Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

melle70

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om melle70

  • Placering
    Kadett
  1. Det är inte fenomenet i sig jag ställer mig frågande till. Det är väldigt logiskt. Har man två linjer som ligger i vattring, säg längs ett ägg. Översta linjen går mitt på ägget där det är som bredast, det andra en bit under där ägget är något mindre. Då blir avståndet mellan linjerna olika på mitten och ute i ändarna. Men nu är linjen målad (efter laser både över o underkant) och man ser endast att den är något bredare på mitten om man ligger i vattnet rakt för eller akter om båten.
  2. Det är en koster. Träbåt med klinkat skrov. I för o akter helt lodrätt men lutar mycket innåt på mitten där den är bredast.
  3. melle70

    vattenlinje

    vattenjlinjen ska ju vara helt rak i förhållande till vattenytan. Men om jag drar både över och underkant på linjen i vattring så blir linjen bredare på mitten där skrovt lutar skarpt inåt. ( 8cm i för o akter men ca 12-13cm på mitten) Gör jag linjen jämntjock hela vägen så blir den inte i vattring.. hur löser man det på bästa sätt???
  4. Här är ännu en nybörjare innom båtrenovering. jag har skrapat rent all gammal färg och lack nu, så ska börja på slipningen men undrar lite hur man gör sen i skarven mellan lack och bottenfärg. Jag antar att allt ska oljas men ska man göra en skarp gräns mellan lack och bottenfärg i vattenlinjen, eller ska det överlappas? i så fall vad ska målas över vad? eller lackar man hela vägen ner och sen bottenfärg på det? Jag har även tänkt mig en vit linje längs vattenlinjen.
×
×
  • Skapa nytt...