Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

supermoa

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om supermoa

  • Placering
    Kadett
  1. Tack för svar. Vi köpte bryggan begagnad och flytelementen består av luftfyllda rostfria flytelement. Enligt säljarna så hade bryggan legat i vattnet alla år utan att ta skada av isens påfrestningar och jag tror att så verkligen hade skett. Dock tror jag att kombinationen extremt istäcke och att vi ankrade upp bryggan på för grunt vatten gjorde att flyttankarna skadades i vintras. Bryggan är drygt 2 meter bred och 25 meter lång så så den är inte jättelätt att ta upp varje höst. Kanske är betongelement det enda aka för vårt projekt, ska kolla upp kostnaderna. Tack för länktipsen!
  2. Vi är ett antal stuggrannar som köpt en brygga. Tyvärr var förra vinterns kraftiga isläge inte gynnsam för flytelementen som tog väldigt mycket stryk. Vi är därför på jakt efter nya flytelement för bryggan. Måtten på de nuvarande elementen är 200cmx148cmx49cm. Varje flytelement är alltså på ca 1450 liter. Min fråga är alltså var man kan köpa denna typ av flytelement. Vi behöver 6 element...
  3. Ja, det låter som att det har skett ett missförstånd från försäkringsbolagens sida (även om jag måste säga att förfrågan från "vårt" håll var tydlig om svår att misstolka). Någon från vår blivande ekonomiska förening får kontakta försäkringsbolagen på nytt... Tack för era svar. Har andra medlemmar här på forumet erfarenhet i frågan får ni jättegärna skriva några rader om detta.
  4. Så här skrevs frågan till de olika försäkringsbolagen: Hej, Vi är (snart) en ekonomisk förening som ska bygga ut en båthamn. Själva båtbryggan är 25 meter lång och kommer förtöjas med ett antal rejäla tyngder ner i en mycket lerig botten (tyngderna räknar vi med sjunker ned 1-2 meter i blåleran) som sedan fäster i båtbryggan med rejäl kätting på ett antal punkter. Svaren kunde se ut i stil med detta: "Tyvärr försäkrar vi endast bryggor för brand, vi kan alltså inte erbjuda er någon ansvarsförsäkring om bryggan exempelvis skulle gå sönder och skada båtar eller annan egendom". Det är för mig solklart att det framgår att vi har för avsikt att skapa en ekonomisk förening och svaret kan jag heller inte tolka på något annat sätt än att om bryggan sliter sig och därefter skadar annan egendom så gäller inte försäkringen. Låt oss leka med tanken att vi har 10 båtar fastsurrade vid bryggan. Varje båt är värderad till 250 000 kr. Nu sliter sig bryggan och åker mot land där det ligger en båt värderad till 1 000 000kr. Det krävs inte mycket matematik för att inse att detta skulle kunna bli enorma kostnader som någon ska betala. Scenarios som detta måste ju ha inträffat tidigare.
  5. Inget försökringsbolag har så vitt jag vet tagit på sig att försäkra bryggor
  6. Hej Vi är ett gäng som köpt en 25 meter lång flytbrygga som vi tänkte installera 8 båtplatser på. Givetvis är vi införstådda med att förankringen är oerhört viktigt, men vad skulle hända om någon höststorm ändå skulle göra så att bryggan lösgjorde sig och drev i väg? Och vad skulle hända om en fridrivande brygga med ett antal båtar gled in och skadade annan egendom? Det känns som att alla ni som har flytbryggor också bör funderat över detta scenario? Vad kom ni fram till? Finns det någon här som varit med om någon liknande situation och kan berätta hur försäkringsbolagen agerade då? mvh "Både hängslen och livrem"
  7. Hej Har köpt båt i våras och kört den marginellt i år (ca 6 timmar). Nu är det snart dags att vinterförvara/konservera den och dags för magasinering i ouppvärmd lokal. Jag förstår att det är OTROLIGT viktigt att få ut allt vatten från motor och drev inför vintern. Kan någon vänlig människa berätta/hänvisa till dokument där det framgår hur jag ska göra? Motor Mercruiser 3.0 TKS (Bensin) Drev: Alpha One Gen 2
×
×
  • Skapa nytt...