Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

Dyksigge

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Dyksigge

  • Placering
    Kadett
  1. Hej, ja har ungefär samma maxfart och varvtal (lite högre toppfart utan "sommar packning"). Chiptrim går inte att göra (ingen commonrail teknik på vår motor). Så kommer titta på propelllösning i höst. Ska också ordna botten på henne. Sträv och verkar nästan dra åt sig snäckor och skit. Tror det kommer göra en hel del. Större trimplan kan också hjälpa till. Tycker jag får viktkompensera allt för mycket vilket såklart påverkar både fart och förbrukning. Försöker marcha i 21-22 knop vilket verkar ge en snittförbrukning på 1.3 l/nm.
  2. Fortfarande intresserad av de som provat! Oljebyte lär inte vara något problem. Jag byter olja varje år i mina motorer oavsett körsträcka eller timtal. Förstår heller inte hur det kan ge ökat temperatur på avgaserna då man troligen kan minska varvtalet för samma effekt/driv. Drivlinan verkar klara betydligt högre effekt om man tittar på andra motorer med samma uppsättning. Det är inte frågan om att få högre max effekt utan en bättre prestanda vid marchvarv och eventuellt lägre förbrukning.. Vad är skillnaden på att ändra mjukvaran i originalboxen kontra i en separat Box/chip? Beats me!
  3. Finns flera skolor såklart. Och håller med att motorn slits snabbare, framför allt om man kör på höga varv. Däremot är jag inte säker på att det behöver var skadligt om man till 90% ligger på marchvarv eller lägre dvs under 75% av fullt varv. Med hjälp av högre vrid just på lägre varv kan tom förbrukningen minska. Samma motor och drivlina har leverarats med 230 hk, mig veterligen ingen förändring av block eller kolvar. Men jag är ingen motorspecialist så därför jag startat tråden :-)
  4. Ja, botten är ren. Lyfte henne innan köp. Ej bottenmålad så visst kan det ge nån knop men vill fortfarande ha henne att plana snabbare.
  5. Dyksigge

    Chiptrim

    Hej, har en Mercruiser 2.8 ES Diesel på 200 hk i min Bella Falcon 26. Bara haft henne i en vecka men tycker att det är lite trögt upp på plan och den vill inte riktigt vill varva ur. Funderar på att köpa ett chiptrim ifrån BestChip som skall kunna ge upp emot 260 hk och 570 Nm mer kraft. Kan så klart vara lite för stor propeller men enligt tidigare ägare sitter original på, om det nu är någon garanti för rätt storlek. Ska kolla på det i höst när jag tar upp henne. Någon annan som trimmat sin Mercruiser Diesel och kan ge några rekommendationer?
×
×
  • Skapa nytt...