Jump to content
Tuesday 21 March 2023

sajjen

Medlemmar
 • Content Count

  339
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

sajjen last won the day on January 21 2021

sajjen had the most liked content!

Community Reputation

194 Expert

About sajjen

Profile Information

 • Location
  Mölndal

Recent Profile Visitors

1,278 profile views
 1. En anledning att plocka bort navet nån gång ibland är att annars blir det eventuellt skitsvårt att få av det den dag det behövs.
 2. Slår ett slag för Viking. Fristående med kunning personal. 130 kr. https://vikingyachting.se/butik/mast-rigg/windex-vindvisare/windex-birdspike/
 3. Bilden är på tok för suddig för att någon ska kunna svara. Försök igen med bättre belysning.
 4. GREFAB står för bockar, stöttor och all hantering av dem. Lämna båten vid kranen, så sköter de resten. Samma, fast omvänt på våren. Täckställning står du själv för. Med tanke på hur många sådana som blåser sönder första stormen varje år, så är jag rätt nöjd med att mina landgrannar inte sköter sina egna stöttor.
 5. En svag krona gör import dyrare, inte begangade båtar. För övrigt så var kronan svagare för 20 år sedan än vad den är nu. Ingen är förvånad över att en 15 år gamal bil är värd mindre än när den var fem år gamal. Varför är det inte uppenbart för båtägare att samma sak gäller där? EDIT: De flesta ser ju givetvis det här som uppenbart och självklart, jag tänker på de som lägger ut sin HR Monsun med originalsegel på blocket för 450', utan bilder med annonstexten "Sveriges finsate, ny motor 1992. Ring, svarar inte på meddelanden."
 6. Att en båt sjunker 50% i värde på två decennier är väl knappast förvånande, oavsett marknadsläge.
 7. sajjen

  VHF-radio

  Seglar du någonsin utanför mobiltäckning?
 8. Varför köper du inte bara en båt här hemma, så du slipper oroa dig så mycket?
 9. sajjen

  MD 2020

  Nu får du ge dig med gubbigheten. Har du inget konstruktivt att bidra med är det bättre du låter bli att skriva.
 10. Hör med http://www.davidsmekaniska.se/. Han är lite av en hästhandlare, men om du bara räknar fingrarna efter ni skakat hand så kan han ha en hel del grejer på lager.
 11. Firman som ska hyra ut elbåtar utan att ha ens grundläggande elkunskaper verkar heta Bowter. Verkar kanske säkrast att hålla sig från sådana båtar?
 12. Vertikal montering ger rimligtvis mycket bättre resultat på en båt än på ett hus. Vattnet reflekterar mycket mer solljus än marken.
 13. En kub och en svär har olika yta, om de har samma volym. Densiteten är irrelevant. Det är inte nobelnivå, det är högstadiegeometri. Edit: sjua på bollen...
 14. Röstjärnsbrottet berodde på spaltkorrosion och var rimligtvis helt orelaterat till byte av riggmaterial. Röstjärnen var original och helt oinspekterade.
×
×
 • Create New...