Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

fredrikmagn

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om fredrikmagn

  • Placering
    Landkrabba
  1. Ja oljetrycksgivaren var inte problemet i alla fall... Började tjuta efter ca 30 min på tomgång.
  2. Fick en ny givare av företaget jag köpte båten av så får prova, det var också dom som trodde att det var givaren. Motorn är också servad enligt boken varje år var den infon jag fick före köp så det svider lite att det är något strul redan. Tack för alla svar.
  3. Jag har tappat ur all olja och fyllt på med nytt. Det har gått ett par turer utan något ljud från reglaget nu men igår var det dags igen. Oljan är på rätt nivå och det är endast på tomgång det tjuter. Skvatt till så mycket igår när det började tjuta så allt omkring mig nästan flög i vattnet. Fick tips om att det kan vara oljetrycksgivaren som spökar (gått sönder) så ska testa byta den och se om det tar bort problemet. Vad tror ni?
  4. Hej! Hade premiärtur med nya båten (ny för mig,köpt begagnad) den gågna helgen och var otroligt nöjd med båten tills... Körde en stund på tomgång och det började tjuta utav bara helvete från gasreglaget, det var ingen ton som slutade eller var "pulserande" utan den var konstant, det lös även en röd lampa på motorn som det sitter en gul lapp på som jag antar(inte alls säker) ska föreställa en oljedroppe. Mina kunskap om motorer är begränsade så det första jag gjorde var att fylla på olja och testade igen, men det började tjuta igen efter ca 5-10 min när jag körde på tomgång, googlade mig till att det också kunde vara överhettning men motorn verkade inte varmare än vanligt och det kom bra med vatten ur skvallerröret, så jag stängde av motorn och i med elsnurran och fortsatte fisketuren. När jag senare skulle hem så startade jag motorn igen och körde hela vägen hem på tomgång utan ett enda pip från reglaget och då tog ändå turen hem över en timme. Några idéer? Bör jag göra något eller tror ni det var ett "tillfälligt" fel? Motorn som sitter på är en Tohatsu 30hk 4-takt från 2008
×
×
  • Skapa nytt...