Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

Yapdiver

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Yapdiver

  • Placering
    Kadett

Profile Information

  • Plats
    Stockholm
  1. Jag har växlat solpanelerna och tyvärr visade det sig att det var solpanelen som var sönder, ej MPPT'n.
  2. Min säger 17-20V beroende på hur solen står, men laddar som sagt fortfarande ingenting. Jag återkommer när jag har fått svar.
  3. Jag har fått samma problem som du, den fungerade perfekt fram tills ungefär två månader sedan, efter det laddar den nästan ingenting. Jag har även en 100/20 som fungerar perfekt med två andra solceller, men denna laddar nästan ingenting längre. Jag tror det har att göra någonting med en mjukvaruuppdatering som har gått fel för denna controllern. Jag har mätt spänningen på solcellen och när den har fri vy så ligger den på 19-20V konstant, trots detta laddar den inte. Jag ska fråga på victron communitiyt för att se om någon vet något.
  4. Ett tips är att du tar en rostätande primer för kölen, annars kommer rosten leta sig fram igen.
  5. Det finns ett BMS på varje "batteripack" som ser till att de fyra cellerna laddas korrekt. Självklart kan man använda batterierna samtidigt som man laddar, under förutsättning att förbrukningen inte överstiger laddeffekten, vilket är ganska osannolikt om du inte har en dammsugare påkopplad samtidigt;) Min plan är som sagt var att testa om jag kan vara utan en landströmsladdare och enbart köra på motorladdning, 65A med min nuvarande generator, samt solcellen för att toppa upp batteriet när jag inte är på båten.
  6. @Hentiki Har precis beställt 2st https://www.ev-power.eu/Winston-40Ah-200Ah/12V-2-4kW-LiFePO4-yacht-set-with-200Ah-cells-BMS-mobile-monitoring.html?cur=1 till min segelbåt. Kommer att komplettera det med en Victron BMV-700, nya kablar och huvudsäkringar. Funderar på att skippa landströms laddaren och köra enbart på motorladdning och den solcell, 50W, som jag har idag. Jag uppdaterar när jag har fått allt och installerat det.
×
×
  • Skapa nytt...