Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

Lunka85

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    14
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Lunka85

  1. Ok. Det stämmer att den haft 2 motorer. Först verkar det suttit nåt stort i. Typ en v8. Och nu sitter det en penta 115 i. (B20). Jag köpte båten som ett renoveringsobjekt och skulle vilja veta modell m.m Men det enda som kan säga nåt verkar vara reg nummret.. vore kul om den fanns i något register.
  2. Fick idag svar från småbåtsregistret i Norge att detta var deras system fram till 1998. Och tydligen låg det registret hos polisen. Men det går tydligen inte att få information feån det registret längre.. känns som jag kört fast med att få reda på vad det är för båt jag har..
  3. Tittade igen och la märke till avgaspuffarna.. så ja tar tillbaka tidigare inlägg
  4. Jag tycker det låter som att något går torrt...? Motorn verkade inte misstända direkt...
  5. Ja det är lite knepigt detta. Går inte att se hur olika nummer ser ut i olika länder så lätt på nätet. Ingen mer som har nåt tips?
  6. Har en båt som haft regnummer B-18076 och senare B-27449. I vilket land har de sådant regnummer? Vet nämligen inget alls om denna båt så trodde att jag kunde gå på numret men insåg att det inte var svenskt..
  7. Jag kollade mer och lyckades utläsa siffrorna som suttit där. Är bara klisterrester kvar men såg att den först haft nr, B-18076 Och senare B-27449. I vilket land har båtar denna typ av reg?
  8. För att kolla om flottören hängt sig kan det många ggr gå att knacka lite lätt på förgasaren med skaftet från en skruvmejsel eller liknande. Slutar den att flöda då så var det flottören som fastnat. Om det inte alls hjälper bör du ta isär och göra rent men annars smörjer den sig själv när den börjar röra på sig.
  9. Hej, Jag undrar om någon vet vart man kan hitta gamla register på båtar som varit numrerade. Vet inte vad detta kallades riktigt men jag har en båt som jag ej vet märke eller något om. Men det sitter gamla klistermärken på sidan sm jag antar kommer från nån sorts registrering. Tänkte om någon har koll på vad man kan utläsa av dessa nummer. Tacksam för svar!
  10. Nej det gör inte det.. båten va i stort sett tom invändigt när vi köpte den och all plast är ommålad.. pulpeten inne är bygd i båtplyfa så den är heller inte original.. det verkar inte som om det finns nåt som kan ge svar på själva båten.. det enda som finns är rester av nån form av reg nummer.. kan utskilja några bokstäver och siffror på själva sidan av ht:n.. men finns det register på gamla id nummer eller vad det heter?
  11. Kan ordna med fler bilder på skrovet. Båten är iaf 5,5×2,1m men känns väldigt stor då den är så hög i relingen. Ja håller med rejas. Finns mycket linjer mm som man borde känna igen men jag hittar inte en enda båt där det stämmer med denna. Om den inte är nordisk, vart är den från då tror ni?
  12. Finns det ingen som har nån idé åtminstone?
  13. Hjälp! Jag och frugan köpte en båt förra året som vi tänkt renovera. Nu under våren har jag satt igång men en sak som grämer mig mer och mer är att jag aldrig sett eller ser nån liknande båt när jag söker på nätet. Försöker söka för att få tips på hur den sett ut från början men hittar ingen som är lik. Det jag vet är att B20 motorn och 100 drevet är ditsatt efteråt. Ser ut att ha suttit nån mycket större motor från början. Bakstammen är ombyggd för att passa pentan. Motorfästen sitter längre bak idag än de större som är original. Hardtoppen är hemmabyggd och bara skruvad dit. Men själva skrovet är rejält byggt och dubbelbottnat efter konstens alla regler. Vi tror att båten från början varit en vanlig dc som blivit ombyggd till ht. Som sagt, vi skulle bli jätteglada om någon kunde hjälpa oss.
×
×
  • Skapa nytt...