Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Kapten_snusa

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Kapten_snusa

  • Placering
    Kadett
  1. Hej, tack låter som en bra lösning. Måste bara lära mig mer om solceller, tänkte nog en lösning med "mjuka-celler". Är det sämre eller lika bra som en hård platta med celler. Läste oxå att man bör ha en regulator, är allt detta i kombination svårt att installera? Är ju typ Tummen mitt i handen typen......
  2. Hej, Jag köpte en båt 2015 och installera 5 stycken nya batterier för att underhålla kyl + kylboxen + ladda familjens alla prylar. Det fungerar bra, men det verkar som att den Landströms laddare jag har är för "svag". Så när jag åker in i hamn och laddar ca 24h, så är inte Ampren så stark så att den hinner ladda alla 5 batterier ca 420 AH. Frågan är om jag ska köpa en ny laddare och räcker det med 20A (antar att den laddar då i 20 Ampere/H.
  3. Hej, Vi har skaffat oss en lite större båt. Vad ska man tänka på inför vinterförvaringen? (kommer stå utomhus). Vi har för första gången en toalett på båten med septiktank, vad bör man tänka på där? Ska man ha båten fulltankad (hört att det blir kondens i tanken annars), har en bensinare.
  4. Har följt din tråd och när vi bytte till en större båt, så var bensinförbrukningen en del av vårt beslut. MEN i slutet av dagen och sommaren, så tycker jag bekvämlighet och livet ombord är absolut viktigast för mig och familjen (trivs dom på båten, trivs jag). Så saker (som vi tidigare saknade) som Utrymme, 4 sängplatser, Riktig toa, Mer färskvatten, Större kylskåp, Stuvutrymme mm. Vi var inställda på att det skulle bli högre förbrukning, men med en 5.0MPI 260Hk sötvattenkyld. Så måste jag faktiskt säga att jag är positivt inställd (fick rekommendationen att köpa en båt med denna motor). Kör i princip aldrig i 5-7knop (om jag inte måste), utan marchar i 22-25 knop runt 4000varv. Och jag har tyvärr ingen aning om vad min båt drar per NM. Men är nöjd.... Ska man sedan välja en summa man ska köpa båt för. Så kan jag tycka att en Amrikansk båt ger mest båt för pengarna. Visst oftast en bensin motor, mer plast. Men du får ofta en nyare modernare båt för samma pengar och skillnaden i pris gör att man kan köra båten i många år innan du närmar dig priset för en Skandinavisk disel-bestyckad båt. Vill ju åka båt och dom få dagar vi har i Sverige att njuta av ledighet och båtliv, då får det kosta lite
  5. Ok, tack för svar. Ska testa nu i höst
  6. Jag har haft en 65 med 225. Och var väldigt nöjd med den. Mycket bättre planerad mot 64 (djupare fack för kapell mm). Längre koj och mer utrymme, men priset är därefter. Kolla runt om i Norden/Baltikum för bättre pris, trots att Euron nu är något högre.
  7. Hej, Jag har köpt en Bayliner från 2007. Jag undrar vad jag kan behöva för att hålla den ren och fin. Det är ju någon form av "plast-läder", vad rekommenderas för att underhålla det?
  8. Hej, Vi köpte ny båt inför denna sommar och är väldigt nöjda. Hade en mindre Yamarin tidigare och vi tyckte att några fler bekvämligheter behövdes, vi är fyra personer. Vi hade några önskemål som skulle uppfyllas. Toa, kök, 4 sängplatser "inomhus", landström mm. För rimliga pengar och kostnader att äga, så hitta vi en fin svensksåld (CE-märkt och 220v) Bayliner 265. Jag tycker man får väldigt mycket båt för pengarna och kvalitén är OK. Visst det är mycket plast och inte några trädetaljer. Men det finns gott om stuvutrymme, plats för hela familjen och ok i driftskostnader med en 5.0 MPI motor.
  9. Vi är nöjda med vårt lilla kök i vår Bayliner 265 från 2007. Men om du lagar mycket mat, känns det som du bör skaffa två brännare. Vi är fyra personer och bor bekvämt i en 8 meters båt numer (hade en 6.30 förut, DC). Visst, så tittar jag redan på en 32-40 fots... men min fru är inte där ännu Du har allt bekvämt och vi kan ligga ute 2-4 dagar. Har installerat extra batterier för att kunna driva kylskåp, ipads mm. För att sedan gå in i hamn, tanka, ladda batterier, mm. Hittat Bayliner 265 för typ 300.000 och ligger på Blocket. Mycket båt för pengarna och välj en Svensksåld med MPI motor, så håller du förbrukningen nere oxå.
  10. Jag började med att köpa en liten Styrpulpet. Lite små utflykter och känna på båtlivet. Min fru och då mina små barn gillade inte att det blåste. Och när barnen var trötta, så fanns det ingen stans att ligga skyddat och sova på vägen hem. Efter det så skaffa vi en DC båt, den hade vi i 3 år och var nöjda. Fram till förra sommaren, då tröttna frugan på att leva som ett "tetris-spel". Göra om båten för att bo i på natten och sedan ändra igen för att äta frukost och ändra igen osv. Vi är ute ca. 2 veckor i skärgården och ett antal kvällar och helger, när vädret tillåter. Nu har vi skaffat oss en Bayliner (26fot) med midcabin och är nöjda. Finns toa, dush, kyl, kök, sängplatser för alla inomhus (2 barn 2 vuxna). Men eftersom vi är fyra och stannar ute längre och längre, så lär det nog bli en båt rund 32-40 fot nästa gång. BEKVÄMT och ENKELT är vad som man vill ha på sjön numera. Inte behöva lägga tid på meka/fixa/laga... Så för att få din andra hälft glad, gör det enkelt och BEKVÄMT för henne!
×
×
  • Skapa nytt...