Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Tomasaberg

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    14
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Tomasaberg

  1. Med tanke på att vi har lik-ström i våra båtar så anser jag att du skall vara väldigt försiktig med just de elektriska stolarna, det är inte alla besättningsmedlemmar ombord som pallar dessa "sittmöbler". haha bilden !
  2. Jag hämtade hem appen via Samsung telefonen vilket gick smidigt men när jag skulle logga in så buffrar det i flera minuter. Någon som upplever samma sak?
  3. håller med om att de skadar miljön mer än ett friktionsdäck men behövs det verkligen dubbdäck egentligen? Med den ökade trafiken i Stockholm så ser man aldrig is, frost eller modd på vägarna vilket resulterar i att dubbarna gräver upp mer? saknar källa men den det låter vettigt.
  4. Ja det undrar jag också sittandes här i Pula 32 grader varmt:D
  5. Jag själv har använt friktionsdäck tidigare vilket jag klassar som ett miljövänliga alternativ än dubbdäck. Bor I stockholm och känner att jag i år verkligen vill satsa på dubb av den enkla anledningen att det faktiskt känns säkrare och bättre. Var inne idag och de förklarade att Hankook har ett miljövänligt dubbdäck, så här beskrivs däcket: en Miljövänliga dubbdäck från Hankook med minskat buller Hankook Winter i*Pike är ett miljövänligt dubbat vinterdäck. Däcket ger ett exceptionellt grepp och styrning för alla slags körförhållanden vintertid. Placeringarna på dubbarna ger minskad buller samt att det förbättrar snöegenskaperna enormt. Konstigt men samtliga aktörer i branschen verkar sälja däcket och alla kör med samma påståenden. bluff? vad tror du?
  6. http://www.lansstyrelsen.se/vastragotaland/SiteCollectionDocuments/Sv/djur-och-natur/fiske/fiskeregler-havet.pdf https://www.havochvatten.se/hav/fiske--fritid/sport--och-fritidsfiske/fiskeregler/regler-och-information-till-skydd-av-arter/krabba---minimimatt-fredningstid-och-fangstbegransningar.html
  7. Det är bränslepumpen som strular, de går ingen bensin vilket gör att uppstarten inte går att starta dock kan tändspolen vara dålig i så fall kan du enkelt byta ut den själv ,. men som sagt så misstänker jag att det är bränslepumpen. Ibland kan det vara så att den tjuvsugit en massa luft och då får man bland annat startproblem.
  8. Nordman ska tydligen vara de mest miljövänliga däcket i Sverige bland dubbade vinterdäck. Har båten precis vid Sigtuna hamnen och där i närheten finns en lokal däckbutik som annonserar " Miljövänliga dubbdäck " Bifogar en länk som ni kan se där skriver de "Flertalet däck på marknaden idag är miljödäck som ger dig lägre bränsleförbrukning samt är bättre för den omgivande miljön" det kan väl inte stämma? ska åka dit på torsdag och fråga men jag tycker att det verkligen låter konstigt. För kollar man rullmotståndet så ska däck med låg rullmotstånd spara bränsle upp till en halv liter per 10 mil enl nokians Allan Ostrovskis
×
×
  • Skapa nytt...