Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

goetheiby

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    130
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av goetheiby

  1. Jag ska absolut behålla den gamla bädden! Tyvärr har jag ingen kompis med en md22 med s-drev och det är just det jag behöver hjälp med att förstå hur jag ska mäta mig till på bästa sätt.. Jag är lite osäker på hur du menar exakt med skruven.. drog in vart? Låter lite krångligt på nåt sätt
  2. Jag ska byta motor och s-drev från md21b med 110 drev till md22 med 120 sdrev och jag undrar om någon kan förklara för mig ungefär processen och turordning som jag borde göra den nya installationen? Jag har en del erfarenhet av att skruva och installera och har installerat motor med backslag tidigare men aldrig ett s-drev. Ska man montera drev och bälg i bädden först t.ex antar jag? Hur ska jag på bästa sätt mäta mig till hur högt motor ska sitta (jag behöver lägga emellan mellan motorbädd och motortassar) och i vilken vinkel exakt ska drevet sitta och hur noga är det på millimetern? Alla tips och råd är välkomna!
  3. Hej! Jag undrar om man kan plocka allt som går att plocka loss från en md21b och få det att passa på en md21? Alltså reservdelar som startmotor, termostat, vattenpump och allt sånt man kan få loss och ha med sig på långsegling som extra..
  4. Jag kommer byta ut motorn i vinter ändå så det är inte så noga, tänkte bara om det kan vara ett lättlöst problem så kan jag fixa det nu och använda den säsongen ut.. Kommer inte renovera den
  5. Ok, ska kolla detta. Motorn sitter i en maxi 108 segelbåt, alltså har den körts lite och inte på så höga varv.. Jag har själv inte provat ännu då jag precis köpt båten och oljan är lite vattenblandad. (jag visste om det när jag köpte den)
  6. Hej! Har en md21b som tar in vatten i oljan. Finns det några vanligare orsaker till detta som inte behöver betyda att man måste riva isär hela motorn och byta packningar? Tex oljekyl, vattenpump etc? Hur felsöker man på bästa satt?
  7. Hej, jag ska byta motor i min maxi 108 och har köpt ett begagnat renoverat MS25S drev som jag hade tänkt använda men nu inser jag att det drevet finns i 2 varianter varav ett är det jag köpt med utväxling 2.47 och ett med utväxling 2.19. Nu pratade jag med en lite motorkunnig (?) person som sa att det drevet jag köpt kanske inte klarar vridmomentet från en ca 50 hk lågvarvig motor som jag vill installera. Är det någon som har någon kunskap i denna fråga? Jag får inte tag på någon volvo återförsäljare för det verkar som om om alla gått på semester..
  8. MS25S är en typ av drev, det finns olika och den som är på bilden som du skickade tror jag är drev 120s eller 130s vilket är annorlunda..
  9. Hej, kan någon svara på om ett MS25S drev passar direkt på en VP MD22? Tack
  10. goetheiby

    md21b

    Tid Kvar: 3 månader och 21 dagar

    • Köpes
    • Begagnad

    Hejsan, jag söker en fullt fungerade och i bra skick volvo penta md21b till ett rimligt marknadsvärde!

    12 000 kr

    gullspång, västragötaland - SE

  11. Jag fick häva köpet till slut!
  12. Ok. Vad bör jag säga till en ev. Mekaniker som som ska kolla på det?
  13. Ok. Tycker ni att rökmängden ni ser på bilden jag bifogade är något att anmärka eller oroa sig över?
  14. Hur kommer det sig att den inte ryker jättemycket på tomgång eller på 1200 rpm utan växel och sen med växel på 1200 rpm ryker den som ett as?
  15. Jag är osäker på om det är fulknep eller okunskap för att han gick med på att skriva i kontraktet att jag skulle få provköra motorn när oljeläckage var åtgärdat och om det visade sig vara något fel då att han ska åtgärda det så nu har jag bestämt att anlita en fackman för att ge en fristående och professionell åsikt. Säljaren menar att jag borde ge mig ut på en dagstur och att det förmodligen slutar ryka då....? Jag har bestämt att inte köra förrän fackman kollat. Det är en diesel. Jag är bara orolig att fackman säger att det är normalt med mycket rök på gamla motorer
  16. Ja det har du nog rätt i. Hur uppstår det? Det är så att jag precis köpt båten och när jag besiktade kunde jag inte provköra motorn ordentligt för att de under vinterservicen inte skruvat ihop oljefilterkoppen ordentligt.. den rök litegrann men nu när jag belastar den med växel i på 1200 varv ryker den sådär blått.. I mina ögon ser det inte rätt ut att det ryker så efter en timmes varmkörning. Ägaren lovade högt att det den slutat ryka när den är varm
  17. Lustigt nog råkar jag ha just det problemet med min motor idag.. när jag kör på tomgång ryker det lite lagom men på 1200 varv ryker det som på bilden. Lite väl mycket för att det ska vara normalt? Ford lehman 74 hk
  18. Nu är det tätat med silikonpackning och det är tätt. Har beställt oring men posten här är ytterst långsam så jag ville gärna ha ihop det så länge. Jag lade en sträng lika tjock som oringen och det bör inte ha varit för mycket.
  19. Hej, är i Spanien med min båt som har en md17c och hade en läckande impellerpump. Beställde rep-sats till den och bytte alla delar och den är vattentät nu men de skickade med fel storlek oring så nu läcker den olja så min fråga är om det är en bra idé att täta det med packning på tub provisoriskt tills jag får tag i rätt oring?
  20. Tack för den informationen! Jag hittade rätt rep.sats, till den kullagrade varianten. Men det är inget speciellt att tänka på när man demonterar den va?
  21. Hej, min sjövattenpump på min md17c läcker vatten vid axeln. Räcker det att köpa en reparationssats och byta tätningsring? Kan man bara lossa bultarna i blocket och dra ut pumpen? Kommer det ut olja där då? Tack!!
  22. goetheiby

    temp md17c

    Är detta rimligt? Har kört motor på 1600 varv med belastning i en timme och mätarna står stadigt där som visas på bilden
×
×
  • Skapa nytt...