Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Safir-mike

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    25
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Safir-mike

  1. Tackar för återkoppling, jag provade med den i båda lägena flera gånger. Jag hade misstänkt att jag "surat" motorn om det inte varit för att den inte ens tände till vid något enda tillfälle. Hade inga verktyg med mig, så jag kunde inte kolla tändkabel och stift...men samtidigt gick den ju prima när vi provkörde den hos säljaren, o jag har inte rört den sedan dess.
  2. - Ja jag provade med choke o jag provade utan choke. Motorn tände inte ens till. De där instruktionerna är de vanliga för start av en liten utombordare, så det gjorde jag automatiskt. Frågan är vad spaken jag ringade in ovan, egentligen är för något?
  3. Var ute med en nyköpt motor förra veckan, och lyckades inte dra igång den. När jag provkörde den i en tunna hos säljaren, startade den direkt och gick prima. Det är en Parsun med en liten inbyggd tank, och jag skulle köra från den, tänkte jag. Alltså utan extern tank i båten. Jag provade att choka lite lagom och med gasreglaget i körläge..inte ens en tändning. Nu börjar jag undra om det krävs en externt inkopplad tank för att motorn ska kunna köras, och att den inbyggda lilla ska betraktas som "reserv" när bränslet börjar ta slut i tanken. Någon som kan hinta om möjliga problem jag missat här? Den i rött inringade spaken blev jag inte heller klok på...är det någon slags väljare av bränslekälla, eller vad? Provade den flera gånger i båda lägena utan framgång.
  4. - - Tack för hjälpen, ska prova att reboota enheten när jag är tillbaka på kontoret.
  5. - Enheten startar alltså upp med sina respektive funktioner som de ska, men GPS:en hittar inte sitt läge ens efter en timmas sökande. Jag har valt att ange "Ja" på frågan om ungefärlig position som den visar hyfsat rätt, men sen händer inget mer med själva GPS-sökningen än att frågetecknet fortsätter blinka. Som det är, så finns enbart den förinställda kartan i enheten, alltså den som levererades redan inläst i den. Jag har inget kart-kort i den just nu, men det borde väl inte påverka GPS-sökningen?
  6. - Tack o bock för utförligt svar. Men varför behövs egentligen GSD21:an när jag redan har ekolodsgivare? Den är väl "bara" någon slags förstärkare eller liknande då?
  7. Följdfråga inom samma ämne: När jag nu startar upp Garminenheten GPSmap 545S mot 12V och kopplat in GPS-antennen, så står markören i kartan och blinkar med ett frågetecken. Det betyder att den inte hittar sin position via någon satellit. Krävs något mer än att starta enheten för att få igång GPS:en? Ekolodssensorerna går inte att "torrprova", utan behöver vatten för att fungera, läste jag mig till.
  8. Hej Jag har fått ett antal Garmin-grejor som jag inte riktigt vet vad de har för funktioner. Huvudenheten är en Garming GPSmap 545S, och till den en GA29 GPS-antenn, samt två ekolodsgivare (Airmar P79 och Garmin D/T). Det tillbehör jag inte förstår anledningen till att ha är en Garmin GSD21, som också medföljde. Är inte det också en ekolodsgivare, fast dyrare bara? (nypriset runt 3 500 SEK)
  9. - Men vänta nu och hallå - är inte AQ115 en B20? De har väl klockvis tändordning till skillnad från B16 o B18 som har motsols?
  10. Följdfråga - när jag kikar på bränslefilter till min motor (AQ115), ligger de på ca 900 SEK. Det låter extremt overkill och jag undrar om det går att ersätta det befintliga filtret med en enklare slangfilter eller liknande? OM så....hur gör man med det befintliga uttjänta filtret och den anslutning som det kräver på motorn?
  11. Jo så är det. Startar lätt och går fint på tomgång. Precis runt 900 varv poffar det till och så dör motorn rakt av. Tar tacksamt emot expertpanelens tips i den här frågan. Innan upptagning i höstas lyfte jag av tändhattarna, och nu har jag med logikens hjälp försökt få dem på rätt plats. Som jag förstått det, roterar fördelaren motsols på just B16 och B18, och jag hittade ett väldigt litet märke i "framkant" på fördelarhuset som jag antar markerar cylinder 1 då. Sen räknade jag cylindrar motsols och satte tändkablarna i den ordningen. Om de sitter fel borde väl inte motorn starta så lätt och gå rent på tomgång...eller? Tjuvluft? Bränslefilter?
  12. Jag tackar alla som bidragit med info/tips om hur jag bäst går tillväga med båten : ) Ska ske nu till helgen, så får vi se vad som kan göras.
  13. - Ska försöka få ur oljan om det går. Antar att det är en speciell sug man använder till det, då den inte gärna rinner smidigt kall?
  14. Jag skulle vilja köra återcirkulation, om jag lyckas koppla slangarna rätt. Hur jag skulle kunna varmköra motorn i 15-20 minuter med en dunk utan cirkulering förstår jag inte. Det måste väl gå åt en jäkla massa vatten...eller?
  15. "... jag ser på din bild att det är möjligt att gräva på uppställningen, så att du kan få en grop under drevet, så att du kan få ner drevet i normalläge" - Det är grus, så omöjligt är det nog inte. Men visst, det är ett jobb som heter duga om en stor behållare ska ner där också. "Dränera motorn på vatten i motorblock och limpa, skruva ut hela kranen, pilla med en ståltråd i hålen så att du vet att verkligen allt vatten dränerats, stäng sedan kranarna och fyll glykolblandning genom termostaten." - Hur dränerar jag utan att köra motorn? Ska inte ens startmotorn dra runt för att vattnet ska pumpas ur motorn? Tackar för tipsen om kommande säsong, jag inser nu att det underlättar enormt.
  16. Den är sjövattenkyld ja. Men kör jag inte motorn i friläge, så att drevet inte är engagerat när man spolar igenom motorn? Men funkar det alltså att "ställa" motorn i en balja och koppla slangar från insug och utblås? Tänkte att det är bäst att ta bort termostaten, så behöver man inte köra så länge. Är det vettigt? Nu vet jag iof inte var de anslutningarna sitter eftersom jag hittills inte behövt gå igenom motorn, men jag antar att de bör sitta i anslutning till vattenpumpen/impellern....eller?
  17. Tackar o bockar för input. Men räcker det med en hink genom hela kylsystemet? Jag tänker att motorn ska varmköras (för oljebyte), och då lär det väl gå kubikmeter med vatten?
  18. Hej expertpanelen Jag som ganska nybörjare på båtar skulle behöva lite input på dummy-nivå, vad gäller skötseln inför vintern nu när båten är lyft ur havet. Förra helgen lyfte vi upp båten (Safir Cabin med en AQ115) o jag tvättade av motorn hjälpligt. Den står som på bilden - lågt, med motorn vilandes mot ett kölstöd i gummi. Om jag ska kunna köra runt motorn med glykol...hur går jag tillväga då jag väl inte kan köra den i balja som den står nu? Behöver väl vara vatten en bra bit upp på motorn för att inte brännskada impellern, eller räcker det med en djup balja som når så långt den kan i läget som den är där på bilden? Mvh /läraktig landkrabba
  19. Tackar för infon, det är ungefär samma utrymmen åt sidorna på min båt. Ska se vad som kan göras på plats då.
  20. Tack för tipset...men går det att komma åt startmotorn eller solenoiden utan att lyfta ur motorn?
  21. Tack o bock, Pentax. Hade misstankarna åt det hållet. Men då kommer följdfrågan - hur smidigt kommer jag åt att göra det på den motorn i det utrymmet? Krävs det att lyfta ur hela motorn så känns det ju inte lika spännande plötsligt...
  22. Hej Som ny båtägare (nåja, hade en Shetland 570 under tidig Jura-period) till en Safir Cabin 1975, står jag med ett motorrelaterat problem jag inte kan luska ut. Varje gång jag vrider om tändningsnyckeln så klickar det bara utan att motorn tänder/försöker dra runt. Låter som ett relä som slår av och till. Efter ett antal sådana tydliga klick, startar motorn och går prima som om den aldrig varit avstängd. Ibland krävs det ett 20-tal klick, andra gånger startar den efter 2-3 stycken försök. Blir inte klok på var problemet sitter. Har försökt lyssna vid fördelardosa och startmotor, men kan inte lokalisera det. Alltså - motorn går prima o rent när den startar, men det krävs ett antal "klick" för att den plötsligt startar. Tack o bug för tips från expertisen..
×
×
  • Skapa nytt...