Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

sailoman

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om sailoman

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

393 profilvisningar
  1. Har en begagnad Eberspächer X2. Den har enligt uppgift suttit instalerad i en Albin25 tidigare. Se bilagd bild. 1. Är det någon som förstår varför det sitter något som ser ut som en bränsleslang på ett rör som sticker ut ur avgaskröken? 2. Vad är det för grej som ligger längst ner till höger i bild (och separata bilder)? Den har två strömanslutningar, det är inte ett filter. Är det en pump som hör till eberspächern eller en pump som någon satt till som matarpump om membranpumpen inte räcker till? Eberspaecher X2 Manual.pdf
  2. Så, om man dyker på nån som slängt i en bilmotor som saknar mariniserad vattenkyld avgaslimpa och turbo så har man alltså ett icke färdigställt projekt! Tack!
  3. Jag letar 70talsmotorbåt men är osäker på hur det fungerar med kylning. I en sjövattenkyld motor (t.ex B20/B21-23) går väl kylvatten från impellerpumpen genom block och topp, sen genom den kylda avgaslimpan och sen ut i avgaserna bakom limpan. Hur fungerar det i en sötvattenkyld motor som t.ex B20/B21-23. Går sjövattnet efter värmeväxlaren ut i avgaserna? Eller kyler man inte avgaserna? Om man tryckt i en nyare motor med turbo, hur gör man då? Går det att använda den interna kylningen i turbon och utelämna Vattenkylning av avgaslimpan, eller hur ska man göra?
  4. Mackay, Skoter, Bsven Stämmer. Jag köpte av Industrikork i Göteborg. Väldigt bra att ha att göra med. När jag köpte fanns det tre tjocklekar, 4, 6 och 8 mm. Jag testade att fräsa spår och det går fint, men jag valde ändå att bara kapa med kniv. Jag har snackat med en kille som valde 4mm till hela däcket. Jag valde själv 6 mm då jag tyckte det verkade enklare. Jag ser också fram emot bättre isolation och att båten blir tystare.
  5. Hej Mackey Jag beställde industrikork, och när jag fick den så var rullarna märkta "Marinedeck2000". Så, det verkar som det är exakt samma produkt, men att den "dyra" varianten är färdiguppskuren i remsor. Hur tjockt lim la du? Jag har testat lite innan jag börjar limma hela däcket, och det verkar som man får 100% täckning med en mycket fintandad spackel som ger bara några tiondels mm tjockt lim.
  6. Tack. Vilket lim använde du till limning och nåt? Jag ser att Marinedeck2000 rekomenderar Bostik Simson MSR CA till limning och Simson MSR DC till nåt. Bägge är ganska dyra. Sika har ju 298 till limning och 290 DC till nåt. De är billigare.
  7. Har du några erfarenheter med gummikorken efter 5 år? Ser det slitet ut eller som nytt? Har du behövt slipa eller göra nått underhåll førutom att såptvätta? Är 6 mm lagomt tjockt?
×
×
  • Skapa nytt...