Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

abrakadabra

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    28
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om abrakadabra

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

687 profilvisningar
  1. Jag sjösätter och tar upp med min V50... Mitt ekipage väger 1300kg. Det går men skulle inte rekommendera. Jag funderar själv på en Golf Alltrack med fyrhjulsdrift. Jag tycker största problemet med V50:n (diesel) är att ettan är så högt utväxlad så känns som kopplingen får ta mycket stryk men greppet brukar inte vara något problem.
  2. Hur gick det med ditt gasreglage? Jag har EXAKT! samma problem med min Mercury 4-takt 115 -04, dock med sidomonterat reglage..
  3. Det är utanför Tjörn. Så då kanske man inte ska ägna sig åt spinnfiske i det området?
  4. abrakadabra

    Fisksymboler

    Vad betyder dessa områden på eniros sjökort?
  5. Har en Mercury 2004 efi som jag googlat detta för. Jag kom fram till att min motor inte var smartcraft kompatibel. Finns både och från 2004, man får kolla på serienumret. En del har, en del har inte. Min hade inte
  6. Har en RAM X-mount till min telefon, funkat väldigt bra. Tror det finns en större variant för plattor också.
  7. Ja det går bra att montera baystar utan att lossa motorn. Eller jag gjorde det iaf Jag hade dock en gammal hydralstyrning av gammal model, där den hade en styrkabel som gick genom tiltröret. Så det var den som jag kapade av, men det borde va sak samma med en kabelstyrning. Slangar och rattcylinder hade jag redan på plats och använde det gamla, så det vet jag inte hur långa man behöver.
  8. Såga av kabeln ... byt till hydralstyrning... uppgiften löst (eller lyft motorn). Har en D55 som jag gjorde nästan samma manöver på för nån månad sedan.
  9. Köpte ett kapell från Henrikssons i somras. Sedan dess har jag haft det stora kapellet nerfällt i kapellgaraget 99% av tiden. Så mycket smidigare att bara dra av när man blir sugen på en kortare tur med båten samtidigt som man inte sliter på det stora.
  10. Kan inte se detta som ett stort problem. Glömmer man stegen så trycks den väl bara upp lite av trimplanet, men borde inte hända något speciellt ... I en akutsituation borde man även kunna fälla stegen mot trimplanet även om den ligger mot lite.
  11. Kan besvara min egen fråga då jag precis hittade instruktioner på nauticus hemsida: http://nauticusinc.com/wp-content/uploads/2016/07/PROTROLLER-INSTRUCTIONS-SHEET.pdf Lite dumt att inte göra mer reklam för dessa beslags dubbla funktioner (beroende på montering såklart).
  12. Hej! Ska montera trimplan på min båt men har en badstege i vägen. Hittade dock smart tabs i USA där man även ha en trollingfunktion där man kan vinkla ner hela trimplanet vertikalt. Detta skulle då göra att badstegen kan sitta kvar då man kan fälla trimplanen när man ska använda stegen. Hittade dock beslag på watski som ser exakt ut som dessa men som säljs för ändamålet att istället höja upp trimplanet när man ska sjösätta. MAn borde i såfall kunna köpa dessa beslag och istället använda tvärsom som trollingbroms istället. Här är lyftbeslagen: https://www.watski.se/Pr500-For-Smarttabs-11eFA Här är protrolling versionen som jag inte hittar i sverige: https://www.ebay.com/itm/NEW-Nauticus-PT980-40-Pro-Troller-Smart-Tabs-Series-/262092341347#rwid Någon som har erfarenheter av dessa?
  13. Hej! Har en båt där det finns en sockel för akterlanterna (tror jag det heter) men finns inget lock till den som man kan täcka med när den inte används. Vad hittar jag något sådant / alternativt något att byta ut den mot.
  14. Tack för svaren, de uppskattas. Just nu blir det nog bara till att hålla koll/infettat så gott det går och bara åtgärda om det känns som ett problem i framtiden.
×
×
  • Skapa nytt...