Jump to content
Friday 01 March 2024

FJS78

Medlemmar
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by FJS78

 1. FJS78

  Långedrag 36

  Undrar om ngn har info om just Långedrag 36. Hittar inte så mkt på nätet, inte mer än det som finns på sökbåt.... Är intresserad av alls tankar och synpunkter, positiva som negativa....
 2. Undrar om ngn har info om just Långedrag 36. Hittar inte så mkt på nätet, inte mer än det som finns på sökbåt.... Är intresserad av alls tankar och synpunkter, positiva som negativa....
 3. Söker info om klaghamnskryssare, hittar inte mkt på nätet!? Undrar om ngn här vet ngt?
 4. FJS78

  Byta båt....

  Undrar vad folket här tycker om följande....är ny i seglingsvärlden och skaffat mig en maxi 77 med en hel del renovering inv, nu är det så att jag fått erbjudande om att köpa en Boström 31 mk2 till fördelaktigt pris. B 3- är i bra skick och behöver i princip bara vårrustas i för iläggning. Har läst både ris och ros om b31, så min fråga är, behålla maxibåten och lägga pengarna på den eller köpa b31?
 5. Valet står mellan Raymarine ST 2000+ och Simrad TP22..... Båten är en Maxi 77.
 6. FJS78

  Dynor....

  Undrar om ngn kan tipsa om vart man kan få tag på en dynsats till en Maxi 77? Antingen nytt eller beg...
 7. Söker ett roder till en Maxi 77, antingen beg eller en "ritning" för att kunna bygga ett eget...
 8. FJS78

  Vad för ventil?

  Är det ngn som kan tipsa/känner till vart jag kan köpa ventiler till en Zephyr gummibåt. Är ett mässingsämne som är svaret och i det sitter en bilventil monterar, därefter förs detta ner i "ventilenhålet" och denna låses av ett c-clips. Själva mässingsämnet har en diameter på 27,8 mm, och "ventilhålet" är 28mm....
 9. Vet att detta varit uppe många ggr. Men har en gummibåt på 4,3m och ska köpa en motor till den, min akterspegel är ca 45 cm. Vet att jag bör ha kort rigg, men då motorn även ska fungera till vår större båt(som hjälpmotor) och där behöver jag lång rigg. Så min fråga är, tror ni det fungerar godtyckligt med lång rigg på gummibåten?
 10. FJS78

  Autohelm 3000

  Hej.... Undrar om ngn kan svara på om det funkar att montera en autohelm 3000 autopilot på en snipa/motorseglare på 8 m, hydraulstyrning? Eller man måste montera en autopilot med separat hydraulpump? Tacksam för snabba svar...
 11. FJS78

  Raymarine SL70

  Undrar om ngn har koll på denna plotter? Hur gammal den kan vara, vad för kortsystem och har den inbyggd gpsantenn? Tacksam för svar!
 12. FJS78

  Impellerpump

  Hej Kalle.... Pumpen va demonterad innan jag köpte båten, misstänker att remskivan spruckit vid demonteringsförsök. Vet du vart man kan kolla efter en ny remskiva?
 13. FJS78

  Impellerpump

  Har försökt få tag på repsatser till pumpen, men ingen som lyckats ännu. Samt är remskivan spräckt. Vill egentligen ha en mekanisk pump, men hittar ingen ersättningspump.
 14. FJS78

  Impellerpump

  Hej... Undrar om ngn kan hjälpa till med vilken elektrisk pump jag kan använda istället för den mekaniska pumpen som sitter på motorn idag, pumpen anv till kylningen av sötvattnet till motorn. Motorn är en 3 cyl perkins,hittar inget nummer på pumpen som går att utläsa. Skulle behöva hjälp med hur många lit/min jag behöver? Tack på förhand!
 15. FJS78

  Seiwa tigershark

  Okej, det va Boatnav som en gång i tiden sålde Seiwa. Hade det på en annan båt -96-00. Sakerna fungerade bra och verkade hålla hög kvalité. Men vad hjälper det nu....
 16. Undrar om ngn kan svara på om tigershark har inbyggd gpsantenn? Har fått denna med till ett renoveringsobjekt jag köpte för ett tag sen, och den saknar antenn, strömkabel och fäste. Ngn som vet vart man får tag på de sakerna? Tack på förhand!
 17. Försöker hitta ngn form av ersättning till ovanstående pump. Ngn som kan hjälpa till? Är även öppen för andra alternativ tex elektrisk pump, eller andra mekaniska, gör inget om det krävs ombyggnad. Tack på förhand!
 18. Undrar om ngn sitter på info om båten på bilden? Vet att den byggts av Malmö Flygplans Industri. Ngn gång på slutet av 60-talet eller början av 70-talet.
×
×
 • Create New...