Jump to content
Sunday 04 December 2022

Jonas113

Medlemmar
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About Jonas113

 • Rank
  Fänrik

Recent Profile Visitors

259 profile views
 1. Boggie, 2 st släpvagnsaxlar nära varandra , på mitten.
 2. Vad tror ni ? jag har en Aquador 22 HT på en 4 hjulig 30 kärra. Bilen en V70 D5 Automat Rampen är ny o fin. Vågar jag sjösätta utan att hamna på Youtube. Kan förlänga dragstången om det anses nödvändigt. vilken lutning det är vet jag inte, men den ser ut att vara som de flesta
 3. Kan jag få tipps vilka ställdon du köpte. Jag tycker nämligen att det jag Köpte ser lite klent ut. // Jonas
 4. Tack alla för delgivande av er kunskap. Jag löste problemet när jag hittade dolda skruvar till kåpan. Det är en 12v dc motor som polvänds för rotationsändring. lödde kablar på motoranslutningarna. -Sååååå himla enkelt. 🙂. Tack alla för kreativa tankar.
 5. Du har inte övertolkat. Det var precis så jag vill. Men hoppas det finns ett enkelt sätt att få indikering på en lampa / lysdiod.
 6. Jag har en motor som öppnar och stänger en kulventil. Jag tänker styra den med en återfjädrande ”på av på” brytare. När ställdonet kommit i ett ändläge bryts strömmen. Men de brytarna är inne i ställdonet , så jag kommer inte åt dom. Jag vill ha en indikator när donet är i rörelse, eller ska vara det. På så sätt ser jag om vridningen fått problem, och inte nått ett ändläge. En Amperemeter på matarströmmen är en lösning. Men jag vill ha något enklare. Typ en lampa. Går det att fixa ?
 7. Med mina darriga händer kändes koniska borren säkrare, att inte riskera att skära skador på båten.
 8. Återkoppling efter utfört arbete: Det gick till slut. Men man måste ha en rejäl borrmaskin. Ryobi batterimaskin gick sönder i växellådan. Skyddsglasögon och handskar. Spånorna är inte roliga. Det tog ett bra tag att borra, men till slut bröt en vit rand genom mässingen, typ som glädjen att se land när man åker till Gotland.
 9. Stackare. Tycker synd om dej. Förmodligen ett litet skitfel, men vart i helvete är det. Skälv hade jag en färgflaga från en gammal jeepdunk som ibland la sig för pick upp röret i tanken. Så din Biltema tank tar bort den felkällan. Men på full gas måste det flyta 1 liter i minuten. Har du insprutning eller förgasare ?
 10. Toppen 🙂. Tack. Kakelborr från utsidan verkar vara det enklaste, smidigaste och bästa. Hade jag vetat om det hade jag inte behövt en dags jobb o en veckas värk i bröstkorgen för att få bort ventilen. Tack tack tack
 11. 2” 7/16 är det troligen. Förlåt min bristfälliga tumkonvertering. Men tack ändå. Tråkigt om jag köpte en 2”5/8 för dyra pengar.
 12. Muttern är 61,5 mm. Eller 2” 5/8 mer korrekt. Den sitter som berget, och djupt ner så jag riskerar åka ner med huvudet före och fastna. Jag har en stor rörtång, men får dåligt med kraft i draget p.g.a arbetsvinkeln. Biltema har 65 mm blocknyckel. Vet någon om den fungerar? Jag hittar ingen i tum. Eller har någon förslag hur jag ska attackera. Funderar på att spräcka muttern med borr Aquador 22HT, finns utanför Linköping
 13. Jonas113

  Vilken VP b20

  Håller helt med om att det är en AQ105/100A. Den fanns bara 1970. Och var den - 1a B20. En B18 ser lika ut. Men det står B20 på blocket, så där utgår jag från ditt ord. Den är 52 år gammal , och sjövattenkyld. Orginal ” Stövel” som tar in kylvatten , o släppte ut avgaser. Eftersom den har bytts ut misstänker jag att motorn oxå är slut. Lyft topplocket. Troligen är det fullt av ”Rostgrus” runt 4 ans cylinder. Jag har själv haft en sådan motor. Var orolig varje gång jag var ute. Byt / renovera. Fördelare , generator , vattenpump , förgasare, bränslepump , thermostat, startmotor, tändkablar , stift, avgaslimpa m.m. Men troligen även block o topplock. När vi bytte till 280 drev gick båten 3 knop snabbare. Med andra ord: Köp den inte , såvida du inte älskar att meka.
 14. Kondensatorn ser till att gnistan slocknar snabbt. Med dålig kondensator kan du få tomgång men bra ”Bludder” när du gasar på. Kondensatorn är MYCKET viktig.
 15. Ursäkta min okunskap vad gäller förkortningar. Har du förgasare kan ett munstycke vara igensatt. Annars är kondensator min käpphäst. Kondensatorns släcker gnistan, så en ny kan skapas. Är den dålig hinner gnistan inte släckas när varvet ökar. Men fungerar på låga varv.
×
×
 • Create New...