Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

fredrikpenta

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    63
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

6 Neutral

Om fredrikpenta

  • Placering
    Löjtnant

Senaste Profilbesöken

841 profilvisningar
  1. Typ att köra någon av dessa ett par lager: https://www.biltema.se/bygg/farg/inomhusfarg/fernissa-syntetisk-2000046560 https://www.biltema.se/bat/batvard/batfarger/travard/batlack-uretanalkyd-075-l-2000022672 Föstår inte riktigt vad det är för skillnad på ovanstående. En bordsskiva där du lagt 10+ lager av fernissa hur väl klarar det av att ställa något varmt på? Smälter det, kladdar det?
  2. Case: Jag ska köpa två helt nya bordsskivor till min båt. Ena bordsskivan ska vara fast monterad inomhus. Det blir varmt/hett och utsatt för indirekt solljus. Men inte en droppe regn och helt torr kabin. Bord 2 ska vara till uteplatsen och kommer ofta monteras ner och vara inomhus. Men kommer absolut "glömmas kvar" utomhus i diverse solgass såväl som ösregn då&då. Men genrellt kommer det inte sitta kvar om jag ej ska vara i båten. Bordsskivor: Inomhusbordet: https://www.watski.se/roca-bordsskiva-teak-115w5 Lilla utomhusbordet: https://www.biltema.se/bat/teakdetaljer/inredningsdetaljer-av-teak/bordsskiva-2000041306 Så... Min fråga är, tycker ni man ska ha borden obehandlade, fernissade eller oljade? Negativt, positivt?
  3. jag pratade med Skippo häromdagen (tisdags) om problemen med Androidappen. Idag släpptes en uppdaterad version. Som det var fixat i. (gömma instrumentpanelen.) så två dagars fix för ny release tycker jag är okej
  4. Som jag skrev så går det självklart att alltid ha "norr upp" i alla appar och navigationssystem. Så vill ni ha det är det ju inget problem. men OM man vill ha riktning upp, vilket många vill, så är det enbart Skippo som jag testat som också snurrar all text, ikoner och siffror. Så att allt blir uppochner om du kör söderut. Så att 9 blir 6 tex.. Lite roligt att ni verkar tycka det är "korrekt", även om ni har uppenbarligen aldrig testat, då ni alltid kör med "norr upp" Det är ju ungefär som att säga "Köttbullar är godare än korv, fast jag har ingen aning om hur det smakar, för jag har aldrig ätit det!"...
  5. Fast på alla plottrar jag har sett (tex min gamla Garmin) och samtliga appar jag använt, förutom just Skippo, så renderas alla namn, siffror, skyltar och tecken på ett lager "ovanför" kartan/sjökortet. Ett lager som inte roteras. Detta gäller för alla navigationssystem för alla färdmedel skulle jag gissa. (?) Det brukar också finnas en setting, som bestämmer om man vill ha nord uppåt, eller riktning uppåt. Sen finns ju alltid en kompassnål som indikerar nord, om du inte har nord uppåt. Så att texten skulle indikera vad som är norr har jag aldrig varit med om.. Med din logik så skulle all text och skyltning på GPSen i bilen bli uppochned när du svänger eller kör i södergående riktning??
  6. Vad jag vet så använder Garmin /Navionics, Eniro/Skippo, seapilot etc etc samtliga Sjöfartsverkets sjökort? Med eller utan Hydrographica. Och färgerna brukar ju gå att ställa in i de flesta appar. Menar du att alla som kör Raymarine eller Garmin har sjökort som "inte ser vettiga ut" ?
  7. Jag har Android (Samsung S23), och där fungerar det inte alls. Ska kanske maila Skippo och se om de kan fixa det. Så som det ser ut på din skärm är precis så jag vill ha det!
  8. Ja precis, och i Sverige tror jag Navionics, C-map och SeaPilot är mer använda än skippo också.. (Eniro på Sjön blev ju en "grej" bara för att den var gratis. Då Eniro tjänade pengar på annat. Sen rasade ju hela Eniros verksamhet samman, och appen såldes.)
  9. För mig går det inte heller att dra ner den. (Men har hört att det ska gå och på designen ser man ju att det är så det borde fungera)
  10. Hehe, alltså Skippo är nog den i särklass minst kända gps/navigeringsappen som finns i hela världen.. De mest använda är väl Navionics, C-Map, Seapilot... Jag har inte (betald) C-map för övrigt, laddade bara hem den på mobilen för att jämföra med Skippo och se om tecken och siffror snurrar på kartan eller är låst i vägrät linje. C-map är lite dyrare än Skippo. Ladda hem samtliga och testa!
  11. Håller med om att Starta spårningsplotter-ikonen "Play-knappen", och det gråa måste bort! Angående båtikonen kan du själv välja din ikon, under Profil, där du ställer in vilken båt du har. En annan grej, nån som kör med C-MAP ? Här är Barskäret vid Möja, i Skippo och i C-MAP. I Skippo så snurras även namnen när man snurrar kartan, men inte i C-map. Undrar om Skippo kan fixa det
  12. Tack för bild! Men oj, hur har de tänkt att man i praktiken ska använda det där, för solpanelen ligger ju oftast utomhus när den används, och den där regulatorn med sladdanslutningen är ju uppenbart enbart för "inomhusbruk". Sladdarna är ju heller inte "rycksäkrade" så är ju stor risk att de till slut lossnar vid en sådan där installation, om regulatorn hänger löst. känns inte så jätteseriöast från tillverklarens sida tycker jag. Att ha sådan cigaretttändare är precis vad jag funderar på!
  13. Det är en sådan jag funderar på! Är det en Sunwind 80W? Hur/var sitter regulatorn? "inuti"/baksidan av solcellen? I en skyddad plastficka typ eller?
  14. Tack alla för intressant och kul info om allas kontakter! Nu har jag dock kommit fram till att det jag nog kommer göra är att sätta regulatorn direkt på solpanelen, och koppla in den i cigguttaget när jag ska använda den, o slänger upp den på taket Ingen installation alls.
  15. Men vadå är man ute o kör runt i 30knop på sjön vill man väl inte ha den hängande någonstans? då vill man väl ha den nedstoppad? Sen tar man upp den när man lagt sig nånstans, o sätter den beroende på var solen är
×
×
  • Skapa nytt...