Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

Jonas113

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    44
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

6 Neutral

Om Jonas113

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

680 profilvisningar
  1. Hej. jag har hört att man kan delge sina egna sjökort på något sätt. själv söker jag info hur jag missar grynnor på sträckan Roxen-Kimstad på Motala ström kan någon hjälpa mej ?
  2. Jag ska fixa mina durkar i en 25 år gammal Aquador 22. Det är bra kvalitet på Plywooden , så ingen risk att gå igenom. Men vad tycker ni erfarna att jag ska använda för lack. Jag blir så osäker av alla olika fabrikat och blank/ halvmatt osv. Som finns. Det är ju ett stort jobb att slipa , så jag vill inte snubbla på tröskeln med ett minde lämpligt lack. Tackar på förhand
  3. Med tiden släpper den rostskyddande färgen på insidan. Dessa flagor riskerar suga fast på bensinröret med motorstopp som följd. Tanka därför ALDRIG från gammal plåtdunk. Plast är att föredra.
  4. Min käpphäst är kondensatorn. Din motor heter AQ130. AQ140 bygger på B21 med överliggande remdriven kamaxel.
  5. Jag tror att det bara var Marieholm som fabrikstillverkade dessa. Så ritningar för hemmabygge lär bli svårt. Kungen hade en. Det finns säkert kort på båt med honom i. :-)
  6. Har du återmonterat drevet rätt ? jag har visserligen bara jobbt med Alpha. På dessa måste växelnföraren stå i fram när man lyfter tillbaka efter bälgbyte. Men det är lätt att det hamnar snett ändå.
  7. Man får inte trolla om en kärra som varit byggd för 80 till lgf. Men om du tar bort skyltar o slipar bort chassinumret blir det svårt för polisen att påvisa vad du gjort. MEN jag har för mej att det finns ett undantag för båt och kabel kärror.
  8. Till Mercruiser finns en ” öppen bälj” oxå. Mycket lättare att montera, men bullrar mer när man kör planande. Bälgens viktigaste uppgift är att släppa ut avgaser BAKOM propellern. Så den får fullt tag i vattnet.
  9. Detta rör inte TS problem med pumpen. Men jag monterade ett Martec system på min AQ130. Upptäckte hur jättesvårt det blev att justera brytarspetsar och tändning, Mitt sätt att lösa detta var att skruva ut tändstiften, så kunde jag vrida motorn på fläktremmen. Justera på klassiskt sätt med bladmått o testlampa. Sedan kunda jag kolla med instsrument och stroboskop.
  10. Jag bytte till den högra, den för slang. Stoppade in andra änden i luftrenaren. På så sätt får du bort oljedimman som annars smetar i motorrummet.
  11. Att få ut 5100 rpm på motorerna lätet på mej som det är optimalt.
  12. Det är ju en enkel DC motor. Nya kol och rensa gapen på rotorn. Kolla att lindningen är hel, med Ohm mätaren. Om lindningen är skadad och läcker till rotorn kan vara svårt att mäta med multimeter, man behöver en megger Det ger en hög spänning och är det dåligt isolerar slår det över, med den.
  13. Boggie, 2 st släpvagnsaxlar nära varandra , på mitten.
  14. Vad tror ni ? jag har en Aquador 22 HT på en 4 hjulig 30 kärra. Bilen en V70 D5 Automat Rampen är ny o fin. Vågar jag sjösätta utan att hamna på Youtube. Kan förlänga dragstången om det anses nödvändigt. vilken lutning det är vet jag inte, men den ser ut att vara som de flesta
  15. Kan jag få tipps vilka ställdon du köpte. Jag tycker nämligen att det jag Köpte ser lite klent ut. // Jonas
×
×
  • Skapa nytt...