Jump to content
Sunday 14 July 2024

erike123

Medlemmar
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by erike123

 1. Hej, Har en Wallas Safe Flame spis som hamnat i felsäkert läge. Har hänt en gång tidigare och då hittade jag någon form av manual på nätet om hur man återställde den. Bland annat bröt man strömmen samtidigt som den blinkade på ett speciellt sätt. Hittar dock inte denna manual nu. Är det någon som eventuellt har varit med om samma och minns hur man går tillväga?
 2. Okej, får kolla efter det då. Trodde inte att det fanns bottenkran för tömning ut i havet på en båt så sent tillverkad som 2018.
 3. Nej, finns ingen ventil för tömning av toatanken ut i havet. Det jag funderade är på är om det är någon ventil för själva spolvattnet till toaletten som eventuellt behöver stängas? För spolvattnet tar man ju från havet.
 4. Hej, Köpte en Aquador 24HT -2018 i slutet av förra säsongen och nu är det snart dags för sjösättning. Tanken slog mig att den enda gången jag tömde septiktanken (vid upptagning) förra året så var jag osäker om tanken blev tom. (Tyckte att det flödade vatten när jag kollade på den transparenta delen av tömingsslangen trots att jag tömt i flera minuter, endast 40 L tank). Undrar därför om det är någon ventil som behöver stängas till t.ex. spolning av toaletten? Fick för mig att den sög in havsvatten på något sätt och att tanken därför aldrig tömdes.. Helt ny på det här med båt med toalett som ni förstår...
 5. Det här ska jag nog också ta och göra. En sådan 12V transformator har jag redan. Frågan är bara hur man löser en sladd? Finns de att köpa för 12V eller är man tvungen att löda ihop en själv som i din artikel?
 6. Tack för tipset! Såg nu att Garmin hade släppt det programmet fritt, https://buy.garmin.com/sv-SE/SE/kartor/reseplanering/homeport-/prod64242.html!
 7. Sjösatte och testade min nya Garmin 50dv idag för första gången. Jag var av tron att plottern har ett inbyggt batteri som laddas upp, vilket gör att man har möjlighet att ha igång plottern även när man inte har den inkopplad? Så kunde jag göra med min förra... Men efter ha kört i några timmar idag med plottern ikopplad märker jag att den är död och går inte få igång om jag inte har den ikopplad. Någon inställning som gör att batteriet inte laddas eller liknande? Eller har man bara inte möjligheten att köra den på batteri med denna modellen..? Ganska segt isåf om det inte går, man vill ju kunna sitta hemma i lugn och ro och lägga upp kurser osv..
×
×
 • Create New...