Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

AndreasR

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    71
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av AndreasR

  1. Du råkar inte ha gasreglaget i växel, pröva sätt i och ur växel ett par gånger och starta på nytt, går inte att starta med växel i. Kolla dödmansgreppet om du har ett sådant.
  2. Om allt annars funkar, remmen ser bra ut med ok spänning, inget rosslande lager nånstans utan bara remmen som gnisslar och tystnar då du skvätte vatten på den kan du kanske prova spraya "remspray" på, ex. detta: https://www.jula.se/catalog/bil-och-garage/bilvard/bilunderhall/smorjmedel/remspray-004555/ Förmodligen slirar den lite vid generatorn som går tungt när den laddar mycket i början (kvittrar den även efter en stunds körning med laddade batterier? Kvittrar den mer vid snabbt gaspådrag?). Kolla även om det är multiribb rem att den ligger rätt i alla spår på alla remskivor så den inte hamnat snett på nåt hjul.
  3. Funkar gasen om du väljer läget att gasa utan växel i? Brukar vara en knapp att trycka in eller att dra spaken utåt? Bara som ett steg i felsökningen...
  4. Tack för svaret Makro, jag råkade också tidigare stöta på en pentamek som sa att man skulle trycka upp gaffeln helt. Återmonterade utan distansring med hjälp av en person som höll upp gaffeln när jag spände fast och det går nu att trycka upp gaffeln ca 1-2 mm, dvs. det "glappar" ungefär 1-2 mm rakt upp och ner. Tror det kan vara bra, då är ju V-ringen inte för mycket ihoptryckt och styrningen går lika lätt som tidigare. Ska pressa i fett för att se att det funkar, rengjorde kanalerna och allt innan och linjerade upp med smörjnippeln. Skulle ju ha varit smart med nån märkning på styrarmen som enklare kunde linjeras upp med märket på gaffeln/axeln. Tack igen för svar! 😃
  5. Hej! Har bytt bussningarna och packbox (V ringen) på styrgaffeln på mitt 290 drev (axel med splines) men nu undrar jag två saker; 1. Hur högt upp ska man pressa/hålla styrgaffeln innan man spänner åt den? Alltså ska V-ringen pressas helt ihop eller ska det vara något mellanrum, har sett på forumet att det talas om en distansring men någon sådan har jag inte fått med från VP handlaren och såg ingen sådan när jag demonterade. Känns spontant bra att pressa upp gaffeln helt/lätt tills den "bottnar" utan att förstås trycka för hårt eller så, men vad säger ni som skruvat detta tidigare? 2. Hur får man gaffeln i rätt läge på splines som den var tidigare? Siktar man bara in den mot smörjnippeln eller ska man göra nåt annat? Annars har det varit intressant skruvande och den gamla V-packningen var helt sönder och glappet försvann med nya bussningar. Tusen tack för tips!
  6. Exakt! Annonserna "slumpas" fram beroende på användaren, dvs. land och vad man har googlat på/besökt för sidor etc. där man tillåtit cookies etc. Var och varannan sida poppar det ju upp "tillåt cookies" på nuförtiden och när dessa lagras på enheten ger annonsprogram met mer eller mindre"relevanta" annonser beroende på tidigare surfbeteende, ibland dock helt orelaterade annonser om annonsören betalar bra. Jag ser idag t.ex. reklam för en ny Opel från den lokala bilhandlaren i Finland. För MG är det enkelt att göra ett avtal med annonsbolaget då man annars måste söka upp enskilda annonsörer direkt och göra individuella avtal med dem, dock har man ju i så fall bättre koll på vilka annonser som visas. Men denna produkt för elmätaren som annonseras är nog ett resultat av ovanstående, tyvärr har annonsbolaget som sagts inte någon större koll på vilka annonser som visas. Tycker man det är störande rekommenderas någon av annonsblockerarna, men tänk på att MG:s inkomster minskar då annonserna inte visas.
  7. Originaldelar finns sällan men ofta hittar man motsvarande från båttillbehörsleverantörer såsom vetus, watski, hjertmans, seasea m.fl. Om du kollar in där kan man kanske hitta motsvarande handfat och fönster? Om du hittar reservdelarna så är det ju inget större bekymmer att byta dem om man annars gillar båten.
  8. Pioner har en stabil och bra plastbåt, https://pionerboat.se/pioner-8-mini/ prismässigt är den kanske dyrare än gummibåt och tyngre men definitivt bra att ro med om det är prioritet. Också stabilare vid ombordstigning och när man kör med motor men nackdel som sagt vikten.
  9. Skaffa större fendrar, gärna klotformade som ger bättre avstånd till eventuella störande grannar 🤭 Skämt åsido är det säkert irriterande men svårt att göra mycket åt annat än meddela hamnens ägare/hamnkapten/annan och se till att din båt är väl avfendrad när grannen åker radiobil in mellan båtarna. Verkar bli bara mer "jag, jag, jag" i samhället överlag, strunta i andra och om nån säger till så blir man stöddig och stor i mun.
  10. Senaste versionen är 5.16 från Juli 2012, finns att hämta här: https://www.raymarine.eu/service-and-support/software-updates/mfds/legacy/cseries-classic.html?_ga=2.47836583.1265598426.1625068706-938179120.1625068706 Jamen då är det ju ingen fara med att prova återställa, kanske dem börjar funka bättre, om inte får du spana på en ny modell. Lycka till!
  11. Om du ändå tänkte köpa nytt och har säkerhetskopierat data såsom waypoints etc. kan du ju prova att fabriksåterställa navigatorn; https://forum.raymarine.com/showthread.php?tid=128 Kan ju hjälpa om den blivit slö efter all års användning. OBS! Detta raderar förstås all data osv. så ta backup innan om det finns data du vill ha sparat. Bara en idé att testa om du ändå tänkte byta den eller vill se om det hjälper.
  12. Vilken osis, hoppas du får ordning på grejona, men ännu är det länge kvar av sommaren! 290 dreven är bra grejor och finns mycket reservdelar och kunskap om dem så det ska nog fixa sig! Hoppas du får ordning på motorn också!
  13. Detdär är oljenivåstickan. På skruven sitter det en mätsticka som visar oljenivån i drevet. Om skruven snurrar är den lös och du har nu hela drevet fullt med vatten. Den vita vätskan är olja blandat med vatten som trycks ut när du kör. Du borde omgående byta olja i drevet och också kanske skölja ur drevet med olja för att få bort allt vatten. Att köra med vatten i drevoljan leder fort till slitage och rost så detta bör göras omgående. Kolla packningen på oljestickan/skruven och drag åt denna skruv då oljebytet är genomfört. Förhoppningsvis är det bara någon som glömt dra åt skruven och därför har du nu vatten i drevet men det kan självklart komma in andra vägar också så detta bör ses över.
  14. Det finns som sagt säkerhetsfilm/folie som skyddar större fönster mot t.ex. inbrott, slag osv. och som håller ihop rutan vid eventuell skada. Då får du inte en miljon bitar. En folieringsfirma/reklamfirma som håller på med tejpningar kan säkert hjälpa dig med detta och rätt utfört ser man inget av filmen/folien. Men fråga pris först så det inte blir fel. 😃
  15. Ja alltså tänkte att det kan vara bra att kolla att den verkligen står öppen, den ska vara öppen när du kör annars kommer inte luften in och bränslet ut till motorn. Skrev kanske lite otydligt 😃
  16. Luftskruven på tanken är förstås öppen, självklar sak men lätt att missa?
  17. Det råkar inte vara så att gasreglaget var i växel eller var nästan i växel? Det går väl inte att starta/dra runt motorn alls med växeln i? Och när ni provade 5 minuter senare hade man (oavsiktligt) stött till gasreglaget så det nu var i neutralläge? Bara en idé om det funkade fint senare och helt dött första gången?
  18. Går den dåligt som att den misständer mycket eller är den orkeslös? Hade likadan motor och där gav sig VRO pumpen så den gav endast smörjning men dåligt med bränsle. Kopplade in en vanlig bensinpump istället och blandade olja i bensinen men kanske du har provat pumpa lite på blåsan då den går dåligt? Hur ser tändstiften ut? Har du kollat kompression?
  19. Den folien du länkade till är inte alls lämplig utomhus utan är mera ämnad för lätt inomhusbruk på t.ex. böcker, fotografier o.dyl. Kommer förmodligen att bli ful på kort tid. Har du nån skyltmakare i närheten eller nån som jobbar med bilfoliering? De har också genomskinliga filmer och/eller laminatfilm som är menat för utomhus/fordonsbruk och tål solljus etc. mycket bättre. Fråga dem så kan de säkert rekommendera en bra och hållbar tejp. Kostar säkert lite mera men då får du något som håller mer än en halv säsong.
  20. Sväng gärna förbi Jakobstad, www.jakobstad.fi, vi har en liten men fin gästhamn dit det är lätt att segla in (www.ssj.nu) och det finns sjömackar nära till samt septitömning m.m. i gästhamnen. På sommaren brukar vi ha en del gästande båtar från Sverige och staden i sig är fin på sommaren att besöka med parker, gamla hamn osv. Strax utanför ligger en liten ö om heter Mässkär (facebook.com/masskar.naturstation/) som också är fin att besöka. Dessutom klarar man sig helt på svenska. Åtminstone Eniro på sjön har sjökort för kusten med hamnar o.dyl.
  21. Går det att snacka med verkstaden om innehållet i servicen? Om ni kör "budgetvariant" i ex. två år och sedan normal full service, sedan återigen en "budgetvariant" i nåt år. Ifall motorn är välservad men börjar vara några år så kanske det räcker att göra typ olja+filterbyte osv. istället för att gå igenom varje punkt på listan?
  22. Ta detta på försäkringen och lämna in till nån firma/proffs som kan detta om du vill behålla relationen till ifrågavarande båtägare. Då slipper någon känna sig "lurad", du vet exakt vad det kommer att kosta och får rent samvete i frågan, kollegan får reparationen fackmannamässigt gjord och behöver inte ifrågasätta något. Annars när fästet lossnar om två säsonger på grund av nån annan händelse står kollegan där och är sur på dig över reparationen...
  23. Reparationen med skärbrädan blev ju bra och du har fogat snyggt med fogmassan. Blir nog bra med båten efterhand ska du se! Kämpa på! 👍😎
  24. Håll koll på tändföljden dvs. vilken kabel som går till vilket stift. Om ni har ur alla kablar, säljaren är ovan att meka och kablarna har sådan längd att de kan kastas om är det säkrast att märka upp så det inte blir problem 😊
  25. Detdär ser mycket riktigt ut som Jorgen01 skriver, föregående ägare har säkert ofta lagt till vid en grundare sandstrand och då har skeddan tagit i och propellern vispat runt i sanden lite, därför har färgen försvunnit. Såg likadant ut på min Yamaha när jag köpte den men det ändrade inte så länge jag hade båten. Om du vill kan du bättringsmåla under vintern men använd primer, orginalfärg och lack på växelhuset (finns som spray) annars håller det inte. Propellern hade jag tagit loss och hört mig för hos en förmånlig billackerare om han vill ha ett mellanjobb när han lackar någon svart bil under vintern. Detta är dock endast kosmetiskt och har ingen betydelse då du kör. Kavitation syns ofta som små kratrar och gropar i propellern så det borde inte vara fallet här.
×
×
  • Skapa nytt...