Jump to content
Sunday 04 December 2022

PiratEH

Medlemmar
 • Content Count

  116
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Trovärdig

About PiratEH

 • Rank
  Örlogskapten

Recent Profile Visitors

711 profile views
 1. Nej lyft ut dom har jag inte gjort men lossat för att kolla under men det såg bra ut Den mesta elen är förmodligen bytt på min, ser bra ut vid brytarna. Däremot lite små rörigt uppe vid säkringscentralen kanske men men
 2. Nejdå elen är om den är orörd snyggt dragen i kabelkanaler i hela båten. I alla fall på min För övrigt kossor, jag har lossat alla luckor i både styrbord&babord toft utan problem? Visserligen ingen varmvattenberedare den är utslängd, men i övrigt inget ivägen? Edit: Den mesta elen i min båt är ny men det lilla gamla som är kvar är snyggt draget ihop med det nya
 3. Kolla på hamnen.se inslaget med Lackman. https://www.hamnen.se/batkunskap/batagarens-gor-det-sjalv/batfixarskolan-effektiv-isolering-av-motorrummet.html
 4. Testa att kalibrera reglaget, finns en guide att hitta. Kompressorn går väl in någonstans vid dom varvtalen, så även om du märker att den inte går igång vet du ju inte om det är fel på den. Det kan ju vara så att du inte når varvtalet där den startar. Motorn bör även kunna varva ut utan den?
 5. Kolla finn.no Norrmännen är så mycket bättre. På info men framförallt bilder, mycket att lära där!
 6. PiratEH

  Styrning DPH

  Har bytt de som ska bytas, och servopumpen skriker som bara den. Så lät den inte innan. Pga luft antar jag?! Är det bara att snurra på ratten och efterfylla med olja tills de blir tyst?
 7. PiratEH

  Styrning DPH

  Så gött då. Vart fyller du oljan då? Både i behållaren och i ratten? Håller sig nivåerna bra på bägge ställen?
 8. PiratEH

  Styrning DPH

  Är det någon som vet hur man fyller och luftar styrsystemet på ett DPH drev? olika besked överallt och inte ens verkstäderna verkar veta hur man gör.
 9. PiratEH

  Zipwake

  Har också kikat på Zipwake och är sugen på att byta, Ska bli kul att följa denna tråden. VolvoPenta har ju ett eget liknande system men har ingen koll på pris, förmodligen svindyrt.
 10. PiratEH

  Axopar 28

  Snygg båt och ett koncept som tilltalar mig också , Kvalitet och finish upp till var en att bedöma
 11. Samma på D4. Är det för mycket glykol i trycks det ut genom trycklocket, och rinner via en dräneringsslang ut bakom expansionskärlet, kan droppa ner på remmarna och slungas runt i motorrummet. Ser hemskt ut, men kan ha en enkel förklaring. Ganska svårt att se att man har rätt nivå.
 12. Hoppas allt har fungerat bra i sommar! Ser fram emot liv i den här tråden i vinter, alltid kul att se båtar som tas om hand på rätt sätt.
 13. Jaha... En lång sommar med många hundra sjömil avklarad och båten åter på land. Va tyvärr inte inne i springet, fick aldrig behov av några braattha grejer på hyllan i ovan nämnda akterruff, men några nätter på malmön och någon i smögen blev det, så jag hade ändå möjligheten om skadan skulle vara framme. Åter till trådämnet så va helgens upptagning väldigt intressant efter allt jobb. Förhoppningarna var inte jättehöga, jag hade tappat ca 200 varv på topp och såg hur det växte längs vattenlinjen. Väl på land ljusnande det dock, all yta på skrovet som är i vattnen vid planing va i stort sett sopren. Mitt varvtapp beror väl på något annat då. Det lilla som gick att hitta va som slem, gick fint att ta bort med svamp. Det gjorde även de tulpaner som satt i vattenlinjen.(något mer beväxning än med tidigare färg) Bara att torka bort, dom satt liksom inte fast alls. Färgen blir hal som såpa när den är våt. Satte jag fingret på en tulpan kunde jag flytta den i sidled och sen plocka av den,Skitfräckt! Summan av alltihopa är att jag är nöjd. En giftfri färg som höjde farten något över hela registret, kanon om man kan köra på så låga varv som möjligt. Enkelt att göra rent, ingenting som sitter fast. Tar man bara och badar med en svamp ett par gånger per sommar och tvättar under vattenlinjen där solen kommer åt, så har man alltid helt rent skrov Sen att jag inte gjort det en enda gång i år det är en annan historia. Någon som har bra tips på drevfärg? Det är helt knökat med tulpaner.....
 14. Mer projekt gillar vi! Fortsätt uppdatera med allt som görs:)
 15. Gjorde en kalibrering av reglaget, löste problemet:)
×
×
 • Create New...