Gå till innehåll
tisdag 19 mars 2024

kalasgubben

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    34
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om kalasgubben

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

815 profilvisningar
  1. Hej har en uttern 495ht. För 2 år sedan köpte jag trätrall på rusta. Sådana klickplattor med plastbotten. Blev riktigt snyggt. Problemet är nu att efter 2 år har plasten torkat och när man då går på golvet lossnar vissa träbitar. Så behöver tips på nytt golv. Inte allt för dyrt. Nån som gjort liknade med sådan trall fast ifrån annat märke som kanske håller bättre. Ifall jag ska byta till det istället. Eller kanske bygga något golv med trall och sen olja in så att det får en liknande mörk ton som på bilden. Tips mottages.
  2. Hej nån som har en uttern 495 ht och kan skicka måtten på 2 dynor så jag kan be nån göra nya. De 2 jag saknar är dynan bakom förarstolen samt den dynan man har för att kunna bädda där fram.
  3. Hej. Saknar 2 dynor till min uttern 495ht från 1979. Saknar den lilla dynan bakom förarstolen samt den dynan som man har för att bädda där fram i mitten. Då båten inte är i närheten så kan jag inte mäta så undrar om nån här har måtten på dessa dynor så jag vet vad jag ska beställa för några.
  4. kalasgubben

    Ekolod tips

    Hej. Är ute efter ett ekolod med plotter. Runt 6000 kr är budget men inte ristat i sten. Såg att man fick sjökort nu på köpet med vissa. Är dessa sjökort bra eller ska man försöka hitta liknande på blocket utan sjökort och enbart köra med gratiskorten? Har kollat lite på lowrance elit 5 och 7 samt hook2 5. Ska användas på helgasjön
  5. Hej. Har en elmotor som jag tänkte montera på min utombordare så man kan styra elmotorn med Styrpulpeten när man ska trolla. Nån som har gjort det och vet vad man ska köpa för grejer. Alternativt om detta ej går eller blir bra så tänkte jag montera den på badstegen. Nån som har tips.
  6. Provade detta nu med startkablar. De ena batteriet var fullladdat de andra kanske 60%. Då båtplatsen r grund fällde jag bara ner motorn lite för se om den iaf gjorde annat än klicka. Vilket den gjorde den började låta som normalt. Så då avbröt jag och började trycka ut mig å djupare vatten å fällde ner hela motorn. Men då bara klickade det igen. Axeln på startmotorn fjädrade bra när jag rörde den
  7. Ok. Jag provade igår att röra drevet med fjädringen förhand. Och den gick upp lätt. Ska prova om den gör de blev jag vrider nyckeln
  8. Hej. Har en mecury 40 hk. 2002 elstart Precis köpt den. Allt du lade perfekt när jag testkörde den. Åkte sedan hem med den till min sjö. 26 mil. På i den i sjön och fick inte igång den. Den snurrade med ville inte starta. Efter många försök så gav jag upp. Dagen efter provade jag igen. Först hände inget när jag startade. Bara klickade. Men efter 3e gången så började startmotorn försöka starta motorn. Efter drygt 5 försök gick den igång. Körde en sväng. Allt gick bra. Stängde av den och startade den igen på första försöket. Men när jag skulle ut igår så hände inte. Bara klickade. Efter 10 försök med klick gav jag upp. Tog med mig batteriet å laddade det. Provade idag. Men klickar ändå. Vad kan de va för fel. ? Det är ström från batteriet via den stora kabeln till (vad jag tror är) soleniden. Hittar inte andra kablar att mäta på andra sidan den som jag läst att man ska göra i andra trådar.
  9. Hej, har köpt en uttern 495ht med lucka i fören. nån som vet nått lås så kan kan låsa den utanpå. typ att man borrar ett hål och sen för in ett lås med hantag som man vrider för att låsa sen en nyckel till de. liknande altanlås. nån som har nått tips??
  10. på ett ungefär vad skulle ni köpt denna båt för? Uttern 495 ht ifrån 1979 mercury 40 hk ifrån 2002, elstart, ny impeller samt olja, separat oljesmörjning ekolod humminbird 100 sx , tiki 30 km båtupptagnings vagn kapellet är helt och fint, fina dynor. mycket bra skick i övrigt.
  11. Okej. För googlade på uttern 495 å då stod det max 40 HP. Så tänkte därför att 35 borde funka. Men får kanske tänka om då.
  12. Tack för svar. Är ute efter en ht båt max 30000. Helst komplett.Tyckte uttern verkade smidigt med lucka i fören. Har just nu en gammal ryds 1000 med evinrude 35 hk som är genomgången av kunnig person. Och då hittade jag en uttern på blocket utan motor å tänkte då ta min motor till den å isåfall sälja min ryds utan motor.
  13. skickar en en bild på en likande så ni ser årsmodell
×
×
  • Skapa nytt...