Jump to content
Wednesday 24 July 2024

Jempas

Medlemmar
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Jempas

 • Rank
  Kadett
 1. Skulle detta vara något att ha som första båt? http://m.blocket.se/gavleborg/Galaxy_2100_Weekender__88_61836451.htm
 2. Näe de är med motor. Pris 39.900 men tänker inte ge mer än 30 för den. Han har haft båten till försäljning länge så är helt övertygad om att jag kan få ner den till 30. Kanske är en skräpbåt men som en förstabåt att testa och kunna göra misstag så kanske den duger (hoppas jag).
 3. Det är verkligen mycket att tänka på. Vi tittar just nu på en Maxum för 30.000:- vilket känns som ett bra pris för en förstagångsbåt. Kanske är dumt att lägga mer. För 30 har man "råd" att göra misstag och lära av dom. Båten kommer stå i vårt kallgarage och planen är att köpa en utombordare som vi kommer vinterförvara hos en kompis kompis som dessutom är båtmeck. Tanken är att vi tar upp båten själva. Men jag måste erkänna att samtidigt som de känns roligt å vi verkligen längtar efter en båt så känns de otroligt läskigt. Uppskattar alla tips å råd och har mycket att tänka på nu.
 4. Om det skulle visa sig vara fukt. Vad göra, pruta kraftigt eller skippa båten helt och hållet? Om pruta, hur får man bort fukten?
 5. Ja de är ju det jag är rädd för. Att båtlivet inte är något för vår familj och att vi hamnar i en sits där vi inte blir av med båten, eller fall vi faller pladask och vill byta till något bättre å större efter några år. Men min fråga kvarstår är det (i gott skick) en bra förstabåt eller kommer vi att bli avskräckta från allt vad båtar heter?
 6. Okay, bar att veta inför lördag. ja det är en bowrider vi ska titta på. Alla pratar om sötvattenskylda motorer. Hur viktigt är det på en utombordare?
 7. Ja de vore en bra ide om det inte vore för att de båtvänner vi har är helt insnöade på att just deras tillverkar/modell är bäst och resten är skräp som man absolut inte under några omständigheter ska köpa. Jättesvårt att få en objektiv bedömning. Finns det någon som har erfarenhet av en Maxum? Vet inte mer än att det är en amerikanare. Om det positivt eller negativt har jag ingen aning. De jag vet är att vi tycker att båten är väldigt fin och passar (tror vi) till det vi vill ha den till. Årtal på motorn får jag förhoppningsvis veta på lördag när vi ska åka och titta på båten. Är det något vi bör tänka/ titta lite extra på då?
 8. Budget beror på båt, men eftersom det är en första båt och vi inte vet om vi kommer falla pladask för båtlivet så runt 100. Bor i sthlm så båten kommer att läggas i i åkersberga
 9. Vi vill ha en DC för att sola och bada med barnen (13 resp 8 år) i innerskärgården. Vi är inte ute efter en båt som man ska ligga ute med i x antal veckor. Så som sagt sola, bada och eventuellt fiska ifrån. Vi vet så mycket att som de två blåbär vi är så är en utombordare bäst, eller? Känns som att köpa båt är en hel vetenskap. Hur gör man egentligen när man ska köpa sin första båt. Verkar vara extremt mycket som man måste veta/kunna för att ens kunna titta på båtar. Handbok för dumies skulle behövas i vårt fall
 10. Jag och min man letar efter vår första båt. Vi är inte ett dugg sjövana och kan ingenting om båtlivet (vill tillägga att vi dessutom inte kan något alls om motorer). Nu har vi hittat en Maxum 17 ft från 89 med en utombordare. Är detta en bra första båt? Och framförallt är det något att ha? Vet inte så mycket om båten mer än att det är en äldre herre som äger den idag och han säger att den är välskött. Tips å råd tas tacksamt emot //Jenny
×
×
 • Create New...