Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

SkeppOhoy

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    116
  • Gick med

  • Besökte senast

Forum Inlägg postade av SkeppOhoy


  1. Ett litet tillägg så man inte blir toksågad av Rollen.🤔😀 (Att skriva från mobilen är lite halvjobbigt.)
     

    Försök rengöra så mycket det går innan nya limporna åker på samt försök ordna så du har en kompis som kan hjälpa till då det väger endel.. 😬


  2. 11 timmar sedan skrev HerrDunder:

     

    Jag söker också svar på samma frågas så provar att bumpa igen. Vid det här laget lär du ju ha monterat och kan svara på om det sket sig eller inte, och om du följde Rollens instruktioner:

     

     


    Rollen verkar ha koll på läget. 

    Hallå. När jag köpte/köper allt original så medföljer momentanvisningar för allt med packningarna. Ett tips är att kapa skallen om du har kvar någon av pinnbultarna så kan du använda dessa för att måtta in vid montering. 
     

    Då jag nuförtiden har monterat av/på knäna/riserna ett par gånger så fick jag tipset av ”min” penta verkstad som ordnade fram den gamla versionen på packningar mellan limpa & knä (3850496) istället för dem nuvarande som oftast är lite vridna & knepigare att få på bra när man står där själv & muttrar:). Stor skillnad då jag prövat med båda. 
     

    Glöm inte att gegga in pinnbultarnas gängor lite så dem inte rostar fast inför den dagen du skall inspektera skick/underhåll. 
     

    Nu har jag inte Barr eller 5,7 så det kanske finns vissa olikheter men så gör jag iaf. 
     

    Drar med lite bilder för skojs skull. 
     

    Lycka till!


     


     

     

    IMG_8126.png

    IMG_8128.png


  3. Toaslangar är ju inte ett av dem roligaste jobben. Men om du bor i Vaxholm utanför Stockholm så skulle jag höra av mig till någon mindre firma då jag tror dem större helst duckar för dessa jobb alternativt tar för ”bra” betalt. På gott & ont. Bor själv i krokarna så det finns ju gott om alternativ. 
     

    Kanske inte svar på din fråga men just med gammal dynga så vet jag faktiskt inte om alla vill göra det. 


  4. Ta loss den & lägg i en bytta med vatten om du kommer åt den? Antar att den sitter fast i ett fäste? Finns lite olika modeller så att säga….. Har du separat nivåvakt, inbyggd eller kanske helt enkelt utan nivåvakt? Hur ser din strömbrytare ut vid förarplatsen eller har du direktkopplat utan strömbrytare? En bild ger oftast mest svar. Om du inte får loss den, försök bygga en liten vall så du slipper använda så mycket vatten. Om den har separat nivåvakt så kan du ju simulera vatten genom att lyfta(vippa) på nivåvakten som den hade gjort om vatten pressat upp den. Då hör du iaf om pumpen går igång. 
     


  5. 1 timme sedan skrev Chepparen:

    Har instalerat en ny Ebersprächer Airtronic D2L när jag försöker starta den kommer det upp på displayern No Heat, vad är det för fel

    Borde det inte stå en felkod som börjar på P alternativt om du har en lampa som blinkar på ett visst sätt beroende på vilken kontrolpanel du har?


  6. 4 minuter sedan skrev Anders89:

    hmm ja det är nog något liknande känner igen det staget men sitter kanske inte helt likadant. hmm störigt hade helst velat slippa ta upp båten för det. kan man byta rullarna bara o ta remmen till hösten när man tar upp båten? tycker inte den ser jätte sliten u den bytades 2021. den går ju lite ojämt men det kan vara justering eller?

    Jag är ingen expert men ett tips för att eventuellt kunna utesluta remmen är att ta en vanlig blomspruta. När du ligger på tomgång så sprutar du lite vatten på remmen. Tystnar ljudet under en kort stund så är remmen förmodligen dålig. 
     

    Rullarna kan du nog byta utan att behöva få ut remmen hela vägen förbi impellern (går på min). Häng upp den i ett buntband på lämpligt ställe när du lossat den så inte någon ände av remmen faller ner i eventuellt slagvatten/olja/fett osv. 


  7. 12 minuter sedan skrev Anders89:

    Tjena!

     

    hur mycket vatten snackar vi? man hinner ej slänga in remmen o sen på med stora slangen fort ? :)

    MVH 

    Nej. Du måste även på med hela impellerhuset innan du kan sätta tbx slangen. Det är bra tryck på vattnet. Det är hela havet som vill in.. 

     

    Grundorsaken är att staget/bracket eller vad det heter som håller impellerhuset på plats är det som är i vägen för att man ska få ut remmen. Sen om det ser likadant ut på din kan jag inte lova men skulle tro det.  
     

     

     


     

    678755C0-7127-4ACC-B1DD-5BB75D0CA42E.jpeg


  8. Bytte precis sjövattenpump på min 8,1:a i sjön. Borde se ungefär likadant ut för dig att du måste bort med impellerhuset för att byta rem? Staget som håller impellerhuset brukar sitta utanför remmen. Funkar kalas att bara plugga. Kanske overkill med kraftigt buntband också men man vill ju vara säker. Se bara till att plugga inkommande slang först samt chansa inte om du känner dig minsta osäker, ganska bra tryck på inkommande vatten:) lossa slangklämman ordentligt så du lätt kan sätta tbx på impellerhuset om du av någon anledning måste avbryta. Jag köpte ett pluggset på erlandsson.. Eftersom jag hatar vätska i motorrummet så pluggade jag även andra slangen så man slipper allt vatten från limporna, vvx osv när man monterar av. 

    CF37DD7F-98E6-4FC9-8A31-0821C8ECBFFF.png


  9. 1 timme sedan skrev Dava:

    Tappade min fina skruvdragare i vattnet från båten idag. Hamnade ca 1,5 meter djupt så jag hoppade i och tog upp den. Sköljde av den värsta dyngan med vattenslangen på bryggan. Har inte testat den. Är det något speciellt ni hade gjort eller är det bara att torka av den och hoppas på det bästa?

    Hade först kört hårfön så gott det går sen lagt den i en påse med ris några dagar med batteriet bortkopplat men även det i påsen innan jag skulle gjort ett försök till start. 
     

    Lycka till!


  10. Hej. 
     

    Nej det är inget tryck eller självfall om filtret är placerat högt. (Det enda dumma är att dem är gängade åt samma håll. Du ser att någon har redan våldat lite & haft av några vingar på koppen. Blir lätt att man skruvar åt för hårt vid byte när bensin är inblandat av förståeliga skäl.. Knepet är att använda skruven under som mothåll för att inte ha sönder koppen när man separerar dem. (gjort samma misstag själv).
     

    Ta bort hela filtret med koppen kvar på, när du kan skruva av för hand så har du en bunke under i andra handen för spill. Nu har du filtret med koppen i handen så kan du ta isär dessa enligt tipset ovan (töm först den gamla soppan i bunken), kontrollera koppen om det finns någon ”gegga” där. Rengör koppen samt gängorna för både koppen & fästet på skottet. Sätt på koppen på nya filtret smörj in nya packningen på nya filtret, fyll på med soppa, skruva på, torka av filtrets utsida samt om det finns bensinspill någonstans i motorutrymmet, efterdra koppen lite - klart. 
     

    Så gör jag iaf, lycka till!

     

    Mvh,
     

     

    • Gilla 1

  11. Kul att dem försöker iaf i dessa ovissa tider. Men… 
    Det kändes bra mycket mer skralt än tidigare år. För egen del så saknades många utställare samt Penta hörnan med uppställda motorer & surr med deras representanter. 


    Efter bara 2 timmars spatserande & en massa tränande på att ta av & på skorna så gick jag därifrån med att Aquador 300ht var en positiv överraskning samt att Galeons designers bör lugna sig lite med spriten när dem ritar ”båtar”.. 

     

    Kul också att Westline kämpar på med mässorna år efter år. Hejja Sverige!

     

    Mvh,
     

     

    • Gilla 2

  12. Hej!


    Har du kollat påfyllningsslangen & dess anslutningar? Den är alltid misstänkt som första felsökning.

     

    Som föregående skribent ödmjukt beskriver är att man ska ha stor respekt för bensin i trånga utrymmen, koppla helst bort batteriet tills problemet är löst.

     

    Mvh,


  13. 38 minuter sedan skrev Robbn:

    Åt rätt håll?

    Du har ett spår på bälgen där det finns ett utrymme för själva åtdragningen/skruven för slangklämman. Denna ska sitta vid ett klockslag bakifrån sett för att inte allt kablage osv skall klämma sönder bälgen vid hårda svängar, tiltning osv osv. Brukar stå tydligt i bilagan man får när man köper en Original bälg. (Är olika för olika drev).

     

    Mvh,

×
×
  • Skapa nytt...