Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

TerryN

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    18
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av TerryN

  1. Tack för svar, ja den på Seasea verkar vara mkt lik originalet. Jag ska kolla in den på Erlandssons med dag/natt lösning, om det finns en avstängningsknapp hade varit att föredra. Ha det fint, alla 76 ägare!
  2. Hur fungerar solcellsfläkten i ruffen i era 76or? Min fungerar sisådär i somras, är det en dag/natt lösning med inbyggd laddningsbart backup batteri? (båten är tyvärr en bit bort så kan inte kolla på några veckor, därav frågan) Typ de som de säljs på båttillbehörsbutikerna. Räcker det med att byta batteriet? eller måste man byta hela fläkten? Är det ngn som råkat ut för detta att den inte funkar, även fast det är sol hela dagen
  3. Hej, jag har ingen erfarenhet av Easytec tyvärr. Jag använder Press & Son med 3 st teleskop-par fästa i pulpeterna, 2 st par fram och ett par bak. I mitten har jag en egenbyggd planklösning som ligger över toppröret. Sen har jag ett teleskoprör med ändplugg som sitter fast i toppröret och står i sittbrunn med röret i hålet för sittbrunnsbordet, fungerar utmärkt.
  4. Hej, Tack för snabba svar, låter rimligt med 19 eller 20. Pratade med verkstan som ska göra jobbet nu, de rekommenderade 20'' , som sagt kan jag byta sen om det inte skulle vara bra. Typiskt, detta borde man ha haft koll på vad det var för propeller på motorn. Jag var mkt nöjd med den, den kommer snabbt upp i plan med bra grepp. Man tappar lite på toppfart med 4-bladig har jag fått för mig.
  5. Hej Så blev man drabbad av växelhusstöld i söndags natt, växelhus och propeller förstås, 4 st drabbade på samma brygga. Proffstjuvar som kom båtvägen troligen med båt med elmotor. Min fråga, vilken stigning ska man ha på en Turbo 2+2 th propeller? Jag hade en sån på, men tyvärr hade jag inte skrivit upp vilken modell och ffa Stigning på den (den satt på vid köp) orginal propellern som jag fick med har följande nummer: 13 3/4 X 21 - M. Jag antar att 21 är stigningen. Den är 3-bladig, så det kanske är ngt helt annat på en 4-bladig. Ni som har 4-bladig, vad rekommenderar ni? Tack på förhand, kära 76 dc vänner. Motorn är en Yamaha F250 AETX - 2008.
  6. Kan tipsa om en bra lösning ifall era gummibussningar som tar emot/fixerar kapellgaraget är dåliga. Jag chansade lite och köpte Julas vita dörrstopp. Det verkar fungera bra. https://www.jula.se/catalog/bygg-och-farg/beslag/fonster-dorrbeslag/dorrstopp/dorrstopp-316406/
  7. Har du inte fått svar på detta, kan jag mäta ikväll.
  8. Tack J80! Då har man ett höst/vinterprojekt... Hur tjock är plasten som måste sågas upp? Borr och sen sticksåg? Ca Kostnad för att svetsa en RF tank, vet att det såklart skiljer i landet var man lämnar uppdraget, men ungefär vad man kan vänta sig? Mvh Terry
  9. Hej Stort tack för input så långt. Jo, jag har fortsatt att gräva i detta, vill veta hur det ligger till. Yamarin har inte kommit tillbaka. Däremot har jag fått en kontakt på kapelltillverkaren VA-Varuste i Kuopio som tillverkar orginalkapellen, som jag mejlat några gånger fram och tillbaka. De bekräftar som du skriver Lasse att Ö-metall var på tidiga årsmodeller, dvs 2006-2007 och delar av 2008. Verkar vara rimligt eftersom jag på min 2008 har Tailor ruta, (vet inte tillverkningsdatum men min är såld sent 2008 iaf, vilket i sig inte säger ngt egenligen). Kontakten vidare säger att Tailor rutan var tom. 2011... Sen kom Ertec rutan på 2012 års modell. Det var väl fö den sista årsmodellen för 76:an , sen tog 80 DC och sen 79 DC över, rätta mig här om jag är fel ute. DOCK motsäger VA Varuste:s uppgift med denna tillverkare: http://www.herholdt.no/index.php?route=product/product&product_id=2367 (det finns 3 st olika köpalternativ, i länken visas Tailor, lite längre ned på sidan Ö-metall och Ertec) De skriver att Ertec kom 2010.... Nu behöver jag er hjälp ytterligare... Kan ni kolla era 2010-2011 76 Dc vilka rutor de har, vid tillfälle? dvs en märkning som är ca 2x2 cm på ngn av rutorna, så är det på Tailor iaf. På bilarna förr stod det Saint-gobain tex eller pilkington. Har förstått att Ö-metall inte har ngn märkning alls. Kännetecknet där ska vara att det är 3 st beslag för öppningsbara rutan fram. Stort tack på fh!
  10. Hej! Jag har en 2008 med ''Tailor'' vindruta. Tydligen finns det 3 st olika framrutor till 76:an. Ertec, Tailor och Ö-metall. Jag köpte ett helt nytt hamnkapell som kom med en 2011. När jag provade det passade det inte, vilken miss av mig! Är det ngn som har full klarhet i vilka årsmodeller som har respektive ruta? Jag har kontaktat Yamarin via mejl, men ej fått svar. Får väl ringa dem också, men tänkte höra här om ngn vet ngt ang detta! Jag får sälja vidare kapellet, men jag vill veta vilken ruta det passar, så jag kommer med rätt info till köparen.
  11. Hej! Värdefull info, vad kostade en ny RF tank?
  12. Snyggt och praktiskt med en ngt mörkare nyans! jag var inne på att beställa i höstas också, men det blev en tvätt och impregnering, det är fortf rätt fräscht. Dock kontaktade jag VA-Varuste Oyj ( de tillverkar kapellen till Yamarin) och fick en offert på 1540 Euro och utöver det 10% off vid best före 30/11. Hör med dem om de har liknande erbjudande i år. ( Jag har luckan vid förarplatsen, då kanske det är bytt ngn gång...lr om det kom 2008)
  13. Tack så mkt, då är jag med på vad som behövs!
  14. Tack för input! Så det behövs bara denna? Inget nmea nätverk?
  15. Hej! Hoppas alla 76 ägare har haft en bra sommar! Jag är ganska nybliven ägare ( i höstas), en 2008 med Yamaha 250. Har bla kört en längre tur från Stockholm ner till Tjust skärgård och tillbaka, var ute 2 veckor totalt. Allt gick bra med familj, (tvillingar på 7 år) och så vidare... I söndags pajade dock startspärren när jag var ute, nära hemmahamnen som tur var. Upptäckte en genomärgad kontakt i nautilockinstallationen som gått av. Man har många funderingar när ny båt är införskaffad. Jag saknar bla listen som behövs när man bäddar ner bordet. Skulle behöva även ngn mer mugghållare märkar man när man ligger ute några nätter. Har ni beställt sådana reservdelar direkt från finland eller via återförsäljare i sverige? Billigare i finland har jag märkt.... Skulle även jag vilja montera så man får djupssiffror till min Garmin 5008, har jag förstått det rätt om man köper ett sådant här nmea nätverk https://www.hjertmans.se/produkter/elektronik-navigation/gps-kartplotter/tillbehor-gps-plotter/garmin-nmea2000-startkit?gclid=EAIaIQobChMIn6S66Ojx1QIVihDTCh0cDAfgEAQYAyABEgJyIfD_BwE och en ekolodsgivare https://www.hjertmans.se/produkter/elektronik-navigation/ekolodsgivare/garmin-ekolodsgivare/garmin-inomskrovsgivare-gt8hw-ih-chirp eller är jag fel ut? tacksam för tips!
  16. Hej igen Återkoppling - problemet löst. En av flatstiften i nautilock installationen hade ärgat och gått av. Ny monterad - Fukttät krympslang ska inhandlas och monteras senare.
  17. Hej! Tack för tipset. Jag ska ner till båten idag och leta upp boxen, undersöka hur installationen ser ut. Har redan följt kabeln från panelen för att se om det är några skador på den bak till motorn. Ja, systemet fördröjer väl ngt de som vill ta båten från bryggan, men om de tar motorn på land så kan tjuvarna i lugn och ro ta bort detta efteråt = har ingen funktion antar jag. Jag har alltid båten låst med kätting vid bryggan + nattvakt, så i min situation kan jag ta bort det.
  18. Hej Ny medlem här, första inlägget. Vi införskaffade en Yamarin 76 -2008 med Yamaha 250 hk - 2008 förra sommaren. Motor och båt hade då gått 260 h. Körde en del förra hösten och i sommar har det blivit en längre tur från Stockholm söderut och tillbaka, ca 500 distans. Var ute i 2 veckor i en följd. Allt har funkat hur bra som helst, och vi är helnöjda med båten, men... nu kommer men. I söndags åkte vi en tur på ca 1 h, och när vi var ca 10 minuter från hemmahamnen så dör motorn helt i ca 20 knop. Försöker starta upp igen men Nautilock/startspärr lampan blinkar eller lyser inte, den är död. Jag bryter huvudbrytarna och kollar säkringarna, (ok) men det hjälper inte. Det kommer en båt ganska omgående (mkt båtar ute i söndags) så vi får bogsering hem. Var nere i går och tog bort polerna på batteriet för att se om det gick att nolla systemet, men det hjälpte inte. Bägge reservdosorna till spärren har bra batterier. instrumentet visar ingen volt längre, bara en stapel på höger sida. Visst är det så att den voltmätarn visar startbatteriet? Det är fö nytt inför denna säsongen. Har läst på detta forum att det är en del som har haft problem med startspärren, men det var några år sedan. Vi har 2 barn så jag vet inte om ngn av dem kan fipplat med dosan när vi stannade för en fika. lite skumt att motorn dog under körning, men det verkar som det har hänt för ngn förut. Kan det vara ngt annat fel? Mkt funderingar, men jag hoppas ngn har lite input. Mkt tacksam för alla tips på forumet tidigare ska tilläggas!
×
×
  • Skapa nytt...