Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

modifieradvega

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    237
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av modifieradvega

  1. Hela tråden är som poesi. Keep it up! Och välkommen till MG
  2. Det han säger i slutet ang regulatorn styrker din tes
  3. Inte första gången jag länkar detta YT-klipp https://youtu.be/FTGz0PKIl84
  4. Skulle reklamera varan eller testa på en liten båt, typ roddbåt.
  5. Kontrollera bränslepumpen. https://www.ebay.com/itm/Ouboard-Fuel-Pump-Diaphram-Gasket-Kit-for-Mercury-Mariner-Outboard-21-857005A1-/361487805240 Alternativt flottören.
  6. Förmodligen skruvar du på lågfartsnålen. Bild på förgasaren?
  7. Tomgången justeras med tomgångsskruven genom att du ställer den minsta öppningen på spjället. Förgasare justeras när motorn är varm. Nu är jag mest rädd för att du har "skruvat bort dig"
  8. Bra skrov för hav? En 21-fotare är alldeles för lite.
  9. Är det färsk bensin? Har du kollat att det kommer fram bensin till förgasarna? Pumpat blåsan? Provat att ökat tomgångsvarvtalet? (asså lyfta spaken vid gasreglaget)
  10. Det kan inte vara så att max gas på gasreglaget inte blir max gas på motorn, dvs 100% öppna spjäll. Vilket varvtal har du vid WOT?
  11. Det du gör är att gå tillbaka till firman ber dem fixa skiten. Klagar de hänvisar du bara till konsumentköps lagen
  12. Jag jobbade extra som styrman på en finlandsbåt för 4 år sedan. Vi hade ens det möjligheten på vårat system (SAM-Electronics). Notera att alla "större yrkesfartyg" har IB-System. Jag kan ju inte svara för alla system men jag har inte ens sett den funktion på de systmet. Däremot använda vi aldrig AIS:en för collision avoidance. Däremot är det mycket trevligt när fritidssjöfarten har AIS transponder när man är ute på östersjön. Vi kan se alla AIS mål i radarn vilket gör det väldigt enkelt att identifiera eko:rna på skärmen.
  13. Skaffa det här så kommer du vara nöjd. Vi har tre st gyron, jag menar 0,1 graders noggrannhet vad mer kan du begära? http://www.gemrad.com/index.php/business-area/navigation-positioning/gyrocompass-ahrs/polaris-fog-family Du kommer ha ett likadant gyro som jas 39 gripen, bara en sådan sak.
  14. 48 73186 - Skulle tro att detta är serienumret A40 - Förmodligen nånting med diametern 18P - 100% att det är pitchen. Dvs 18 inch, propellern rör sig 18 tum på ett varv genom vattnet. Slip borträknat.
  15. Står i serienummer på filtret. Denna kanske passar
  16. Nu kommer den inte gå i 45 knop, snarare 35. Motorn är gammal, 260 hk var när motorn var ny. En marin motor går alltid på höga varv. Så en kvalificerad gissning är att du har kanske 200 hk. Du skrev själv motorn är tyngre. 35 knop är nog vad det där skrovet klarar av.
×
×
  • Skapa nytt...