Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

goetheiby

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    130
  • Gick med

  • Besökte senast

Forum Inlägg postade av goetheiby


  1. Jag ska absolut behålla den gamla bädden!

    Tyvärr har jag ingen kompis med en md22 med s-drev och det är just det jag behöver hjälp med att förstå hur jag ska mäta mig till på bästa sätt..

     

    Jag är lite osäker på hur du menar exakt med skruven.. drog in vart?  Låter lite krångligt på nåt sätt


     


  2. Jag ska byta motor och s-drev från md21b med 110 drev till md22 med 120 sdrev och jag undrar om någon kan förklara för mig ungefär processen och turordning som jag borde göra den nya installationen?

    Jag har en del erfarenhet av att skruva och installera och har installerat motor med backslag tidigare men aldrig ett s-drev.
     

    Ska man montera drev och bälg i bädden först t.ex antar jag?

    Hur ska jag på bästa sätt mäta mig till hur högt motor ska sitta (jag behöver lägga emellan mellan motorbädd och motortassar) och i vilken vinkel exakt ska drevet sitta och hur noga är det på millimetern?

    Alla tips och råd är välkomna!


  3. Hej!
    Jag undrar om man kan plocka allt som går att plocka loss från en md21b och få det att passa på en md21?
    Alltså reservdelar som startmotor, termostat, vattenpump och allt sånt man kan få loss och ha med sig på långsegling som extra..


  4. Ok, ska kolla detta.
    Motorn sitter i en maxi 108 segelbåt, alltså har den körts lite och inte på så höga varv..

    Jag har själv inte provat ännu då jag precis köpt båten och oljan är lite vattenblandad.
    (jag visste om det när jag köpte den)


  5. Hej, jag ska byta motor i min maxi 108 och har köpt ett begagnat renoverat MS25S drev som jag hade tänkt använda men nu inser jag att det drevet finns i 2 varianter varav ett är det jag köpt med utväxling 2.47 och ett med  utväxling 2.19.

    Nu pratade jag med en lite motorkunnig (?) person som sa att det drevet jag köpt kanske inte klarar vridmomentet från en ca 50 hk lågvarvig motor som jag vill installera.

    Är det någon som har någon kunskap i denna fråga?

    Jag får inte tag  på någon volvo återförsäljare för det verkar som om om alla gått på semester..


  6. On 7/1/2023 at 6:57 PM, IngemarE said:

    Tja....

    Att den ryker kraftigt (blått), speciellt under belastning. Visa bilden också.

    Viktigt att påpeka att det inte är svart rök, vilket ofta är betydligt enklare att åtgärda (eller åtminstone få ner till rimlig nivå, en del dieslar ryker ju lite svart vid last även om allt är ok) eftersom det istället tyder på oförbränt bränsle (dåliga spridare, feljusterad o.s.v.).

     

    Men du får förhoppningsvis fler svar från andra som kanske har fler/bättre idéer 😉

    Jag fick häva köpet till  slut!

    • Gilla 2

  7. 2 hours ago, IngemarE said:

    På en bensinmotor i alla fall (din är väl en diesel ?) så betyder blårök kassa ventiltätningar och/eller ev. kolvringar. Dvs en motorrenovering.

     

    Håller tyvärr med @ChristerN om analysen samt att det luktar riktigt mycket fulknep av säljaren.

    Jag är osäker på om det är fulknep eller okunskap för att han gick med på att skriva i kontraktet att jag skulle få provköra motorn när oljeläckage var åtgärdat och om det visade sig vara något fel då att han ska åtgärda det så nu har jag bestämt att anlita en fackman för att ge en fristående och professionell åsikt. Säljaren menar att jag borde ge mig ut på en dagstur och att det förmodligen slutar ryka då....?

    Jag har bestämt att inte köra förrän fackman kollat.  Det är en diesel. Jag är bara orolig att fackman säger att det är normalt med mycket rök på gamla motorer


  8. 1 hour ago, IngemarE said:

    Nja, din rök ser närmast blå ut. Inte vit.

    Olja ?

    Ja det har du nog rätt i. Hur uppstår det? Det är så att jag precis köpt båten och när jag besiktade kunde jag inte provköra motorn ordentligt för att de under vinterservicen inte skruvat ihop oljefilterkoppen ordentligt.. den rök litegrann men nu när jag belastar den med växel i på 1200 varv ryker den sådär blått.. I mina ögon ser det inte rätt ut att det ryker så efter en timmes varmkörning. Ägaren lovade högt att det den slutat ryka när den är varm


  9. Lustigt nog råkar jag ha just det problemet med min motor idag.. när jag kör på tomgång ryker det lite lagom men på 1200 varv ryker det som på bilden. Lite väl mycket för att det ska vara normalt?

    Ford lehman  74 hk

    Screenshot_20230630_210706_Gallery.jpg


  10. Hej, är i Spanien med min båt som har en md17c och hade en läckande impellerpump. Beställde rep-sats till den och bytte alla delar och den är vattentät nu men de skickade med fel storlek oring så nu läcker den olja så min fråga är om det är en bra idé att täta det med packning på tub provisoriskt tills jag får tag i rätt oring?

×
×
  • Skapa nytt...