Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Gimbergsson

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    14
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Gimbergsson

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

4 430 profilvisningar
  1. Båten har stått på land i 10 år och behöver en hel del kärlek men i övrigt verkar hon frisk och rejäl.
  2. Har nyss köpt en öppen träbåt i furu 6x2 meter som jag trode var frisk i träet tills jag skruvade bort sitsen i aktern. Hur bör jag agera här? Båten är fernissad in och utvändigt, kölsvinet/ borden under vattenlinjen är oljad och tjärad inifrån. Min plan är att ha en öppen yta invändigt som man kan mätta med rå linolja, tjära och balsamterbentin och ha den fernissad utvändigt, men lusten försvann nu när detta upptäcktes! Är det kostsamt att byta bord? Kan man bromsa upp rötskadan och ta problemet om något år eller hur gör man?
  3. Intressant! Har sett dessa snipor med 6 cylindrig motorer och då får man väl både mer vikt och även vikten fördelat lite längre fram än som i mitt fall. Tror att hon är 8.20 I vattenlinjen om jag inte mins fel. Hon är alla fall ganska prick 9m från för till akter.
  4. Det låter logiskt! Ska prova med att flytta om redan befintlig vikt som ni säger! Men jag har alla fall provat med 3st 25 liters dunkar med sand längst fram i kölsvinet! Kan säga att det blev en helt annan båt att åka. Framförallt så kan man nu gå på borden utan att båten tippar så mycket när båten ligger still. Känner mig redan mycket nöjd men jag ska finslipa på att förflytta befintlig vikt sen kanske jag lyxar till det med en trimplan i vinter.
  5. Intressant! Har fått tipps på att vikta båten en bit upp på skrovsidorna för att minimera pendlings efeckten ligger det någon sanning i det eller är det bara att vikta i kölsvinet som gäller?
  6. Snipor rullar en hel del det har jag förstått men tycker min kulkuri är rent vidrig! Kan man vikta dem eller göra något för att minimera detta? Upplever henne väldigt lätt i fören med. Hon gör ungefär 8 knop men har sett filmer på dessa båtar som har högre fart! Hur har dessa gjort? Dela gärna med er om era erfarenheter om snipor.
  7. Som rubriken lyder har jag bekymmer med våran motor! Startar lätt och går på tomgång men tål inte gaspådrag.förgasare genomgången samt bränsläpump och filter är bytt. Motorn har knappt gått två tankar sedan ny då den inte körs så mkt. Har även sett att den kastar ut lite olja genom luftintaget men kan även vara från vevhusventilationen som sitter där.Jag börjar tro att den kan vara något elfel men vet ej. Ska tillägga att bränslet är bytt och även kollat så inte krysskilen är av på svänghjulet! Vore tacksam för tipps och hjälp. Mvh.
  8. Kul att så många svarar och bidrar med erfarenheter och och idėer. Känns inte helt hopplöst ändå med tanke på att fler har genomgått detta slit. Tror jag ska begära offert på blästring och använda det som argument vid prutning på båten.
  9. Hm ja det är sant men hur jupt bör man slipa? Eller borde man blästra av den delen som är sämst? Antar att sprickerna är hela vägen in till plasten.
  10. Bör man slipa ner til glasfibret? Jo känns lite så men motor och drev har knappt gått någonting så det är väll de som lockar men känns helt klart som ett hästjobb!
  11. Hej! är ny på forumet och vet inte om jag har skrivit i rätt kategori men ni får väl rätta mig om jag är helt fel ute. Har varit och tittat på en orrskär 27 som jag är intresserad av att köpa men efter en närmare titt ser jag att hela skrovet har krackulerat / spruckit i coaten vid vattenlinjen. hur omfattande och kostsamt är det att fixa till? borde jag söka ett annat objekt? mvh
×
×
  • Skapa nytt...