Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

Klangen

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Klangen

  1. Tack för alla svar. Det är ungefär det jag fått fram på nätet också. Fick med Vene Lehti nummer 4/2013 i båten vid köpet. Kan hjälpligt finska men min sambo behärskar detta magiska språk fullt ut så det är ju en hjälp. Har döpt om henne till Sea Su 😃 Om ni har mer info, skriv gärna.
  2. Klangen

    Jänmarin?

    Har nyss köpt mig en båt av märket Jänmarin. Modell 975. Har försökt googla och få fram något om detta märke, men det finns ytterst lite att tillgå på nätet. Är det någon här som har någon information kring Jänmarin från Finland? Bifogar en bild på hur skapelsen ser ut. Och ja, jag köpte den i Finland.
  3. Då har man plöjt några hundra sjömil även denna sommaren. Det blev ingen trip över till Finland...kanske nästa år... Det jag känner att jag saknar nu är landström. Är det någon som dragit in det i sin båt? Tips och ideér mottages tacksamt.
  4. Jag har en Webasto 2000 dieselvärmare installerad. Satt i när jag köpte båten. Den är installerad i utrymmet under förarens fötter. Ett utblås från "väggen" precis bredvid värmaren samt vid högra och vänstra vindrutan. Har även ett Wallas lock som vi råkade dra igång under sommarens varmaste dag. Både jag och gumman tyckte att det var f*#n vad solen värmer :-)
  5. Vad är det för typ av värmare du ska sätta in?
  6. Klockren tråd. Själv har jag försökt att tömma min tank vid tre olika tömningsstationer utan framgång. Det verkar som det lilla bläcket som håller vajern till locket sitter i vägen, och att det inte blir tätt mot tömningsröret. Den "tjuvsuger" luft och det blir inte tömt. Har en idé om att ta bort vajer och vajerfästet i röret. Hur går detta för er andra?
  7. Tack för tipset Stern97. Verkade vara ett vettigt pris och just denna modell skulle kunna fungera.
  8. Fick nyss offert från Press & Son på 4380:- Får se vad jag hittar på. Plöjer Blocket varje dag efter lämplig trailer / vagn också. Har ytterligare en fundering som jag hoppas på att någon här kan hjälpa mig med. Båten lutar en aning åt styrbord när den ligger i hamn. Varför? Det kommer inget vatten när jag försöker pumpa ur den...
  9. Produkten heter nu Owatrol Gelcoat Restorer. Provade det på mina mjöliga teaklaminat. Blev kanon!! Finns att köpa genom Watski.
  10. Tänkte live upp tråden lite. Är nybliven ägare till en MV 6600. Hade en 5400MC innan. Vilken skillnad på storlek!! Otroligt nöjd över båten. Har kört från Uppsala till Sandhamn och tillbaka som längst än så länge. Nästa år blir det nog över till Finland. Sitter just nu och planerar inför vintern!?! Jag saknar både täckställning och trailer. Vad har ni för typer av täckställning? NOA eller hemmabygge eller liknande?
×
×
  • Skapa nytt...