Jump to content
Wednesday 24 July 2024

mrniklass

Medlemmar
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About mrniklass

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

682 profile views
 1. Tja, Jag behöver köpa nya batterier då mina gamla har gett sig... Jag funderar på att köpa 3 st BATTERI VARTA MARIN 105AH (VARTA Professional Dual Purpose). De finns på SeaSea och har enligt mig ett ok pris (1495:- / st) Min tanke: 1 av dessa är kopplat som startbatteri för mina KAD300:or och 2 st sitter som förbrukningsbatterier. Dessa kan om det behövs sättas ihop med strömbrytare och agera som 1 enhet och ge extra startkraft. Jag är oftast i hamnar där det finns tillgång till el, men i sommar tänkte vi nog ta några fler nätter i naturhamnar och då vill jag klara mig så att jag åtminstone kan starta och komma hem. Mina strömtjuvar: Har en Windy 32 med 2 kylskåp och jag har inte bytt alla lampor till LED ännu... En bogproppeller och ankarspel och alla instrument som iofs inte behöver sättas på förrrän motorerna är igång. Vad tror ni om batterival? Kan man starta KAD300 med endast 1 Varta batteri som jag nämner ovan? Har hört från snubbar i hamnen att det blir superbra, men jag skulle vilja veta er åsikt.
 2. Hej DavidN Fick du någon lösning på problemet. Jag verkar ha fått samma sak efter vinterförvaringen. Varmvattenberedare värmer vatten när jag kör motorer, så den delen funkar. Däremot om jag har VVB (=varmvattenberedare) inkopplad i 220-uttaget när jag sätter i landström slår jordfelsbrytare från i laddstolpen. Drar jag ur VVB och sätter i landström igen så drar allt igång och laddaren laddar batterierna. Stoppar jag i VVB i uttaget så löser sedan jordfelsbrytare ut direkt. Vad kan vara fel?
 3. Ivan65, är det OxyG camper? Vad händer om man inte tömmer helt? Och vad händer om man har lite sanitetsvätska kvar?
 4. När vi kom ut så tyckte jag inte det luktade...men visst...lite kanske hela tiden. Svårt att känna när det blåser. Däremot när vi spolade och använt den, fyllde på septiktanken, så luktade det mycket. Svårt att undgå. Öppnade jag fönstret i midcabin / alternativt stoppade ner huvudet mellan brygga och båt så kändes det en skarp doft. Inte bara lite skit utan ruttet.
 5. Jag har ett "icke-delikat" problem som jag behöver er hjälp med :-)...det luktar illa. Jag har en Windy 32 som vi har haft 1 säsong (detta är den andra). Förra året, slutet på säsongen, så började vi ana en liten otrevlig odör på styrbord sida (antar att luftningen sitter där) när man använder toaletten. Sedan har vi fönster som ofta står öppna och vips så fyller vi mycket av båten med icke angenäm doft. Nu efter att ha varit ute första helgen detta år känner jag att doften tilltagit. Eftersom det är första båten med septiktank och toasystem så behöver jag er hjälp! Efter förra säsongen, vid upptagningen så var vi ute till havs och körde toakvarnen ordentligt så att tanken skulle vara tom när den skulle upp på land. Inget mer... Eftersom min fru har bra minne så kom hon på att det luktade illa förra året, men lite tight inpå sjösättningen så det enda som hans med var att byta toastol till en ny fräsch eftersom den förra var lite sliten och packningssats och ny ring blev i princip lika dyrt som att köpa helt nytt. Jag har kört ner näsan i durken och jag kan faktiskt inte känna att slangarna luktar illa, inte heller om jag trycker in näsan vid tank eller kvarn. Allt känns bra, faktiskt... Jag kollade snabbt innan vi lämnade båten i helgen och luftningen går från toppen av tanken men sticker sen iväg en bit. Jag hade inte riktigt tid att följa hela slangen men jag fick känslan av att luftningen var väldigt lång. Jag kan ha fel och missat var den stack iväg men jag tror inte det. Min septiktank är i rostfritt och troligtvis ca 40 liter, kanske mer. Den sitter under ena sängen i midcabin och högst upp så finns ett lock som är skruvat med ca 8-10 skruvar. Min tanke är att öppna upp detta lock och tömma / göra rent tanken genom det hålet. Vad tror ni? Förstår att det kommer lukta illa, men finns det något man ska tänka på? Sen nästa sak jag ska göra är att följa luftslang och se var den tar vägen. Kanske är den igensatt eller så, så troligtvis köper jag en ny och sätter dit. Båten ligger i plurret så först ska jag stänga allt "vatteninsläpp". Jag tänker inte byta några slangar förutom luftslangen så någon risk att jag sänker finns inte. Snälla hjälp mig! Jag är tacksam för allt!
 6. Bra fråga... vet inte säkert eftersom allt fanns där när jag köpte båten. Skulle jag uppskatta så skulle jag nog uppskatta något tjockare. Köpte 14 mm tamp nyligen och den är garanterat rätt mkt tjockare än den.
 7. Jag har en Windy 32 Scirrocco från 1997. Den har 2 st KAD300 så den har blivit uppdaterad under åren. Detta är andra säsongen för mig och nu efter helgens utflykt inser jag att jag har ett slirande ankarspel. Så vad göra? Har googleat en del och det ser ut som att man kan behöva byta trissor etc om det slirar. Nu har jag ett stort problem... Jag vet att det är av märket ENGBO, men mer än så vete-tusan... Det finns något reservdelspaket på Erlandssons, men jag vete-tusan om det är rätt. Detta hittade jag, rätt? http://www.erlandsonsbrygga.se/Hemsida/Tagvirke_Fortojning/Ankare_Ankarspel/Ankarspel_Tillbehor/LINHJULSKIT_ENGBO_MAXI?id=12882 Bifogar en bild på mitt ankarspel, något någon känner igen? Sist...ytterliggare en fråga..om nu någon känner igen det...vet någon ett bra uppdateringskitt för att få ett fjärrkontrollerat ankarspel? Många frågor, men jag saknar svar... hoppas någon vänlig själ kan hjälpa mig!
 8. L3akim, vad har du för båt...den stora? 310 som dinge är ju gott! Jag har en 270 med uppblåsbar durk...men sugen på en 275 RIB... :-) Vet inte hur stor dinge jag kan få plats med på min Windy 32:a...
 9. Hej Janne! Vilka av dävertlösningarna tog du? Förlängda? har du rundad badplattform? Nyfiken... :-) Bilder?
 10. Supertack för bilderna! Lutar åt detta...men jag vill veta mer! :-) De davits du snackar om som gör att man kan ha motorn kvar...har du exempel på dessa? Hittar inget...
 11. Jag har en Windy 32 Scirocco och idag en gummibåt (270 lång, uppblåsbar botten) med en 6 hk motor. Jag har tidigare haft en mindre motorbåt och höll då på att blåsa upp gummibåten i tid och otid. Nu när jag har lite större motorbåt skulle jag vilja ha en lösning för att enkelt hissa upp gummibåt alternativt dra upp den. Jag vill kunna slippa ta av motor och lätt kunna sjösätta gummibåten. Jag har kolla på diverse lösningar men inte fastnat för någon ännu. Det finns både varianter där man drar upp den på badbryggan samt hiss-dävert lösningar. Jag vill inte ha någon stor installation som gör att badbryggan blir obrukbar. Så, jag vill ha tips av er som kanske installerat olika varianter och kanske tom på en Windy 32 Scirocco. Hör av er!!!
×
×
 • Create New...