Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Scasel

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Scasel

  • Placering
    Landkrabba

Senaste Profilbesöken

359 profilvisningar
  1. Tack för informationen om T-coaten. Bra att veta när det blir varmare igen och jag kan ta nästa steg. Det jag hade problem med var blandningen av Primern. Jag kunde varit tydligare med det när jag beskrev mitt fall. Hur mycket T-coat har du blandat ihop åt gången? En burk (ca 0,7 liter)? Jag tror jag kommer vara själv när jag målar dvs både rolla ut och släta över med penseln.
  2. Funderingar i samma ämne. Jag har låtit blästra bort bottenfärgen på min 33 fots segelbåt (10 000 kr) och håller nu på med en epoxibehandling. Lefants primer och T-coat. Jag fick tipset att föra på färgen med roller och släta till ytan med pensel men efter rollern är ytan redan relativt "torr" så att penseln klibbar fast och det snarare blir fulare. Det blir rätt ok men rollern men jag undrar om jag gör ngt fel. Om penseln skulle fungera behöver jag lägga på väsentligt mer färg eller tillsätta förtunning. Jag undrar också om ngn vet var/om man kan köpa härdaren separat. Det verkar inte stämma med proportionerna som ska vara 1:4. Jag får brist på härdare. Har mätt upp med vikt. En försäljare sa att vikt och volymförhållandena var båda 1:4. Kan man använda andra härdare än Lefants. Biltema hade en härdare som fungerade både till epoxi oh polyester.
  3. Hej. Jag hade samma fråga då manualen inte är så tydlig. Har dock en MD2030 med 120S-E. Tack för svaren. Nu förstår jag varför det gick att hälla i så mycket olja i det som jag trodde var backslaget.... Jag kopplade pumpen som jag använt till att tömma motorn på olja till hålet för oljestickan för segelbåtsdrevet. Jag pumpade en god stund men vet inte hur mycket jag fick ur. Blev dock förvånad när jag behövde fylla på så mycket. Frågan jag nu har är hur bra ett sådant oljebyte blev. Är det sannolikt att jag fick upp oljan i botten? För själva motorn kan man ju pumpa upp oljan genom ett rör som går (utanför motorn) ner till bottenpluggen.
×
×
  • Skapa nytt...