Gå till innehåll
onsdag 20 februari 2019

Silverfox59

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  514
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  2

Silverfox59 senast vann den dag 3 Januari

Silverfox59 hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

72 Expert

Om Silverfox59

 • Placering
  Flottiljamiral

Profile Information

 • Plats
  Glumslöv

Senaste Profilbesöken

502 profilvisningar
 1. Silverfox59

  Hur värderar jag båten vid försäkring?

  Men vilket försäkringsbolag jag ska ha är jag helt på det klara med så jag är inte inne på att byta. Jag har idag inget åldersavdrag så jag är bekväm med det.
 2. Värdet på min båt ligger runt 500.000 kronor. Jag har sett samma typ av båt till salu för det priset så jag utgår från det. Jag har ett värde hos mitt försäkringsbolag på 575.000 kronor. Nu har jag under det senaste året köp prylar och även haft en elektriker som har gått igenom hela elsystemet och allt som allt har jag lagt ner runt 150.000 kronor. Prylarna är bland annat ankarspel, spinnakerbom, AIS, Mastervolt batteriladdare, VHF, kompass, genomgång av alla segel, nytt UV-skydd på genuan med mera. Så klart har tryggheten ökat markant nu när jag har uppdaterat mycket och sett över saker som jag inte riktigt litade på innan. Som jag ser det så har båtens värde också ökat och att den troligtvis kommer att bli lättare att sälja när den dagen kommer, vilket i och för sig inte är aktuellt just nu. Frågan är om det är så att båtens värde har ökat hos försäkringsbolaget också? Bör jag höja försäkringsbeloppet med runt 100.000 kronor eller ser försäkringsbolaget dessa saker jag har köpt och gjort som självklara i en båt och att inte värdet alls har ökat? Hur resonerar ni kring dett? Ligga kvar eller öka värdet? Att premien kommer att öka är jag så klart helt på det klara med. Och ligger ert försäkringsvärde precis på marknadsvärdet?
 3. Silverfox59

  Jorden runt - Hur galna är vi

  Tråden startade för nästa två år sedan. Hur gick det? Kom ni iväg?
 4. Silverfox59

  Bästa webmailen?

  I min Skräpkorg finns inte mycket men det jag tänkte på är reklam från företag tillexempel då man beställer prylar. Det brukar alltid dimpa ner en massa erbjudanden efter köp.
 5. Silverfox59

  Bästa webmailen?

  När jag skapar ett nytt mailkonto i min Mac (iCloud) gör jag det under minuten. Jag kan direkt använda det efter att jag klickat på skapa. Jag har två. Ett privat och ett som jag använder utåt då jag ska beställa något eller anmäla mig till något tillexempel. Efter jag är klar med det ärendet kan jag låta det vila (släcka ner tillfälligt) och om någon skickar spam - reklam stup i kvarten så returneras de med att det inte finns någon mottagare och då upphör det. Min privata mailadress får jag aldrig reklam till.
 6. Silverfox59

  Bästa webmailen?

  Jag lämnade PC-träsket för tio år sedan och allt kring det. Är grymt nöjd med iCloud på Mac. Du har en iPad skriver du och då förmodar jag att du har ett Apple-id och då kan du skapa en mailadress gratis oberoende av leverantör idag eller enhet i morgon. Den är även webbbaserad också så du kan likt G-mail låna en dator och läsa mail och allt annat som du har i iCloud, så som bilder och dokument. Detta är ett alternativ som jag trivs ned men du lär få ett dussin förslag till på andra lösningar. Det viktigaste är att du huttar ett som passar dig. Lycka till!
 7. Silverfox59

  Köpa motorpanel till segelbåt som inte finns

  Det är mycket som är konstigt. Till höger om panelen sitter startknappen, en röd. Ovanför den sitter dieselmätaren. För att den ska fungera sitter det en vipp-knapp som man drar i så ger mätaren utslag. Det är jag som har installerat startknappen. Innan så satt en knapp under locket bakom panelen så man var tvungen att lyfta på den för att starta motorn. Vad/vilka är industriknapparna? De fyrkantiga till höger?
 8. Silverfox59

  Köpa motorpanel till segelbåt som inte finns

  Värdet av gamla klenoder är starkt underskattat. Allt går att säljas på Blocket eller i olika forum. Såg en panel från en VP i original från 60-talet som var till salu. Inte billig. Inte bara nostalgi utan man bör tänka på återanvändning i större utsträckning.
 9. Silverfox59

  Köpa motorpanel till segelbåt som inte finns

  Det låter vettigt men jag har begränsade erfarenheter med el så jag är försiktig. Däremot har det varit tidigare ägare som har gjort sitt för att lösa problemen ned varierade erfarenheter.
 10. Silverfox59

  Köpa motorpanel till segelbåt som inte finns

  Det är bara tre saker som fungerar, startspaken som dras ut och gummiknappen stäng av. Summern ljuder också då jag drar ut startspaken. Startknappen har leds om till en ny knapp utanför panelen. Varvräknaren är jag mest intresserad av att den fungerar. Kanske är det bara så att det är elfel (ingen vacker baksida tycker jag) eller så kanske jag bara ska köpa en ny varvräknare och lägga in den i befintlig panel. De fyrkantiga knapparna till höger fungerar inte.
 11. Silverfox59

  Köpa motorpanel till segelbåt som inte finns

  Jo det är så det får bli om jag inte hittar rätt mått. Men jag tänkte börja med att hitta en komplett.
 12. Jag har en Perkins motor i min segelbåt från -91 och motorpanelen är väldigt bristfällig. Inte mycket som fungerar där längre så det är dags att köpa en ny. Jag talade med återförsäljaren och så klart har varken de eller Perkins någon kvar på hyllorna. Jag fick numret på den och började söka på nätet. Jag hittade ett företag i Mexico som hade den på sin hemsida så jag frågade om de kanske har en liggande på hyllan men har inte fått svar ännu. Jag börjar förbereda mig på att inte hitta någon så det är dags att börja leta på nätet efter någon som säljer paneler utan namn så därför frågar jag er om ni har koll på vilken firma jag bör vända mig till för att hitta ett bra utbud. Utomlands funkar också. Jag har sökt lite men det är mycket elpaneler som jag får upp eller så är det annonser om båtar till salu som har paneler. Panelen är 25 cm lång och 15 cm hög. Bra begagnad fungerar också.
 13. Silverfox59

  Om inget viktigt men visst är det konstigt

  Japp, sparade kvittot för såklart dyker saker bara upp helt plötsligt i sådan här fall.
 14. då man har tittat på alla ställen och speciellt två gånger på vissa ställen och man inte hittar prylen. Denna gång en passare. Efter ett par veckor förtvivlat letande stack jag ner till båtbutiken och köpte mig en ny passare. Hemma igen och knappt en timme senare ska jag hämta en annan pryl och kikar ner i den där lådan igen, och ser min gamla passare ligga där.
 15. Silverfox59

  Att lära sig splitsa

  Perfekt. Bra med olika färger. I filmerna är det oftast vit lina som används och då är det svårt att se. Denna sparar jag.
×

Viktig Information

Maringuiden använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan ändra dina inställningar för detta, annars räknar vi med att du godkänner detta. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Användarvillkor och GDPR policy Sekretesspolicy