Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

JonasAx

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    155
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    1

Allt postat av JonasAx

  1. Det var en C120w han hade. Den är väl inte samma som Classic...
  2. Inget illa men kossor men läs gärna översta inlägget så ser du att loppen är korroderade i övre delen (20-30mm från "vändkanten"), se bild, och det är därför jag undrar. Det är ingen ko på isen då hon startar hyffsat lätt och går jämnt och lungt. Men låt oss koncentrera oss på driftserfarenheter av Orbitrade foder i första hand. Finns det någon här på MG som har några erfarenheter? Det verkar inte så då ingen ha varken positiva eller negativa kommentarer till denna tråden.
  3. Jag förstår inte riktigt hur det har med Orbitrades kvalitet att göra då det är originalgrejer som sitter i motorn idag, men om du menar om det är lönt att renovera så pratar vi om ca 1000h. Har du erfarenhet av Orbitrades fodersatser Kossor?
  4. Lyfter tråden igen i hopp om napp...
  5. Tack era inspel. Jag får nog fundera lite till. Börjar med att fylla säcken för att se om det funkar först innan jag kopplar in pumpar och ventiler...
  6. Som jag förstår är det bara kugghjulspumpar som uppfyller kravet på att vara reversibel och vara hyfsat tät när den står still. Den billiga centrifugalpumpen tror jag faller på att den ”läcker” när den inte går och att två antiparallella troligen bara pumpar runt vattnet mellan pumparna. Satte frun där jag tänkte ha vattensäcken idag och det behövs nog nästan 2 st fruar för att båten skall väga jämt...
  7. Du har nog rätt. De har en pump med PTFE kugghjul som kallas tryckvattenpump med backventil. Den kanske går att demontera backventilen på. Andra alternativet är att koppla in mig på båtens tryckvatten med en kran för manuell justering. Sen kommer ju frågan om avtappning som blir ytterligare en ventil... I-landsproblem...
  8. Jag planerar att installera en vattensäck dit jag vill pumpa färskvatten från min färskvattentank. Huvudsyftet är att balansera upp båten som oftast har en lätt slagsida pga att mycket utrustning (ankarspel bl.a.) sitter monterade i ena sidan. En lösning på att fylla vattensäcken är att ha en pump som går att köra åt båda håll mellan säcken och min tank. Biltemas pump verkar som den går att köra åt båda hållen. Läckflödet när den står still vet jag inte hur stor det är men jag har inga stor tryckskillnader så jag misstänker att det kan försummas. Har någon här denna pumpen? Funkar det bra? Väsnas den mycket? Framförallt, går den att köra i båda riktningarna?
  9. Har en KAD44 som jag har rivit för att fixa till en läckande ventil på och har fundering på att byta foder och kolvar då de var lite korroderade i övre delen. Inget större problem med kompressionen dock men till det priset som en komplett sats kostar hade varit skönt med fräscha grejer. Så frågan är om någon här har erfarenhet av Orbitrades fodersatser, helst till KAD44? Har hört rykten om motorer som tar massa olja efter byte och jag vill inte göra motorn sämre. VP original känns lite onödigt dyrt just nu...
  10. Glömde säga att jag gjorde ungefär på samma sätt som ovan men svarvade till hylsor och dragstång. Gängan på inloppet är M12x1,5 om nån undrar.
  11. lLite återkoppling. Spridaren är 17mm. Det man ser i bilden är en ring som sitter i toppen på hylsan.
  12. EBay är ju bra om du vill ha nått billigt och inte har så höga krav. Annars funkar väl vilken kamera som helst med composit-utgång.
  13. Jag har pratat med Bosch och de har inte dessa verktyg. Dock kan kanske min penta verkstad ha det men jag har inte överdriven tilltro till deras servicenivå när det gäller att hjälpa kunder som inte ger verkstadsintäkter...
  14. Skall demontera spridarna på en KAD 44. Dessa sitter i hylsor och mina sitter så pass fast att en avdragare krävs. Jag vill ogärna lägga 2000:- på att köpa en från Penta utan svarvar en egen vilket är ganska snabbt gjort, men när jag tittar på spridaren blir jag osäker på vilken diameter som hylsan har respektive spridaren. Se bild . Har Googlat på bilder på spridare och då verkar det som arr spridaren är helt rak med en diameter på 17mm. Av bifogad bild blir jag misstänksam att spridaren har en diameteräkning precis i höjd med hylsan. Nån som har koll på om jag skall gör avdragaren med ID på ca 17 eller om jag måste öka den till den yttre diametern?
  15. Med "går bra" menar du att den har bra effekt och orkar driva båten i förväntad fart eller menar du att den går jämnt och lugnt? Som alltid när det trilskas så gäller att ha koll på kompression, rätt mängd bränsle vid rätt tid och fri tillgång till luft. Sen om det är kallt så kanske det behövs några varv extra eller glödning. Du nämner att detta fel fanns innan. Var det därför du renoverade vissa delar eller var det något ytterligare fel?
  16. Storebron är det självklara valet av dessa två tycker jag. Men vill du smälta in alla andra Svenssons så tar du Nimbusen... 😉
  17. Logiskt är ju att den är vikbar på mitten iallafall. Tänkte ha de ute på typ semestern och eeekendturer. resten av tiden får den väl läggas i barnens sängar...
  18. Huruvida tillverkaren finns kvar eller ej på en 10-20 år gammal båt tror jag inte påverkar priset så mycket. Det är ju inte så att de bidrar så mycket till dig som andrahandsägare. Mer viktigt kan vara att ha en levande märkesklubb (typ Coronet).
  19. Kommit fram till två saker: Galon + sömtätning funkar troligen fint för att de inte skall suga åt sig så mycket vatten. Det finns ett skum med som inte suger lika mycket vatten (reticulated foam) typ sånt som man har i filter ibland. Tror jag går på att låta så upp den i galon och skall den inte användas under en längre tid får man ta in den.
  20. Det kan vara svårt eller nästan omöjligt att höra en ventil som har för litet spel. 😉
  21. Håller med dig om att har meken den inställningen så hade jag inte börjat argumentera heller.
  22. Visste dom när det var gjort senast? Verkar idiotiskt att föreslå annars. Sen kan jag tänka mig att normalt behöver det inte justeras när det väl är inkört men en kontroll behöver ju ändå göras för att upptäcka ev problem innan de visar sig i form av totalras.
  23. Kollade ventilerna på mina KAD44 förra året vid ca 900h och inte en enda av de 48 ventilerna behövde justeras.
  24. Det är många som funderat i samma banor som du. Mitt svar är att vilket du än väljer så kommer ett haveri bli dyrt. Vet inte om KAD krånglar mindre än D-serien men för en som vill fixa själv tycker jag D serien går bort pga behovet av VODIA. Fördelen med dessa motorer är att det finns en himla massa av dom så delar lär finnas en bra tid framöver tror jag.
  25. Vi anlitade Sjölander i Gbg. Mycket nöjd men inte billigast. Men som det heter Quality is remembered long after the price is forgotten.
×
×
  • Skapa nytt...