Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

stoffepilot

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om stoffepilot

  • Placering
    Landkrabba

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tack för svar. Jo, letat på utsidan av skrovet, hittar ingen som stämmer in på tanken. Det är det som stör mig :-) Den måste ju ha någon typ av avluftning, får leta vidare. Eller demontera lite mer.... Får väl bli att borra upp ett större hål och sen leda ut en slang på utsidan.... Men visst borde man väl kunna bygga om själva kopplingen på bilden och där även koppla på en slang för däckstömning? Borde man plugga igen gamla utloppet? och leda om den slangen (ny slang såklart) upp till däck? Vad hade ni gjort?
  2. Tack för svar, Ja jo, det finns några små små "ventiler" på styrbord och babords bordläggning. Den på höger sida har mikroskopiskt litet nät vid den "ventilen". Vi pratar 0,5 cm diameter... Den ligger inte direkt utanför septitanken, en bit bort. Tänker att den hade mer med dieseltanken att göra.
  3. Hej! Ny ägare av en Nimbus26 årsmodell -78. Det finns en pumptoalett (troligen original) samt en septitank. Denna septitank vet jag inte om den är original, troligen inte. Hittar inte en specifikation bland originaldelarna att en tank skall finnas. Det är en rostfri ståltank. Bif bild. På bilden ser man rör från toa, samt tömning ut i havet. Jag letade febrilt efter en avluftning på denna tank. Men kan inte hitta det. Någon som har en liknande tank? Vi vill ju koppla på däckstömning på denna tank. Det borde man ju kunna lägga till under tanken här. Alternativt ta bort tömningen ut i havet och leda den upp till däck för en däckskoppling. Men vad jag förstår MÅSTE man ha någon typ av avluftning för att tömma tanken över däck. Det är ju i sin ordning. Men det borde väl finnas redan på tanken, varför har man annars kunnat pumpa upp skiten i tanken utan avluftning? Novis på båtar. Är det någon här som kan ge mig tips och trix?
×
×
  • Skapa nytt...