra så långt det går och sen veva för hand. Tack för era tankar och feedback.
 7. Skruvdragare: https://www.bosch-professional.com/se/sv/products/gsb-18-ve-2-li-06019D9303 Fast äldre med mindre batterier. Pseudonym: du verkar ha en fin lösning men med fler delar än jag har. Jag kan byta till vajer och något block (osäker om det finns block för band...) men jag skulle vilja undvika att göra arrangemanget mer komplicerat, det är därför jag letar lösning med de delar jag redan har...
 8. Kom 2/3 av vägen upp, sen orkade skruvdragaren inte mer (ej säker på om det var lågt batteri eller att maskinen var för vek), dagens ramp, Hinsholmen i Gbg, var dock ganska brant. Jag tror fortfarande att detta är en bra lösning. Jag ska testa fler platser, kanske göra en video . . . ?
 9. Bra ideer och feedback Raol. Jag ska prova en justerad originalversion först. Jag såg att skruven som höll bandet i trumman var stor och satt långt ut radiellt. Jag bytte till en liten skruv och spolade upp bandet ganska spänt vilket gav tydligt mindre radie viket borde minska momentbehovet proportionerligt. Jag ska testa lösningen och rapportera åter här. Personligen tycker jag att en tvåväxlad vinsch och en skruvdragare är ganska trevlig ide så jag vill gärna att det fungerar...
 10. Behöver lite marknadsöversikt. Jag har en vinsch med två växlar, hög med 5.4:1 och låg med 17.3:1. Jag har provat att dra upp båten med skruvdragaren och det är nästan att den klarar det, behövs lite mer bara utväxling. Har någon en innovativ (och gärna billig) idee på att lösa detta?
 11. Kan rekommendera trailerbåt: 15.86 på lokala macken.
 12. Hade det varit vanligt eller rimligt förekommande så hade du hört om liknande skador både här och där. Det ska givetvis inte hända. Låter som en omgång med verkstan. Tyvärr så frågar man gärna som du gör "kan det hända" och då blir det fyrkantiga svaret ja...
 13. https://www.marinepartseurope.com/en/zoom.aspx?src=/PentaPictures1000/2077.jpg 806660 Jäklar vad dyr!
 14. Borra ett nytt hål lite längre in på hävarmen från motorn och flytta cylinderns angreppspunkt så ökar styrvinkeln, så länge den inte går i utslagsbegränsarna.
 15. Har alltid tyckt att Fjord 21HT är snyggare (kanske inte så viktigt) 🙈
 16. 4-cyl Tohatsu 2-taktare. Högst, översta cylindern: 148 psi Lägst, nedersta cylindern: 138 psi Okay skillnad?
 17. Skruva (eller limma) dit två lister tvärskepps längs bak under botten, dvs direkt framför/under akterspegeln. Räcker förmodligen med 3mm tjocklek. Sänker troligtvis toppfarten lite men du får nog ordning på galoppen.
 18. Förslag (ingen association): https://www.blocket.se/stockholm/Tej_16_med_30_trailer_79821098.htm?ca=16&w=3
 19. 900 kr låter som en dyr variant på hela insatsfiltret med hållare och allt. Kan du inte bara byta insatsen? brukar kosta 100-200 kr.
 20. Ingen expert men den motorn har troligvis en acellerationspump inbyggd i förgasaren, om den inte funkar bra så får den inte tillräckligt med bränsle vid gaspådrag. Sen kan det sitta skit i någon av den mycket små hålen i förgasaren. Kan behövas lite förgasarrenovering, dvs en packnings och ventilsats samt lite ultraljudsrengöring. Kolla även bränsleslangarna så de inte är ålders-spruckna. Lycka till.
 21. Mitt råd är att bara göra en förändring åt gången så du vet "vad som gjorde vad", då lär du dig mer. Jag tycker ifs att motorn ser ut att sitta fint men hissa är ju enkelt så det går ju att testa men gör det först efter du provkört utan vatten-ballast. Lycka till.
 22. Tjena, måste man göra något för att AGM ska må bra tillsammans med en utombordare eller kan jag ersätta mitt vanliga när det blir dåligt? Har hört att generatorer som ger hög laddspänning kan "överladda" ett AGM.
 23. Är det rent spackel som syftar till hålkärl som täcks av laminat i låg- till medium-lastade delar så duger vanligt talkblandat spackel fint. Har du däremot delar som kan utsättas för höga cykliska laster eller till och med slag/tryck i komplexa geometrier så är det helt rätt att blanda fiber i spacklet.
×
×
 • Create New...