Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

henderson

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av henderson

  1. Hej Absolut för enkelt för att inte testa! Tack för tips! Missljud skulle jag inte kalla det. Mer ett bluddrande. Tomgång funkar utan problem. Men så fort man lägger i växel så orkar den inte nämnvärt mycket
  2. det stämmer om avgasutblåset! polarn som hade båten innan fick upp båten i dryga 50knop. Och nej det var inte speciellt behagligt 😂 du verkar veta en del om dessa. I vilken ände bör jag börja för att få ordning på denna? alt, är du sugen på att handla som den står? 😀
  3. Enormt tacksam för alla svar och ideer. själv är jag ganska färsk vad gäller båtmotorer men hållt på med en del annat. har väl börjat inse att jag tagit mig vatten över huvudet 😂 några fler bilder som kanske kan svara på några frågor.
  4. Två bilder på motorn om de hjälper någons tankar.
  5. Denna båt med motor, ( Four winns ) bytte min polare till sig mot en raggarbil. I hopp om att allting var som det skulle. Men icke. Så om motorn har gått som den ska nån gång vet vi inte. Att de är en konverterad EFI var något han hade luskat reda på. Om det stämmer till 110% Vet vi inte heller. Om det är elpumpen som sitter kvar vet jag inte, hur tar jag reda på det? Det jag kan konstatera är att motorn får soppa av någon pump iaf då det är separat strömbrytare för den. Ang bestyckningen så har jag pratat en del med Lundins i Eskilstuna, han har dubbelcheckat så bestyckningen är rätt, kommer inte ihåg i skrivande stund vad det sitter för munstycken i nu. Men om de är rätt med tanke på portning osv ja de vettifan. Lundins tyckte också att felet på denna motor är väldigt märkligt då den beter sig som ett typiskt Stator problem.
  6. Hej har en mercury 225hk från -90 som jag köpte av en polare. Motorn var defekt när hah köpte den, men trodde det skulle vara en peace of cake att fixa. Men icke. Motorn startar lätt och går på tomgång. Dock tycker jag det inte går på alla cylindrar. När jag lägger i växel och ska åka iväg dör motorn. Jag kan dock stå och frivarva fullt. När polarn hade båten så gick den dåligt i mellan registret. Men när han väl fick varv på den så gick den men bara på full gas. Sen har båten stått i 2år innan jag köpte den. Jag har bytt Stator, trigger, tändstift och alla har gnista. Komp på ca 10kg i alla cylindrar. Soppa pumpen går som den ska. Det vi luskat fram är att det är en gammal tävlingsmaskin som är konverterad till förgasare. Förgasarna är ultraljudstvättade. Rätt bestyckat enl standard. Frågan är vad som hänt de senaste 2år från att gå på fullt till inte alls. Och nästa fråga är, vilka delar bör jag nu ge mig på att byta? har givetvis en film på hur den låter på tomgång, men ingen aning om hur man lägger med de i inlägget.
×
×
  • Skapa nytt...