Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

glenn90

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om glenn90

  • Placering
    Kadett
  1. Har precis plastat färdigt min lilla plasteka och nästa steg blir att smeta på lite topcoat på lagningarna. Frågan är när man kan börja måla? Måste det härda ut ordentligt först?
  2. Aha. Men så det rekomenderas att man använder topcoat på dom lagningarna man gör då? Tanken är ju som sagt att ha den på trailer så lite vit vill man ju ha den iallafall. men ska ju inte lägga ner för mycket tid och energi på båten. Bara det håller vattnet ute och ser det lite snyggt ut är det en bonus
  3. Tanken va ju igentligen bara att få botten någorlunda vit och fräsch etfer lagning. Sen om det räcker med att måla med botten färg eller liknade spelar för mej ingen roll. Nej blir ju svårt att komma åt från innsidan så jag tillämpar nog den beskrivna metoden
  4. Någon som har en uppskattning på hur mycket topcoat det går åt att måla en botten på en 390 båt?
  5. Okej tack för hjälpen. Ska nog lösa detta tillslut. Sen e ju frågan om jag behöver lägga någon form av stöd i hålet eller om jag bara börjar plasta över och bygger på med bara polyester och väv?
  6. Okej. Låter som polyester kan va en bra lösning då. Inte så jättte noga hur det ser ut bara det håller
  7. Hej. Har en kyrkö 390 som behöver lagas i skrovet. Har 2 st hål i mitten på skrovet båten har legat i sjön ett tag och det bar skavt upp 2 ganska rejäla hål. Har googlat och förstår att man behöver slipa och ta bort all skadad plast osv. Men blir inte riktigt klok på vad för typ av material jag bör använda. Polyester/epoxy? Vilket är bäst/enklast att jobba med? Funkar vanlig glasfiberväv till både epoxy och polyester. Kan jag måla botskrovet med epoxyprimer om jag använder polyester all laga med? Har förstått att polyester inte fäster på epoxy osv Är tacksam för svar då jag inte får någon klarhet i mitt sökande. Skadorna är runt 10cm precis i.mitten på kölen. (Djupaste delen på båten) ett i fören och ett i aktern. Funkar biltemas grejor eller ska man köpa "riktiga" grejer? Båten kommer stå på trailer och inte ligga i sjön mer än vid användning om de gör.någon skillnad.
×
×
  • Skapa nytt...