Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

stebergl

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om stebergl

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

364 profilvisningar
  1. Tillräcklig toppfart är 45 knop varje gång man försöker och gärna lite till vid extremt trim, hemlängtan och medvind. Får testa att lyfta den ett hack till nästa säsong.
  2. Ingen som har några idéer? Nu kör jag med Enertian och har trimmat ut ordentligt denna säsongen. Den gör 43 knop och varvar 5900rpm. Det är ju ganska ok men ändå känns det som om en likadan båt med 150hk går lika snabbt. Nu har jag börjat intressera mig för monteringshöjden då många säger att motorerna ofta är monterade för lågt. Vad tror ni om det? Jag vill inte tappa greppet vid högre sjö.
  3. Hej! Jag når inte tillräcklig toppfart. Innan ni idiotförklarar mig så kan jag säga att jag har läst på mycket, se mitt resonemang nedan. Jag hoppas jag har missat något, kom gärna med tips! Båt: Bella 621 DC (6.18m lång, 2.44 bred, väldigt V-bottnad) Motor: Mercury Verado 200hk (4cyl med kompressor). Max hk för båten är egentligen 175hk. Började med 13.6 21p Mercury Enertia Då gjorde båten 39knop och varvade ca 5700rpm då jag trimmade rejält Bytte sedan till en Mercury Marine Mirage Plus 19p enligt beräkningsprogrammet. Då gör båten 40knop med maximalt trimmad motor och den varvade ca 5900rpm men då var nästan propellern i luften... Jag trimmade aldrig så extremt med första propellern. Ja, ni förstår problemet. Två hack lägre stigning borde gett mig 3-400rpm extra och högre toppfart Motorns maxvarvtal är 5800 - 6300rpm så jag bör sikta på det högre när jag kör själv. Motorn verkar för övrigt må bra och båten accar något enormt med båda propellrarna! Nu letar jag efter 17p-propeller men det känns väldigt konstigt på en sån stor motor/båt. Jag letar begagnat, vill inte lägga 7000kr för en ny. Hjälp mig!
  4. Hej Jag är van att dra kablar och koppla in elektronik som amatör i bilar och äldre båtar. Nu har jag en Bella 621DC och upplever det väldigt svårt att komma åt kablarna som är dragna och att dra nya. Några tips? Framförallt vill jag dra kabel från batterierna på babord sida till instrumentpanelen. Dagens kablar går under "golvet" och sitter fast med kabelhållare. Annars hade jag kunnat dra tillbaka en befintlig kabel och skicka med en dummy-kabel. Tips tas tacksamt emot! Jag måste ha missat något för detta borde vara vardagsmat nuförtiden. En anledning är Skyllemarks skiljerelä som kräver styrsignal från "motor igång" eller liknande. Kanske kan jag hitta den signalen vid tändningslåset, annars är det kört. Har nu köpt Biltemas variant så länge för att lösa problemet tillfälligt.
  5. Jag köpte också ACS tack vare era positiva reaktioner. Monterad och klar men ännu ej provkörd så det ska bli spännande. Vill bara tipsa om att de säljer svarta under ett annat namn. Jag trodde den grå var mycket mörkare än den egentligen var så jag blev besviken när jag öppnade lådan. Östberg på Mente Marine löste det snyggt och nu har jag en svart styrenhet istället. Otroligt bra service!
×
×
  • Skapa nytt...