Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

Optimus_prime

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    15
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Optimus_prime

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

545 profilvisningar
  1. En sån här.... https://www.sokbat.se/Modell/hirvas/515-ht
  2. Har en 17-fots ht med en Honda 50. Funkar, men känns på gränsen till för klen för vattenskidor o likn. Båten gör med 50hk fyrtakt 26 knop enl. gps. Tidigare satt det en 90hk tvåtakt på, då gjorde den 36 knop. Nu till frågan, är det nån idé att öka till 60hk? Blir det nån märkbar skillnad? 70hk o uppåt blir ju motorerna oftast tyngre, o jag vill försöka hålla nere vikten. Hur skulle ni gjort?
  3. Ska köpa ny motor. Valet står mellan Yamaha o Suzuki. Kamrem vs kedja... För o nackdelar? Erfarenheter? Servicekostnader? Kan inte bestämma mig!
  4. Precis Tugge, effekten ska minskas! Det kanske inte har framgått tydligt nog. MINSKAR EFFEKTEN med 20 hk och ökar vikten 20 kg. Tror inte heller att det blir problem, men är glad för alla tips o synpunkter jag kan få!
  5. Man kan ju kanske flytta fram batteri o dyl. Då ökar man ju i princip totalvikten på båten med 20 kg från nu. En omfördelning av vikten helt enkelt.
  6. Tack för dina synpunkter. Ja, motorn är redan idag för stark. Det står ju egentligen ingen viktbegränsning på båten, bara en effektbegränsning. Nu är tanken att minska med 20 hk från idag o öka med lika många kilo.
  7. Har en 17-fots ht från 80 talet, godkänd för 60 hk. På den tiden var ju inte motorerna lika tunga som dagens fyrtaktare. Säg att en 60 hk vägde 110 kg kanske.... När jag köpte båten så satt det (sitter fortfarande) en 90 hk V4 tvåtakt på, vikt drygt 130 kg. Nu funderar jag på att köpa en 70 hk fyrtakt, vikt 155 kg. Vågar man det? Vad kan det medföra för problem? Kanske inte är en jättegrej att motorn väger 30-40 kg "för mycket"?
  8. Har en 90hk tvåtaktare idag o är intresserad av att få ner bränsleförbrukningen... Iofs är nog en ny 90hk fyrtakt bra mycket snålare än den jag har idag, men 70hk borde ju vara ännu mer "ekonomisk"?
  9. Samma cylindervolym också? Kanske är så att 70 är en "strypt" 90?
  10. Tack för dina synpunkter! Det verkar vara en helt ok snurra. Kan tyvärr inte ha större motor pga vikten. Ingen mer som sitter på lite erfarenheter av Suzukis fyrtaktare?
  11. Funderar på att köpa ny utombordare. Har tittat på Suzuki DF70, vad har ni för erfarenheter o synpunkter om den motorn? Bränsleförbrukning? Underhåll? Kvalitet? Ljudnivå?
  12. Jagar färkoden till min Evinrude 90hk -94:a, var hittar jag den?
  13. Ja, den är i behov av ersättning! Tyvärr kan man nog inte komma upp i samma motorstyrka med en fyrtaktare på min båt. De motorerna är väl ganska mycket tyngre?
  14. Har en Evinrude 90hk V4 tvåtakt -95. Törstig...... Den sitter på en 17-fots ht. Någon som VET hur mycket mindre en 80-90 hk fyrtaktare årsmod 2015 tar?
×
×
  • Skapa nytt...