Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

danwie

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

4 Neutral

Om danwie

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

280 profilvisningar
  1. Det var ganska utplockat bland dyvikorna, så valde bland det som fanns. Jag kollade på YouTube också och tror att jag lyckats få till allt. Har låtit marintätningsmedlet sitta i mer än 35 timmar nu. Har testar att hälla vatten i båten och det rinner inte ut en enda droppe, så det är ju bra. Men betyder det att vattnet inte kan komma in, eller finns det något annat sätt att testa? Annars får jag sjösätta och hoppa på det bästa..
  2. Hur gör jag för att försegla kanterna? Osäker på syftet. Blir det inte tillräckligt tätt med marintätningsmedel?
  3. Tack. Marintätningsmedel, kräver det att det inte finns någon fukt på området? Isåfall måste jag nog använda värmepistol först.
  4. Tack för svar! Om den befintliga sitter fast med marintätningsmede. Hur får jag då bort den? Vad är bäst för att plasta eventuella skador som uppstår? Kan jag borra upp ett större hål med borrmaskin, eller hur gör jag?
  5. Tänkte hjälpa min svärmor att byta dyvika. Men har ingen aning om hur man gör eller vad som är lämpligt att byta till (plast verkar inte så bra). Problemet är att proppen inte sitter så bra. Vrider man någon millimeter för mycket hoppar den ut och man måste börja från början. Jag är ingen båtmänniska, men med lite hjälp så kan jag nog fixa det. Steg 1. Hur får jag bort den gamla dyvikan? Bara att dra bort? Det går inte att komma åt från insidan. Tack för hjälpen
  6. Hålet fixat nu. Det blev väldigt bra - tack vare er! Stort tack!
  7. Om jag inte hittar aceton: kan jag använda röd etanol istället? Övrigt jag hittade i förrådet: avfettning, balsamterpentin och lacknafta. Eller är det bara aceton som funkar?
  8. Vågar mig nog inte på Epoxi. Ingenting för en nybörjare tror jag - efter att ha läst om det. Tror ni att glasfiberväv är bättre än matta, i mitt fall? Skall bege mig till Biltema på tisdag. Tänker mig inköp av Glasfiberväv (300 g/m²), Polyester 0,5 kg och Härdare 20 gram. Tänker att jag blandar ungefär 5 gram härdare med 250 gram polyester i botten på en petflaska till att börja med. Mer än så kanske inte behövs i mitt fall? Har ingen koll - men mitt hål är ju inte jättestort.. Röra runt med en pinne. Behövs någon särskild pensel? På biltema hittar jag dock varken aceton eller metallroller. Var köper man det? Jag kommer att handla i Skellefteå. Antar att aceton med olja som man köper i matbutiken inte funkar för detta - och flaskorna är dessutom väldigt små... Tips?
  9. Dum fråga: menar ni att man viker kartongen/plastbiten för att få in den i hålet, och sedan vecklar ut den (på något sätt) när den är inne? Eller finns det något smartare sätt? Bredare avfasning: check. På ena sidan är det svårt att få till det. Skrovet ändrar form och går uppåt... Låta vara eller slipa ändå?
  10. Tack för svar! Nu har jag jobbat lite med borrmaskin för att ta bort sprickor, samt med vinkelslipen. Hålet är nu större än en knytnäve. Ser det okej ut so far? Behöver jag göra mer grundarbete tror ni? Det är ganska fuktigt på undersidan så jag antar att jag måste vänta tills det blir torrt??
  11. Tack för svar! Jag kan inte så mycket om båtar eller lagning, utan pastic padding var ägarens förslag Behöver jag skrapa bort något från den tidigare lagningen innan jag sätter igång? Kanske borde skära bort? Funkar polyester från biltema? http://www.biltema.se/sv/bat/kemikalier/polyester-och-epoxi/polyester-2000017196/
  12. Detta är inte min båt, men jag har lånat den och det verkar som om jag på något sätt har lyckats få upp ett litet hål i skrovet där det varit en tidigare skada. Vill gärna laga den - men är osäker på vilket som är bästa sättet. Det behöver inte vara vackert, men lagningen bör vara sådan att den håller ett tag... Jag har plastic padding hemma, pp100. Funkar? Behöver jag göra någonting mer förutom att se till att skrovet är torrt? Tack för hjälpen!! / Nybörjare
×
×
  • Skapa nytt...