Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Lundin018

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Lundin018

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

317 profilvisningar
  1. Ok ok får börja med demontera vattenpump och oljekyl. hoppas det inte är toppen, men då bör man märka sämre gång kan jag tycka. Annars går det väl att utesluta med komptest. Inget kvitto:/ men ser ny ut, den skulle kostat 20 000kr i inköp.
  2. Hej Allt började så bra, ny båt och sommarvärme. Motor: AQ170 Drev: 280 Sjövattenkyld Motor renoverad av tidigare ägare med bl.a. ny avgaslimpa. Efter första turen ser jag att oljan är grå aktig. Men oljenivån verkar inte stiga. Motorn går klockrent. Tips på felkällor samt arbetsgång mottages. Vart bör jag börja? Hur ska jag gå tillväga?
  3. Det är det jag funderar på, ja la i båten starta med neutral och handgas. Sen smög jag ned handgasen och då dör den direkt. Så det kanske är så enkelt att man ska vara mer bestämd på reglaget? Lr att det står fel. För motorn tveka är inte ens, det är som att man stänger av den och det är direkt när man närmar sig samma läge på reglaget. Straxt innan neutral. Och det är väl just där microbrytaren går in om man har växel i.. Slut på helgen nu tyvärr så jag får fundera vidare till nästa vecka. Men alla tips o råd mottages
  4. Läste att det finns en microbrytare som ska bryta tändningen vid växling. Känns som det är det som är problemet. Så fort jag närmar mig neutral tvär dör den.
  5. Den går lika när den blivit varm. Men tror du att det kan behövas justeras, den var ju i drift för några veckor sen..
  6. Hej på er Jag har just köpt en Örnvik 610 mc 1998 med en mercruiser 3.0. Båten var upptagen för vintern av ett båtvarv innan köpet. Nu när jag startar den startar den direkt med grund gas, men så fort jag lägger i neutral läget/tomgångsläget så stannar den direkt.. Några idéer?
×
×
  • Skapa nytt...