Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

Evolution

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    19
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Evolution

  1. Tack till er båda, då tolkar jag det som att slipningen sannolikt inte förstört gelcoaten.
  2. Målsättningen och förhoppningen i detta fall är att gelcoat inte ska ha slipats bort
  3. Skedde inte avsiktligt utan det var första gången vi provade och då var det svårt att avgöra hur djupt man behövde slipa. Av bilden ovan att döma, kommer gelcoaten behöva någon särskild åtgärd eller är det bara att börja med epoxin?
  4. Hur vet man att det är glasfiberväven man ser? Har den ett speciellt utseende? Se bild.
  5. Hur kan man veta om man slipat igenom gelcoat i samband med slipning av botten vid borttagande av bottenfärg och gammal epoxi?
  6. Får jag något svar om jag byter ut fönster mot vindruta?
  7. De här plastlåsen på den öppningsbara rutan (på en DC) är trasiga, vet någon om såna tillbehör finns att köpa?
  8. ...samt att saltvatten eller ej inte synes föranleda någon annan bedömning.
  9. Skulle du applicera samma resonemang på livslängden för sjövattenkylda inombordare som körts i saltvatten?
  10. Även om jag verkligen uppskattar era värdefulla och kompetenta insikter och redogörelser känner jag mig nu mer förvirrad och ambivalent än innan jag startade tråden 😂 Fram till dagens inlägg hade jag bestämt mig för att utesluta alla båtar på minst 10 år som huvudsakligen körts på västkusten men nu vet jag inte längre, särskilt då 4taktare och inombordare som mest är aktuellt fått sig en törn härinne.
  11. Oavsett om de gått på västkusten eller inte? Vore det så generellt hade de flesta begagnade båtar fordrat motorbyte strax efter inköp. Utombordare som körts på västkusten torde väl ge upphov till en kortare livslängd än inombordare samt utombordare på ostkusten?
  12. Stämmer det att livslängden på utombordare som körts på västkusten kan uppskattas till blott 10-15 år som en generell tumregel? Finns det sätt att förlänga livslängden i efterhand, dvs när den enligt den generella tumregelns schablontid närmar sig sin död?
  13. Bra tips och värt att hålla utkik efter när den ev ska ses.
  14. Tycks vara svensksåld, säljaren har inga säkra uppgifter på båtens första år. Kan återkomma ang frågan om limpor resp packningar.
  15. Bra att du nämner det; den har med största sannolikhet endast gått i sötvatten de senaste 14 åren. Emellertid omgärdas de 12 åren dessförinnan av en större oklarhet så under den perioden är det inte uteslutet med annan användning. 215 000 kr. Utöver årlig service de senaste 14 åren anges förbättringar enligt följande. Nya batterier 2st 80 am ,2020 Nya mätare samtliga, givare 2020 Nya packningar i motor bytta 2019 Ny länspump 2019 Nya tändstift 2019
  16. Om jag förstår er båda rätt finns det egentligen inget som utesluter att det inte är förenat med orimligt stora besvär och kostnader att använda den i bräckligt vatten eftersom utfallet helt beror på motorns skick? Vad är det värsta som kan hända och kan ni göra en grov uppskattning av sannolik tidsram inom vilken det kan inträffa?
  17. Som du använder i bräckt vatten? Jag har ingen aning om dess härkomst annat än att det har ovan angivna beteckning. Utan någon som helst förkunskap i ämnet kan jag ändå tänkamig att din motor är betydligt mer robust byggd. Min undrar rör främst en prognos (worstcase och best case) för hållbarhet om jag använder den i bräckt vatten.
  18. Hej, Jag överväger att köpa en båt som jag avser sjösätta i Östersjön. Betänkligheten härvid är att det rör sig om en inombordare med sjövattenkylning (från 1994) Den har enligt uppgift vårdats och servats väldigt väl genom åren och endast gått i sötvatten. Vad är er rekommendation mot bakgrund av detta?
×
×
  • Skapa nytt...