Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Searaymannen350

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Searaymannen350

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

295 profilvisningar
  1. Hej Jag undrar om någon här har erfarenhet av garmin 7410 sxv finns det några fördelar, nackdelar? Jag har använt garmin i alla mina båtar och har aldrig haft några bekymmer med dom och den jag varit mest nöjd med var en garmin 720s. Jag undrar om användarvänligheten på 7410 är lika bra eller börjar dom krångla till saker?
  2. För mej blir nog inte vatten och avlopp det största då jag har ca 15 meter till dusch, toalett och vattenutkats på vintern, det jag oroar mej för är att det bara är avskärmat med 10A i stolparna så därför är jag inne på just kabola eller kanske en kamin. Diesel tänkte jag ta från den befintliga tanken som är på 2x750 liter så det borde räcka en stund. Jag ska överväga luftvärmepump då det faktiskt inte är så dumt med tanke på ekonomin, en som skulle klara 20 till 100 m2 kostar ca 10000. Dom nackdelar jag tycker talar emot värmepumpen är just att den inte klarar av hur låga temperaturer som helst, den känns klumpig, tror inte den kommer sprida värmen i kabinerna och det kommer blåsa en hel del runt den. Men som sagt rent ekonomiskt så är det ju en stor fördel. Nu är det ju inte aktuellt förän till hösten så jag har ju en stund på mej att fundera 😜 Ska först hitta en båt och så får man se vad den båten är utrustad me så får man ta ett beslut bå det sen var man ska körar ör uppvärmning. Ska också kolla om det finns möjlighet till grövre avsäkring mm.
  3. Jag har förstått att kabola ska vara det bästa och jag hitta generalagenten för Sverige och dom ska ställa ut på båtmässan så det blir nog en sväng dit för lite info 😃 jag tror problemet med en värmepump är att den blir för stor och klumpig men ska forska lite om vad som finns.
  4. Hej. jag planerar att köpa en 45 fots flybridge båt som jag tänk bo på året runt. Jag har letat runt här på MG och googlat en del och kommit fram till att dom flesta verkar använda vattenburen värme antingen el eller från någon sorts diesel kamin. Själv är jag inne på att värma upp med en kabola panna. Mina frågor är följande 1 har någon installerat en Kabola panna? 2 Hur räknar man ut hur många element ( vattenburen) som krävs? 3 Hur får man fram hur mång Kw som krävs för att värma t.e.x en båten? Jag har varit inne på en luftvärmepump men jag tycker det verkar klumpigt och tar stor plats samt att det kan bli svårt att få runt luften i kabinerna. Har ni någon erfarenhet eller idéer så låt höra 😃 Ha det bra allesammans
×
×
  • Skapa nytt...