Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

lanterna

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om lanterna

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

442 profilvisningar
  1. Är botten helt ren? Min Hr480 gör på våren med ren nyvaxad botten 30+ och 6300varv på en Suzuki 60hk. Nu på sensommar så går den liknande din både i toppfart och varvtal så slemmig botten försämrar prestandan mer än man kanske tror..
  2. En suzuki 60 hk från 2010. Sjösatt den igår och med nyvaxad botten och med bara mig (120kg!) så toppade den 32 gps knop. Jag kör nästan alltid i ekonomifart 18-20 knop men vill minnas den gjorde 26-28 knop med 4st vuxna.
  3. Har ägt min Hr 480 i fyra år och är väldigt nöjd,tycker sjöegenskaperna är förbluffande bra för en sån liten båt. Jag brukar räkna med någorlunda stänkfritt upp till ca. 5 m/s. Den slår ifrån sig vågorna bra men i sidvind får man räkna med lite stänk. Jag tycker att den är lagom för max tre vuxna sen blir det trångt..
  4. Jag har ingen erfarenhet av större tvåtaktare men på tomgång och låga varv så får man nog räkna med vibrationer. Kolla så propellern är utan skador! Sen är det ju så att varje motor brukar ha vissa varvtal det kan uppstå mindre vibrationer. Är det så att botten är beväxt så jobbar ju motorn onödigt tungt så det ger ju vibrationer. Mötte en HR510 igår och jag blev imponerad hur fint den gick igenom krabb mälarsjö!
  5. Har båten legat i sjön en tid så är sannolikt botten beväxt. Jag har lillasyster HR480 och vid sjösättning i april med ren vaxad botten gör den lätt 30 knop vid 6000 varv med Suzuki 60hk. Nu efter halva säsongen orkar den upp i max 25-26 knop och 5000 varv.. Är du tveksam kan du ju be säljaren ta upp båten o rengöra botten och provköra igen.
  6. Jag är tror båten är en saga sea camp! En norsk kvalitetsbåt från 70-talet.
  7. Hade samma problem på min HR480 och det var vatten i längsgående flyttank. Det finns en liten dräneringsskruv på varje tank,på min båt åtkomlig från bakre stora stuvfacket. Bara öppna o låta stå och rinna ur..och sen länsa med länspumpen.
×
×
  • Skapa nytt...