Gå till innehåll
tisdag 19 mars 2024

sajjen

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    343
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    4

sajjen senast vann den dag 21 Januari 2021

sajjen hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

198 Expert

Om sajjen

  • Placering
    Kommendör

Profile Information

  • Plats
    Mölndal

Senaste Profilbesöken

1 627 profilvisningar
  1. En 40 år gammal men välskött och sötvattenkyld motor kan ha mycket liv kvar. Många 40 år gamla motorer är sjövattenkylda och har bara fått "underhåll" när något slutat funka. Då är de ofta inte mycket att hurra för.
  2. Jag skulle gissa på att det har funnits påsar för att förvara fallen i, som knäppts fast där.
  3. Att ge priser utan moms till privatpersoner får man inte göra. Men utan ett fast pris från början är man ju i underläge om man vill klaga...
  4. En anledning att plocka bort navet nån gång ibland är att annars blir det eventuellt skitsvårt att få av det den dag det behövs.
  5. Slår ett slag för Viking. Fristående med kunning personal. 130 kr. https://vikingyachting.se/butik/mast-rigg/windex-vindvisare/windex-birdspike/
  6. Bilden är på tok för suddig för att någon ska kunna svara. Försök igen med bättre belysning.
  7. GREFAB står för bockar, stöttor och all hantering av dem. Lämna båten vid kranen, så sköter de resten. Samma, fast omvänt på våren. Täckställning står du själv för. Med tanke på hur många sådana som blåser sönder första stormen varje år, så är jag rätt nöjd med att mina landgrannar inte sköter sina egna stöttor.
  8. En svag krona gör import dyrare, inte begangade båtar. För övrigt så var kronan svagare för 20 år sedan än vad den är nu. Ingen är förvånad över att en 15 år gamal bil är värd mindre än när den var fem år gamal. Varför är det inte uppenbart för båtägare att samma sak gäller där? EDIT: De flesta ser ju givetvis det här som uppenbart och självklart, jag tänker på de som lägger ut sin HR Monsun med originalsegel på blocket för 450', utan bilder med annonstexten "Sveriges finsate, ny motor 1992. Ring, svarar inte på meddelanden."
  9. Att en båt sjunker 50% i värde på två decennier är väl knappast förvånande, oavsett marknadsläge.
  10. Seglar du någonsin utanför mobiltäckning?
  11. Varför köper du inte bara en båt här hemma, så du slipper oroa dig så mycket?
  12. Nu får du ge dig med gubbigheten. Har du inget konstruktivt att bidra med är det bättre du låter bli att skriva.
  13. Hör med http://www.davidsmekaniska.se/. Han är lite av en hästhandlare, men om du bara räknar fingrarna efter ni skakat hand så kan han ha en hel del grejer på lager.
×
×
  • Skapa nytt...