Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Chji

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Chji

  • Placering
    Landkrabba
  1. Och det enda sättet att ta reda på vilken som sitter i är att öppna upp motorn antar jag?
  2. Hehe nej. Jag menar att jag har ett externt insug med plats för två som jag kan montera. Ber om ursäkt för dåligt formulerat svar. Men okej, så då är det inget som skiljer åt ifrån en AQ115 och AQ130 förutom dubbla förgasare. Om man nu då ska köra dubbla förgasare, vilka hade du rekommenderat? Idag sitter en weber 32/32, har jag för mig, ditmonterad.
  3. Insuget. Då ditt insug som sitter idag bara passar till förknasare. Ev. propellern då får mer effekt tex 15x17. Original sitter det väl Strombergare 175CD om jag inte mins fel. Så svaret på din fråga är ingenting egentligen om man vill kunna köra. AQ115 är en AQ130, samma volym osv. Okej, jag har ett insug med plats för två förgasare. Men det kräver då inte något byte av kamaxel etc?
  4. Hej! Jag har nyligen köpt mig en motorbåt på ca 6 meter som tillverkades bedömt på 70-talet! Båten var i något sämre skick när jag köpte den och i förstahand var jag endast ute efter trailern. Men den här båten föll mig i smaken och jag bestämde mig för att börja renovera och fräscha upp denna! Jag har haft den hos en båtmekaniker som gått igenom och renoverat i stort sett hela motorn. Men nu till min fråga! Jag har då en Volvo Penta b20 motor med en förgasare, så detta gör det till en AQ115 skulle jag gissa? Men på båten sitter ett 270-drev och enligt den tidigare ägaren var det från början två förgasare (AQ130) men att de tog bort en för att dra ner på bränslekostnaden. Hur vet jag om det är en AQ130 eller en AQ115 från början? Och om jag skulle montera en extra förgasare och det visar sig vara en AQ115 ifrån grunden, vad mer behöver man isåfall byta på motorn? Mycket tacksam för svar! Mvh, Christoffer.
×
×
  • Skapa nytt...