Gå till innehåll
tisdag 19 mars 2024

soderholm

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    38
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om soderholm

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Problemet är väll också att man inte kan använda de appar som hör till utrustningen. Kanske de har några egne meddelanden över Bluetooth som man måste "koda" på något vis i R-Pi för att sedan skicka över dem till en server som man kan göra en bra visning via för datat.
  2. Försök få tag på en Ampermätare som klarar av laddningen (om den är större än 20A, annars en vanlig multimeter) och sätt den mellan regulator och batteribank. Visar den inget så har du nog något fel på regulatorn.
  3. Båda är godkända vattenreningsprodukter. Dock lite olika doseringar dem emellan. Sökte efter innehållsförteckningen av Aqua Clean, men det står bara silver i databladet.
  4. Jag har säkert råkat ut för "Mandela effect", igen... Men vi skall inte spåra ur i detta ämne med solpanelerna nu som jag tydligen bidragit till. Case closed.
  5. Tyvärr ingen tid för evighetsmaskiner. Sökte snabbt efter någon artikel om glödlampan som firade 200 år för något år sedan. Finns på en brandstation i England och har lyst konstant sedan dess. Var en av de första som gjordes. Hittade inte artikeln nu, men skall söka lite till. Intressant, vet att jag läst en artikel om 200års firandet. Men hittar bara om några lampor som är straxt över 100år nu.
  6. Har själv varit ihop med både Benns och Selden för att få ett bomfäste fixat till min mast. Det jag köpte är detta: https://www.benns.se/mast-rigg/bom-1/bombeslag/boom-brkt-100-111-no-hooks Tror det var 8mm brett i öppningen för bommen (Max bredd). Men ser ut att ha varit ett fäste som skall gå i likrännan. De är billigare och kan säkert hittas från någon annan typ av liten entypsbåt som används vid tävlingar. Likt denna: https://www.benns.se/mast-rigg/bom-1/bombeslag/gooseneck-slider-t4-h60-al Sen en passande plunch till (Benns namn, heter något annat). Som sagt: sätten är många, så länge det fungerar 😃 Mät och kolla med Benns, så fixar det sig säkert. Edit: Ta ned masten och kolla med seglet hur långt ut bommen behöver sitta fast, så det inte blir fel där sen.
  7. Då jag inte har alla fakta på klart så blir det tyvärr ingen lång utredning i ämnet. Sök på ämnet fri energi, så borde du kunna hitta lite info. Det vi alla borde ha förstått är att alla produkter idag är byggda för att hålla en viss tid så att du som konsument skall komma och köpa produkten igen. Ta glödlampan som exempel, den håller i evigheter. Men varför skall du köpa en ny när den inte går sönder? Därför sattes pengar på forskning för att få den att hålla i max 1000h via kartell bildning. Sen ville någon ha bättre/hållbara alternativ och på den vägen är det med lågenergilampan som är totalt miljöfarlig (kvicksilver) och nu idag led. Fördelen med led är utomhus, för varför värma upp luften? Men inne kan du dra nytta av värmen. Enkelt sagt: ekonomin först, konsumenten sist.
  8. Angående rening av vatten och dödande av mikroorganismer: Kan man inte bara hälla i kolloidalt silver om det är bättre pris på det? Kollade i databladet för Aqua Clean från Watski och det är tydligen kolloidalt silver (Biocidt ämne: silver)... Så kan väll själv konstatera att Ionosils KS borde vara ett billigare alternativ isf då det ändå är "samma" produkt. Kan vara att PPM värdet är lite annat mellan dem dock, men går att reglera via mängden du häller i. Edit: Kanske man inte skall använda Aqua Clean? Står såhär i databladet: "Vid förtäring: Framkalla ej kräkning. Skölj ur munnen grundligt med vatten". =D
  9. Angående laddningen så skall det inte vara solens ljus som ger ström utan strålningen från den. Det förklarar också varför min fläkt inte snurrade vid fullt ljus mot panelen men snurrade för fullt senare när den var helt i skugga. Har förstått att en panel skall kunna ladda dygnet runt, men då det skulle bli en för bra lösning så tillåts de inte att fungera på det viset.
  10. Tack för den fina bilden, förklarar allt. Har inte tänkt på det så.
  11. Utgår ifrån att han menade Wh/dag, vilket e lite annat än vad solpanelen kan ge per timme.
  12. En liten fundering här: Talar du om dioden som finns mellan plus och minus inne i "kopplings" boxen? Den går från minus till plus. Vet att vissa paneler borde ha dioder inbyggda i panelen också, kanske dem du menar?
  13. Vet att om en panel skuggas så tappar man effekt i den andra också. Men är väll lite skillnad på hur mycket de skuggas också? Min MPPT med 20W panel pulsladdar upp till 13,5V/0,3A (tror jag det var) när solen var 170 grader från panelens mitt. Så panelen var helt i skugga. Troligen reflekterat mot något objekt. Sen har jag en fläkt på en 10W panel. Förra sommaren när solen lyste rakt in i den på förmiddagen så orkade den inte snurra fläkten. Döm om min förvåning när jag gick förbi någon timme senare när solen gått bakom vårt hus som så skuggade. Då snurrade det för fullt, fast den var helt i skugga. =)
  14. Jag satte min inne i panelen på plus kabeln. Den behöver vara större än max strömmen/spänningen från panelen.
  15. Har du 2st paneler i serie så få du en högre spänning. Om de då skuggas och bara ger 8V/st ex.vis så får du då ca. 16V och det kan ladda ditt 12V batteri. Men regulatorn måste klara max spänningen.
×
×
  • Skapa nytt...